Hej hembiträde…

Ljuset i tunneln……? Banys arabs i Palma. Sista monumentet efter morerna. Inte så mycket att se faktiskt men det gav en skön känsla att något jag planerade blev av….

Jag funderar lite på hur allt ska gå ihop. Bilden folk visar upp och baksidan. Eller inte kanske baksidan utan innergården. Familjelivet. För igår kom jag och maken hem efter tre nätter borta i varmt och soligt klimat. Mamma och pappa har tagit hand om våra tre små. Samma sekund som vi kom hem bröt kaos ut. Väskor ska packas till gympan, mjölk måste inhandlas, min kod till e-legget krånglade så jag kunde inte läsa jobbmejl (vilket jag inte borde göra iallafall för jag hade ju semester) och precis allt blev väldigt jobbigt. Huset lämnade vi ganska ostädat för vi hann inte säda och hade nog inte heller den intentionen (?) och vardagen föll pladask i mitt knä. Jag öppnade min fysiska kalender för att dubbelkolla att jag inte glömt något och såg då att jag är nattjour på tisdag….och på onsdag ska en stor inlämningsuppgift in…..och jag blev helt platt. Hela livet är galet nu. för många bollar och som om DET inte vore nog byter jag arbetsplats imorgon….psykakuten. Kanske ett tecken? Nä, inget tecken. Det har varit planerat länge men ändå. Nya kollegor, rutiner, lokaler och därtill en ny färdväg. Allt kan hända. Och sen på onsdag ska jag arbeta till 16.30 på ett sjukhus i en kommun men sen 16.31 vara jour över natten på det vanliga stället i en annan kommun. Nu gäller det att sålla här för att det ska gå vägen. Jag tror jag behöver en till av mig. Och maken.

Så de där två heltidsanställda hembiträderna/nanniesarna kanske inte är så dålig idé? Det var bara det att det kostade 19000kr/månad exkl. arbetsgivaravgift….STYCK!! Nej. då är det mer lönsamt för mig att INTE arbeta. Bättre för hjärnhälsan också kanske? Men det går inte ihop här då. Så jag bränner en aning till på ljuset och försöker andas på buss och tunnelbana. Jag har ordnat med öronproppar för att slippa störa mig på alla som ska prata för högt och förtrolig med sin kompis (som är i telefonen) eller höra på andras basgångar och behöva oroa mig för DERAS kommande tinnitus….jag ska verkligen försöka allt detta bara för att kunna åka kollektivt. Nu, mot kaffeapparaten!

2 svar på “Hej hembiträde…

  1. En grej som vi börjat med är att vi packar hela veckans gympapåsar på helgen! På lördagen eller söndag innan det blir för sent på dagen så får alla följa sin egen lista för veckan med vad som ska packas! Sen hänger det ett antal färdiga påsar i hallen som man tar med sig den aktuella dagen! Funkar superbra! Å bär de har sin lista så behöver de aldrig fråga vad de ska packa ner!
    Prova!!

    1. Vi förbereder vanligen kvällen innan, nu fanns inte den tiden riktigt. Men vi får pröva, tack för tips! Just nu kör jag tre parallella spår, nytt jobb, bok och sen studier….inte helt lätt (eller genomtänkt) att ro iland. Varje ny ansträngning känns tio gånger tyngre än den borde. Och sen kalas i helgen (alltså inte vi som ordnar utan barnen ska iväg), balett och strax innan läggning ville svärfar komma och gratta sin son….ja…..det är mycket nu. Städat kommer det INTE vara!;)
      A

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen