Uppe med tuppen?

Nej, min tupp sover gott. Jag vaknar av helt andra grejer. Som barn, inte första ungen, han smög fint ned vid min sida men den andra som kom kvart i fem, hon gjorde mer väsen av sig. Och så blev det så trångt att jag tvingades röra mig…och då…kom kroppen ihåg att den har ont. Så, det blev till att gå upp, det fanns ingen plats kvar för min kropp. Jag satte mig vid matbordet, katterna runt fötterna och kollade igenom anteckningarna från igår. Och då ser jag att jag blev satans förbannad över ehn hemtjänstbil (privat sort) som swishde förbi mig i bussfilen innan nio när jag var på väg mot centrum. Jag brukar alltid skriva ned reg.nr. för jag tänker att om det händer igen ska jag banne mig kolla upp vem som kör som en idiot här utanför. Med en logga lika stor som bilen tänker jag att personalen i skulle fatta att man måste sköta sig!?! Om jag hade ett företag med så högprofilierad grundare, som dessutom syns titt som tätt i lokalbladet…då skulle jag be mina anställda att sakta ned. Så jag mailade…och påpekade detta. Vi får se om det har effekt..

Sen ko jag att tänka på att just trafikpoliser är en synnerligen bra sorts polis. De kan faktiskt vara första steget mot att fånga de riktigt stora fiskarna. För hur tror ni att tungt kriminella färdas? Med buss? NOOOOOO, omman har ett lik inlindat i en matta, 30 handgranater, 100kg heroin eller liknande då åker man BIL! Och med rutinmässiga kontroller får man fast dem. Det kanske inte är det säkraste för själva polisen men jag lovar, det är detta de är utbildade för och jag tror att när vi ser dem på gatan kommer trafikdödligheten minska. Jag är livrädd för poliser i trafiken. Jag känner alltid att jag gjort något fel och att de ska ta mig. Och jag har ju all anledning att VERKLIGEN sköta mig där…..ALL!

Så jag fortsätter att vara min egen lilla trafikpolis, jag skriver små mail när jag ser fartdårar/rödljuskörare m.fl i trafiken, särskilt då de har företagslogga, då ska man verkligen sköta sig. En gång i tiden när jag simmade så var det väldigt noga, med klubbens träningsoverall på förväntades man sköta sig EXTRA bra, man hade ett rykte att värna.

Igår satt jag på ett ”cybermöte” med EF, ni vet de som skickar våra unga (och en gång mig) på språkresor. Efter min var jag väl ganska övertygad om att om jag någonsin fick barn skulle de ALDRIG få åka iväg…och nu sitter jag här med ett barn som vill resa till USA. Jag tänker skolskjutningar, galna fester, långt bort, dyra läkarnotor och ni vet…allt kan hända och man är på andra sidan Atlanten. Men det verkade uppstyrt, och kollade familjer, som gör det gratis?!? Det tycker jag är udda….ingen som helst ersättning fast man tar emot en människa som ska äta och bo…..vad betalar jag då 100000kr för, till EF/mottagande skola, resa?

Ja, hur som helst en slant för mat skulle jag gärna skicka den familj som tar emot mitt barn. Men det som verkligen gjorde mig orolig var när den som talade gick in på religion och politik. Uppmaningen var: -Prata inte politik eller religion, amerikaner är bestämda där, det är my way or the highway typ….Man ska åtminstone följa med till kyrkan, acceptera hur de gör där, lära sig det amerikanska sättet osv. Visst, hon reser för upplevelsen, språket kan hon redan.

Och då fattar man den här Trumpismen. man ska inte diskutera politik! Hon sa, det är inte som i Sverige där vi accepterar andras åsikter och kan låta det gå…..kanske ha en ideologisk diskussion och vara vänner trots att en är katolik och man själv är ateist. Det funkar inte så ”over there”. Ja, och där har vi väl kärnan i detta som jag verkligen inte kan fatta, hur Donald Trump kan vara president i världens största demokrati, eller det kanske är Indien förresten..Men ni fattar, landet i väst som alla vill bli som (Nästan alla. Inte de som tycker att raka motsatsen är bra, stränga lagar, odemokrati och offentlig piskning av oliktänkande osv). Så, nu har jag gnällt på fortkörare, hyllat poliser, klagat på enögdhet och vad finns kvar? Kaffe! Jag måste koka kaffe! För snart är hela huset vaket, jag har bara en kvart på mig innan väckarklockan ringer…och jag ska iväg på magnetröntgen, igen. Denna gång även bäcken. Värst är att ligga stilla. Har ni sett avsnittet där Cameron i Modern Family ska göra en sådan undersökning och får full panik? Mkt roligt, och helt sant. Man måste blunda, tänka glada tankar, men inte för glada så man rör sig, då blir bilderna dåliga. Man måste ligga blickstilla och DET är det värsta för mig. Det gör ju så ONT! Men, en alvedon i förebyggande syfte kanske kan hjälpa.

Inte diskutera politik…herrregud, hur GÖR man det sen när man ska åka över och hämta hem barnet? Kan man välja en ateistisk demokratisk familj nära Kanadensiska gränsen? Snäääällla!

 

Jag satte på kaffe, och radion. Och vad hör jag? Morgonandakten….som säger att du är aldrig ensam, gid är alltid vid din sida. Du är älskad osv. Och så tänker jag igen på alla barn som torteras, homosexuella som förföljs, fängslade journalister och kanske så vanliga saker som hustrumisshandel eller annat som sker inom husets fyra väggar. Och då blir jag ännu mer övertygad om att vi är HELT ensamma. Det finns bara du och du måste själv ta hand om dig och stå upp för dig och dina rättigheter, så länge de är dina rättigheter. För när som helst kan främmande makt komma och ta över ditt land…och plötsligt har vi a whole new ballgame!

Yttrandefrihet, religionsFRIHET och jämställdhet. Det är vad jag önskar mig i julklapp, varje dag!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen