Kära dagbok

För några månader sedan såg jag ett par så himla snygga mörkt lila Adidasskor med typ en stickad socka överst. Jag frågade ägarinnan var de var köpta, NY såklart. Men jag började googla runt. Har ju inte så mycket tid att ”shoppa” direkt. Jag hittade inget så jag lade ned projektet. Idag på lunchen kom impulsen tillbaka. delvis pga att jag tycker jag saknar en bra sko att jobba i….här en som jag kanske kan gilla….Helst inte vit sula. Gärna mörk färg på skon och helst inte 2000 kronor dyr.

Jag hade inte tänkt blogga idag men så kom lusten. Och då valde jag några bilder att orda lite om. Jag ger er, min dag i bilder!

Som ni kanske vet bryter jag ihop lite på Landstinget. Det är många som gör det. En organisation som de skarpaste organisationskonsulterna i världen inte skulle kunna återskapa ens om de satt i en ”bikupa” i 10 timmar för att tänka ut worst case scenario….har jag hört av en expert. Jag läser att estetik på jobbet höjer moral och prestation. Det finns evidens för. Jag minns inte om detta var stolen jag satt på förra veckan…kanske, eller så har någon passat på när jag varit borta och bytt för detta här hade jag nog märkt av….känslan man får är att den inte är….ren. Det är ju jag, eller mina kläder är ju….tills man sätter sig….
Jag började faktiskt dagen på jobbet efter att jag satt igång den sega datorn med ett toabesök. Jag var där tidigt, kvart över sju för att hinna med lite admin innan möte ochpatienter. Jag möttes av städerskan där jag kånkade på väskor och tavlor. Jag noterade detta i ett hörn….vi får se om det är kvar imorgon. I så fall tar jag bort det.
Jag har ett ganska stort rum. Det var tidigare Astraslokaler. De tog med sina grejer såklart när de drog. Mottagningen som är där nu har bebott lokalerna drygt 1,5 år. Ser ni färgkluddet..spikarna och hyllkonsollerna. Gemyt är inte ordet. Jag undrar vad Sigmund hade sagt om detta…jag vill ha en divan, ett ur, några tunga sammetsgardiner…och …NEJ, men jag vill ha en väggfärg och några tavlor iallafall. Två tavlor tog jag själv med idag. de fick hängas på befintliga spikar för jag kunde inte hitta några verktyg o dyl i förrådet. Man taget vad man haver!
Välkommen in och lätta ditt hjärta! Jag har köpt egna Kleenex för näsdukar i plast är så krångliga att få upp. Dessutom känns det lite lyxigare att gråta och snörvla i en servett som är len och inte kräver pyssel. Man kan dra flera gånger och göra det väldigt dramatiskt om man vill, det är skönt!
Jag är glad ändå, jag trivs. Men som sagt, om JAG fick bestämma skulle alla lokaler vara inbjudande och hemtrevliga, för då arbetar man bättre och jag tror att det gynnar alla.
Bild från matsalen. Astra Zeneca informerar om att de valt ekologisk mjölk till sina anställda…..så bra att veta. Tyvärr hjälper inte det upp kaffet. Jag har gått över till te och vilken vecka som helst tar jag med en burk honung till det!
Jag valde kavaj idag, svart i fint tunt ylle och matchade med skor från samma märke. Jag klapprade omkring ända tills arbetsdagen var slut och så plötsligt knäcktes hela sulan. Jag föll handlöst och då såg jag tecknat. Det är dags för en snygg sneaker för 2000kr! MINST! Jag har inte råd att bryta höftbenet nu när jag just börjar komma ur det ekonomiska svarta hål jag varit uppslukad av. Hej då Filippa K-boots!
Jag tog av mig bägge skorna och traskade Södertälje fram i strumplästen. Kändes bra med en snygg svart kavaj, ny skinnväska, Svenskt Tenn nyckelband om halsen och rak rygg där jag gick och hoppades att ingen skulle se att jag var skolös. Man vill ju inte bli glodd på som en stackare liksom…som inte har råd med skor.
Ni har väl tröttnat på mina bilder av turkos betong för länge sedan men jag ger mig inte. Nu har vi 12 stycken och är nästan i hamn, så här långt har de kostat oss 53kr/styck. De två längst till vänsterhar inte torkat riktigt än. De ska anta samma färg som de övriga. Jag ÄLSKAR dem och vill göra fler, tunnare och i gult till hallen!

 

Slutord: Med enkla medel kan man nå långt. Möten är överskattat, arbetsmoral kommer inifrån men dödas utifrån. Jag funderar på att starta ett landstingsparti. Eller ett riksdagsparti som heter……Nu jävlar räcker det, Anna för statsminister typ….jag skulle få minst sju röster vet jag för det har jag redan grejat.

Ps. Min bror kom förbi på kvällen. Han levererade en intressant vinkel på miljöproblematiken…husdjur släpper ut sjuhelvetes mycket koldioxid….och vi! Barn är bäst att reducera. 10 barn är en miljökatastrof! Jorden går jnder! Jag tänker….miljöskatt på husdjur!?! Skulle bli dyrt för mig! Skatt på barn…ooooooo! Kanske man kan dra in barnbidraget för att miljökompensera!?!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen