Livskvalitet

Maken bakar (på mitt initiativ). När jag vabbar händer det saker. Jag passar på att städa, tvätta, skriva, laga saker och liksom göra lite av allt det där som aldrig hinns med pga att jag vanligen är fullt upptagen med att arbeta för att……kunna leva. Maken, han är mer…….å en video med folk som halkar runt i slime eller galna katter som trillar från hyllor….och sen äta lunch. TYP!

 

Jag vabbade igår, maken idag. Jag hittade på att han skulle baka, ta ut disken, börja städa lite i ett barnrum, skruva fast planken på hönshuset, fundera på middagsmat och kanske läsa lite läxor med sjuklingen…typ. Han valde bakning men knorrade lite att ingen utom möjligen jag och han skulle äta det förgjordade brödet. Men jag tror han blev ganska nöjd ändå med resultatet då jag med emfas uttryckte min förtjusning.

Som ler och långhalm eller peas and carrots som Forrest, Forrest Gump säger. (Vi såg den igår, igen, så bra film. Men jag hatar att gråta).

Jag arbetar ju i en annan stad nu med stor del invandrare, det speglar av sig i personalen. Nyss blev jag bjuden på helt fantastisk mat av en av skötarna. Jag hade gett honom fyra av mina hönsägg för att han alltid bjuder mig på sötsaker som t.ex baklava (som jag älskar) och en dag hade han med sig en hel middag till mig! Det är någon sorts knödel eller kroppkaka a la lebanese gjord av couscous och fylld med köttfärs. Detta kokas sedan i en härlig yoghurtsås. Så gott tack, N!!!!

Såna här skulle jag vilja göra själv.
Jag får ofta kreativa och roliga infall. Här något som då det skedde var så roligt och bra att jag tvingade maken att fota det hela. När som helst kommer jag på vad det var också…..
Jag fick en fantastisk italiensk påskkaka av ”Monkan” en av mammas äldsta vänner. Jaag fick den ihop med en stickbok, hon känner mig så väl! Jag blev överlycklig och vi äter fortfarande på den söta, fluffiga och succatgenompepprade kakan! Jag fick blommor även när jag kom in på läkarutbildningen av henne, detta var liksom som kvittot! Där satt den liksom!

Jag åkte och hämtade de potäter jag beställt och satte dem att förodlas i vårt stora hallfönster. Jag tror bestämt vi får potatis för ett halvår senare. Jag köpte lite ljusblå oemotståndliga irisar, en vit bellis och blå-gula-rosa minipenséer på Zetas.

Jag får lite inspiration till mitt (vårt) blivande orangeri. Ska bara bli rik först!
Jag har starka känslor för det här fiket!
Jag köpte iallafall inte girlanden…

 

Jag älskar inlagningen!

 

Vi får väl se hur det här går. Nu har jag inget utrymme kvar i mina fönster iallafall….

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen