Amandine, Blue salad och Zetas

Girland Kathmandu från Nepal…..jag får nog hålla i mig sen i butiken för att inte köpa en sådan….

För några år sedan, när jag drömde om det hus jag nu bor i, köpte jag en manick som gör ånga av vatten…..sååååå nödvändigt. Min tanke var att använda den i badrummet men så långt har vi inte kommit i barnuppfostran här att det gått att genomföra. Så den ligger vackert i ett skåp i vardagsrummet. Det var en impulsgrej en gång när jag och ”lilla familjen” var på Zetas. Vi fikade först och vandrade sedan runt och önsketänkte. Maken tittade mest på gran, jag på fruktträd.

Någon gran blev det inte men jag har köpt en hel del fruktträd, bärbuskar och annat men inget av det på Zetas, jag tycker det är lite för dyrt där. Men inspirerande! Jag handlar som ni kanske minns på höstrean. Och då handlar jag rejält. Billass efter billass med växter. Då oftast till 70% av priset, så värt!

Men hur läckert är inte detta? Tänker köpa aktivt kol också, jag vill laga dramatisk mat i år! Alla bilder är från Zetas hemsida by the way!

Men efter Miljödagen i lördags kände jag att det var bråttom med sättpotatis och i år ska det bli en för mig ny sort, Amandine! Det slank med en Blue Salad också, den blå jag tidigare odlat, Blå Kongo hade de inte men blå potatis som blå potatis tänkte jag. Zetas säljer bara bra saker så jag kände att det var ett säkert kort.

Jag kollade runt lite på hemsidan och drogs mot Medelhavsväxter……(som vanligt) och om det finns två växter jag älskar så är det citron (tänker på mormors träd) och mimosa! Båda var SLUT! Tack gode gud för det för jag har inte RÅD med växter, växthus eller orangeri heller för den delen, måste jobba mer.

Dessa sorter passar att förodla så man slipper potatisbladmögel som är giftigt! Jag valde den utsökta Amandine, ska bli så spännande. Båda är tidiga sorter.
Här två tidiga potatisar till, King Edward ska man undvika tydligen…

 

Sååååå fina färger, passar i taket på ett orangeri, ihop med en dimmackapär…..och en damm med näckrosor!
Mäh! Älskar, älskar, äääääälskar!

Nu vet ni vad vi äter i sommar, nu ska jag se ett avsnitt av Shetland och drömma om en regnig ö att skriva på…..ömsom Medelhav, ömsom grådask.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen