En obehaglig känsla

Varje fredag går jag förbi den här förfallande byggnaden och tycker det är så sorgligt. Jag förstår mig inte på att inte underhålla saker. Jag vill klättra över staketet och rädda alla tegelstenarna och ta dem med hem till det orangeri jag vill bygga. Det är så vackert trots förfallet…

Jag stänger då och då av radion för att skona mig från omvärlden. Gångna veckan (var det det?) om att pedofilin tycks breda ut sig eller iallafall bli grövre. Jag höll på att kräkas och kastade mig över radion för att inte behöva höra. Hela den dagen blev en plåga. Jag lyssnar mycket på P1 när jag färdas fram och tillbaka till jobbet, och det blir ju ett par timmar om dagen, och sen i köket….

Sen kom det här med den försvunna pojken som nu hittats död. Gräsligt, man får hoppas att det var en olycka, andra scenarier vill jag heller inte tänka på. En arbetskamrat sa att hon just nu renoverar köket och inte kan höra nyheter nu. Hon hade aldrig mått så bra.

Nyheterna är en drog och då och då avgiftar jag mig. Men sen sugs jag in igen. Dels för att hänga med (inte bara bo i La la land) och ha koll på vad ffa politikerna tar sig till med också för att höra om nya upptäckter. En ny grej var att barn som matas med fet och söt mat oftare dricker mer i tonåren (alkohol alltså). Jag var först mycket skeptisk till den här studien men läste på och det visade att de korrigerat för utbildningsnivå hos föräldrarna (vilket annars är vanligaste orsaken till en massa skit) och sen hur sträng uppfostran barnen fick (?!?) Jag får här tillägga att det INTE var en svansk studie. Den var en nutritionsitstudie som ni kan läsa här: Barn och socker/fett

 

Var på Tom Tits för att köpa ett paket, köpte INTE den här, INTE men jag gillar den. Hade baksidan varit snyggare hade jag ej tvekat.

Sen kom DOMEN i förra veckan. En man i 30 års åldern blir dömd till (var det 2 år?) i fängelse för att han inte stämt av under pågående sexualakt att kvinnan var HELT med på, som reportern beskrev det, varje nytt steg i akten. Jag kan bara veta hur jag själv agerat i liknande situationer och handen på hjärtat kan jag då och då ha varit lite otydlig, lite berusad, inte helt med på alla noter och att mannen som varit med mig skulle kunna tolka alla mina känslor eller upplevelser bedömer jag som mycket små om inte obefintliga. Jag tänker också att kanske orimligt mycket krav ligger på mannen att försäkra sig om att någon vill ligga. Har motparten inte samma krav på att signalera?  Hon var delvis med på detta. Det förekom oralsex och lite mer men sen ville hon inte längre. OK. Men tydligen missade mannen detta…. han får nu avtjäna straffet. Jag vet, minerad mark här men jag kan inte låta bli att skriva av mig. Jag försöker få rätsida på detta och en bild av hur det ska gå till i praktiken. På riktigt HUR GÖR MAN DETTA??????

Vi har blivit med gatlykta. Den skulle ha varit på plats 1/1-15 enligt kontraktet men vad är väl 35 månader i beckmörker…? JO det är jätteskönt! Den här fula jävla felriktade lyktstolpen med massor med vad jag antar är blåskinande LED-ljus  gör mig galen! Nu lyser det förbannade företaget jag knappt vill nämna vid namn upp både FRAM- OCH BAKSIDA av huset….alltså på allvar!?! Skitfult. Senare ska jag fota den stolpe de ställt hos grannen för att plogbilarna inte ska köra på den fula vägkanten de byggt. Snälla låt inte dessa personer bygga mer i kommunen och framförallt INTE ett badhus!

Min make sa i början av den här debatten att han skulle börja sälja kondomer med ett avtal på i två delar. Innan sexet skulle mannen och kvinnan skriva under en del var och när kondomförpackningen bröts i två delar skulle de ta den med den andres signatur. Kanske man ska utveckla den idén och ha boxar att kryssa för för alla olika steg i en sexakt…Hm..förspel med eller utan tunga/fingrar/vibrerande apparat…ja ni får fylla i jag är inte så välbevandrad. Och sen setg två penetration JA/NEJ man får sen specificera penetration med VAD och framförallt VAR!!!! Mycket viktigt! Hur man ska göra vid gruppsex har han ingen lösning på…..Det kan låta raljant men alla som haft fumligt sex kan nog föreställa sig att det finns oändliga svårigheter och möjligheter här….

Jag träffar många människor som har svårt att läsa av andras känslor, som har svårt att förmedla sina egna och som jag då och då, trots att jag själv tyckte mötet gick jättebra, klagar på att jag inte fattat dem alls eller att jag rent av betett mig helt motsatt vad jag själv tyckte…..och det är där jag blir riktigt orolig. För jag är nykter när jag arbetar. Jag är helt fokuserad på den jag har framför mig och ändå kan jag inte läsa av dem. Jag brukar vanligtvis säg 95% av gångerna få höra att patienten verkligen uppskattat mötet men några få gånger varje år är det en eller två som varit mycket missnöjda. Min handledare brukar säga ”you can´t please them all” och att vårt viktigaste verktyg är bemötande. Jag jobbar stenhårt på det men vet också att hur jag än anstränger mig kan jag bli missförstådd.

Så den här domen där man steg för steg ska kolla av att båda vill samma…jag kan liksom inte se hur det ska gå till. Jag uttryckte detta för min make som sa:

-Man får filma! Jag protesterade att då får vi SÅÅÅÅÅ mycket mer problem och filmer kommer spelas in och fara runt på nätet. Osv. osv. osv. Men han berättade då om en man som blivit anklagad för att ha våldtagit en tjej på en krogtoalett.

Kvinna dömd för lögn Det hela slutade med att den unga tjejen istället blev dömd då han kunde bevisa genom sin inspelning att hon visst varit med på noterna. Hon vidhöll ändå efter att hon hört inspelningen att hon blivit våldtagen och dömdes därför. 

Att efter ett samlag känna sig utnyttjad, kanske besviken över att det inte blev något mer av relationen eller något annat är ju inte helt ovanligt. Men är det verkligen en våldtäkt då? Jag blir rädd för att mina pojkar inte ska vara superduktiga att läsa av andra människor, at de ska bli för fulla på krogen om….30 år och ha sex med en tjej som sen anmäler dem. TVÅ år i fängelse. Det är lång tid men det är inte det värsta. Jag har arbetat med dömda personer, 30 år på Kumla-typen (en av mina favoriter) och när de kommer ut det är då straffet börjar. Det är svårt att få jobb, vissa jobb blir omöjliga att få, kanske alla vet och det blir ett stigma, de kanske aldrig mer vågar närma sig en kvinna?

Jag kan inte tänka mig något värre än sexuella övergrepp, speciellt mot små barn, men jag vet inte om jag tycker den här lagen är bra. Jag får en oro i magen.

 

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen