Förra året

Jag och I

Förra året trotsade vi naturlagarna (dvs utan tillräckligt med pengar och en 17 år gammal familjebuss) åkte vi med fyra barn, varav tre aldrig stått på skidor) till Duved/Åre för att fira sportlov med vänner i liten stuga. Jag hittade bilderma då jag igår letade efter bildbevis på årets första ägg. Jag längtar nämligen oerhört efter dem nu. I år blir det ingen fjällresa. Bilen är nu 18 år och bromslampan lyser, innertaket slackar än mer och vi har inte 30-35000 kronor sparat för att ha råd. Kanske nästa år? Istället ska jag och maken iväg tre nätter till Palma. Det är hans födelsedagspresent från mig och den råkade sammanfalla med v.9 (det hade jag förträngt…?!?). Mamma och pappa ihop med de större barnen hjälps åt med at få de små till dagis och fritids de två vardagarna och sen kommer vi hem på söndag em.

Men vi ska skida i år med. Fast i den lokala backen och det kommer innebära att vi måste inhandla skidutrustning i år så helt gratis blir det ändå inte. Fast jag har ärvt ett par pjäxor av en dotter, barnen har kanske lite egen utrustning som duger denna säsong också. Maken är den svaga länken, han behöver ny utrustning och är väldigt svag för NYTT, det ska vara NYTT. T o m bilar ska vara nya, de ska dofta nytt….samma som för min farbror som gillade känslan av att köpa just nya bilar. Jag förstår det INTE. Jag blir nervös av nya saker, hade mycket hellre köpt en ett år gammal bil….och jag tycker nya bilar luktar gift. Nåväl, maken är den som bestämmer på den fronten, jag har gjort så mycket motstånd en människa klarar och det blev en beställning på en ny bil, oklart dock om den hinner komma innan sommaren…i värsta fall får vi hyra en bil och ta den till Frankrike… kanske det är det bästa, inte slita på den NYA bilen redan dagen efter leverans?

Här Alva som drog ett tungt lass med att hjälpa barnen lära sig slalom förra året.
Det var uppp emot -28 på morgnarna förra året. I gengäld hade vi stråalnde SOL! Här en mycket trött och kall T i värmestugan.
Han lärde sig snabbt och redan fjärde åket susade han genom portarna i barnbacken.
Topp-bild med våra av oss som delade stuga!
Alla var inte nöjda hela tiden. Frank till hö ser mkt missnöjd ut tycker trots att man inte ser hela ansiktet….
Jag, maken och T i slutet av liften i barnbacken.
Åh, jag lääängtar efter er, fina små gröna äggen.

 

Idag ska jag på massage, det passar bra för all sjukgymnastik har kanske gjort att jag har lite mindre ont i ländrygg och axel men istället har jag fått ont i bröstryggen…alltid är det något. Nu ska jag strax kasta mig iväg till skolan med barnen…sen massage! Och kanske lunch på stan med de tre äldsta döttrarna?!? Två iallafall!

Supertrött i stugan inväntandes att värmen ute ska stiga till över -22 så att gamla bilen startar…-28 var sex grader för mycket för Chryslern, men rätt imponerande ändå att den klarade det!
Småttig mat är så mycket mer intressant än stor….
Så ser ett lossat innertak ut om ni undrar. Har ni varit med om det själva? Nytt för mig iallafall. Men man vänjer sig vid det mesta.
Bild från förra året men det ser likadant ut nu här hemma på fönstren. Vackert tycker jag!
Här en bild från inan jag gick in för att skriva AT-tentan. Jag har nästan glömt ångesten från den dagen och veckorna som följde innan resultatet kom och jag fick köpa min legitimation för häpnadsväckande 2300kr från Socialstyrelsen….Men nu, leg.läkare, med rätt att förskriva vissa läkemedel och skriva vårdintyg….
22/2-18 kom årets första maranägg.
Kanske det är dags för en bukett i veckan…? Jag älskar buketter men tycker oftast att det är synd att slösa vackra blommor på det här stökiga och ostädade huset.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen