112, vad har inträffat?

Här tre för tillfället mycket nöjda barn som fått passande muggar!

-Jo…alltså, jag typ orkar inte mer. Ni får komma och hämta dem!

-Va? Vilka ska vi hämta? (Förvånad och lite förbannad SOS-operatör).

-Mina tre yngsta barn, om inte ni hämtar dem nu kommer ni få komma och hämta mig om en kvart för jag orkar inte längre. Jag har en livshotande stresskollaps på gång här.

-Klick!

Väl hemma utbröt efter uppvaknandena vilt slagsmål i köket och Nerfskotten flög över köket. Nu finns inga Nervpickor att finna (om man inte är väldigt duktig på att leta). Här de somriga drickagrunkorna! Kaktus, flamingo och ananas.

Så känner jag just nu och jag VET att folk svälter, har dödliga sjukdomar, är ofrivilligt barnlösa och lider miljarder gånger mer än jag här i hettan men förihelvette! Jag orkar inte med mer nu. Så fort jag är ensam med barnen så bråkar de och jag vet att allt blir värre av hettan och att kanske det beror på att jag är otillräcklig på något sätt (ger för lite mat och dricka för sent eller för mycket) är för inkonsekvent och orkeslös i mina försök att lösa konflikter men helt ärligt, jag gör vad jag kan och orkar här. Fick tyvärr något av en ny diagnos igår också….cervikalt diskbråck…så himla kul att höra, not. Jag ska 10-15ggr/dag göra en rörelse för att motverka detta och då göra 15 reps….jag har hunnit med en gång so far. jag kommer väl få göra 150 i streck senare när de somnat vid 23….

Vi tar idag som exempel: Frank ska få åka till sin storasyster och spela in en youtubevideo. Alla åker i bilen och innan frågar jag efter kissnödighet/törstighet. Inga svar, alla är nöjda. Två minuter senare på stora vägen är alla törstiga. Detta kan bero på att totalt kaos utbröt när jag placerade ut barnen i bilen. Den för tillfället jobbigaste ungen fick sitta fram (för mesta möjliga sistans till syskon) och sen T på platsen bakom honom för mesta möjliga benutrymme och så F där det fanns en plats över. HUR FEL KAN DET BLI? Jo, T vill sitta på ”glittret” dvs konfettin hon spred över bilen i förrgår….slutligen lyckades jag få alla att samspela med hjälp av två klubbor och en ISLATTE!!!! Men som sagt, konflikt och klagan utbröt likaväl och jag uppmanade alla att titta ut genom just SITT fönster så att inga lipande tungor skulle ses och att naturen utanför skulle kunna distrahera. det gick sådär.

Strax innan vi skulle åka såg jag detta. Leklera….hur många gånger ska man säga till barn att lera, mat, dricka osv hanteras vid köksbordet. Väggen är ej hushållspapper el dyl. Tröttsamt är inte ordet, tröstlös mer. Och jag har börjat bli HES av alla tillsägelser senaste veckan.

Väl framme lugnade det ned sig. Barnen spred ut sig i examens fantastiskt spännande hus och jag fick ca 40 lugna minuter. Sen var allt klart och vi skulle återigen gå igenom kiss- och drickrutinen. Ingen villa ha eller ge ifrån sig något utom T som trots kissnödighet fick tvingas till toan. SUCK!

Varför vill leksaksförsäljarna göra så här mot sina kunder? Fylla en förpackning med en docka i med rosa konfetti???? Det borde i så fall stå UTANPÅ! OBS, innehåller jävla festlig KONFETTI, ÖPPNAS varsamt på en lättstädad plats! Sen leklera som färgar av sig…..Give me a break va!?!

Vi hade ett uppdrag till, byta lampskärm (som maken glömt och byta batteri som maken köpt fel. Och JA, det är viktigt att poängtera min felfrihet här då han själv har stora svårigheter att ta med sig bara ETT barn för att besiktiga en bil. Att besiktiga en bil med ett barn innebär….typ att man sitter på en stol i femton minuter och förmodligen får kaffe/te och bubbelvatten, något som brukar roa barn). Jag tog TRE barn som redan var sura, och visade det sig strax törstiga till Clas Ohlsson (ett mecka för barn och något av skärselden för en redan trött och irriterad mamma som bestämt sig för att inte KÖPA saker). Jag stod först väldigt länge i servicekön med barnen och väntade då tre var före varav en dam som hade problem med sin Doro-telefon (vilket jag fullständigt sympatiserar med då det är en sådan jag har i tjänsten). Barnen krånglade ovanligt lite men när det efter mycket om och men blev min tur hänvisades vi till den Lååånga kön till kassan istället….S U C K!

När jag satt och skrev kom F med en knippa av Tyllas hår som E just klippt av….

Vi fick tillgodokvitto och gick in för att leta efter ett solsegel. Noll solsegel fanns. Men vad som FANNS var: Solcellsflamingos, arbetshandskar, limpistoler i rosa med olikfärgade limpatroner, knoppar som såg ut som fåglar, nästanlego, skära kartor, blå metallichörlurar och VATTEN!

Jag var mycket sträng, jag bytte batterier, letade efter sittdynorna vi behövde fler av och gav efter vad gäller limpickor då det faktiskt finns en poäng att inte dela i den här familjen enligt ovan. Jag hittade såjord som jag glömde igår och sen var vi ganska klara. Vi köade lite till och sen, när vi kommit ut DÅ hittar barnen drickamuggar med lock och krullade sugrör.. enligt nedan. Jag slog till för det var mitt i prick och jag såg en möjlighet att slippa köpa 3 x 16kronorsvatten och istället dela på EN flaska, jag kollade inte ens vad nuggarna kostade förmodligen tre gånger mer än att köpa vattnet men, jag har som princip att inte köpa för dyrt vatten.

Vi kom ut, fördelade vatten i muggar, bytte ett defekt lock och så satte vi oss i bilen. Vatten väck och sen ungarna. De somnade på studs. SÅ trötta är barnen, och ingen mat hade de fått, klockan var då två. (alltså de får ju frukost och Frank stekte ett ägg men ingen vill äta). Jag andades ut lite, ringde några samtal från bilen och när vi kom hem vaknade alla med förnyad kraft att kasta saker på varandra, ställa orimliga krav och tjafsa om vems limpatron som var vems och jag typ…..kände lust att ringa SOS innan jag dog. Istället tog jag hand om tvätten, och nu när jag skriver detta inser jag att den aldrig blev hängd för det var fullt kaos när jag kom upp från källaren så allt står i den blå IKEA-kassen i hallen och väntar på mig.

Tylla i ärvd Monkiklänning hon just fått av syrran.
Frank i kaktuströjan.
Och slutligen E, helt utslagen av allt tjafsande. Men som vi alla vet, barn sover inte, de laddar om! Och vi har tittat på en ny bil som faktiskt har en lösning på dessa böjda barnnackar, ÄNTLIGEN som man brukar säga….

 

En halv dag har gått, jag är förtvivlat trött, vill vara på en öde ö, får ångest av att jag vill vara på en öde ö, vill inte ha barnen på jourfritids och ja….jag vill….jag vet inte, ha en Au pair?

 

Jag ska skriva lite senare på andra bloggen om rosa och svart och här ser jag en möjlig ny trend! ROSA sladd istället för svart och/eller vit utomhus! Det är PRECIS vad jag vill ha, jag förklarar när mare på Eget hushålls ikväll!
Här en anledning till nästa blogg på Eget hushålls!

Nu ska jag hämta O´Boy till Tylla, det enda som går ned i värmen….vi hörs!

Ett svar på “112, vad har inträffat?

  1. Jösses det låter som du skulle behövs åka in med ambulans och få något riktigt avslappnande i infarten? Har du någon plan om det händer igen…? Jag hejar på dig! ??

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen