Tycka turist trist

Halvmjuka klubbor hur söta som helst!

Jaha, dag två av tre på Mallorca. Idag tog vi den lilla Fiaten nordväst med siktet inställt på Soller. Vi hade fyra stopp inplanerade men hann bara med två. Vi omdirigerade till att åka till den nordligaste spetsen på ön men vägen dit var minst sagt prövande. Vi vände när vi insåg att vi skulle behöva åka på de smala serpentinvägarna i mörker. Och vi var tacksamma för det för efter att ha passerat en urbrunnen bil täckt av brandskum och sen en bit väg som ramlat ned från bergssidan så kändes det helt rätt. Lättade lämnade vi bergen och tog oss tillbaka till Palma. Men vi hanns se Valdemossa och Soller. Jag ska vara helt ärlig och jag är inte helt imponerad av allas people skills. Jag fattar, det är jobbigt att ens hemort invaderas av turister från alla världens hörn men driver man en rörelse kan man låta bli att vara otrevlig i kontakt med sina kunder. OCH, man behöver inte utgå från att alla som inte talar perfekt spanska är idioter. Om de kom till Sverige skulle jag sannolikt inte försöka prata svenska med dem….eller….kanske ändå.

Så, en glassförsäljerska vi översta kyrkan i Valdemoss får underkänt, inte killen som hon lärde upp i denna ädla konst. Hoppas han fortsätter att vara glad och trevlig. Sen kan jag inte rekommendera restaurangen Mar y Sol i Porta Sóller. Det tog en evig tid att få maten och när min fristerade fisk kom kändes frityren som om den legat sen igår och maten var inte varm. Jag påpekade detta men fick inget gehör. Jag sa det igen och då tog servitören tallriken och utbrast Dios mio! Och hur vackert det än var i den hamnen kändes det som världens bottennapp att äta där. Vi hade fått ett ställe rekommenderat men det var stäng tyvärr. Så vi kommer nog dit en annan gång.

Dessa smakade jag faktiskt inte men de var söta nog att köpas ändå. Snygg förpackning också!
Färdiga klubbor.
Här klipps och pressas det för fullt.
Väldigt fräscht i butiken var det och fantastiskt trevligt bemötande!
Det är FULLT med grafitti här omkring. En del är väldigt fint faktiskt. Kolla den lilla gubben som tappar ballongen.

 

När vi kom tillbaka till Palma hade vi ett mål, fixa öronproppar. Natten innan hade varit minst sagt ljudlig pga. dålig isolering. Vi ville vara säkra på att slippa det när vi en gång tagit oss långt bort från alla störmoment i form av barn. Vi gick ut på gatan, undvek alla prostituerade genom att snedda över torget. Vi hade sett ett apotek och började gå. Fem stängda apotek senare gick vi in i en delikatessaffär och handlade turrón. Vi frågade när affärerna brukar öppna och fick veta att det idag skulle vara stängt, självständighetsdagen Fiesta med andra ord….hur kul som helst när den ”lugna” natten innan varit rätt störig. Men vi hade sett ett större apotek, vi knatade dit. JA! Det var öppet, och de hade trepack öronproppar. Sömnen är räddad. Vi spankulerade tillbaka för att göra oss iordning för middag och drink efter och DÅ hittade jag ett fantastiskt litet ställe, Papabubble. Jag gick helt i spinn. Handgjort godis, en del utan socker! Jag smakade ALLT! Och köpte stora mängder att bära med hem till barnen. Jag ångrar redan att jag inte köpte mer….till MIG! Det visade sig senare att detta var en hel kedja som jag helt missat. Hoppas hoppas den kommer till Sverige!

Så passande med tre hjärtan. De ska barnen få när vi ses igen.
Här lite av inköpen. Marschmallowsen var på allvar de godaste jag ätit någonsin. Fruktsmak. Han gör allt själv i butiken. När vi kom tryckte han ut klubbor.

Nu halvligger vi i sängen, hör dörrarna slå (järndörrar mot stanvägg…inte en bra idé, och ser på The Bourne Ultimatum. Ganska nice efter en dag i bil och till fots.

 

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen