Trädgårdsdax

PÅ kvällen gick jag ut och fotade lite. Här hönshuset som snart ska rivas och ersättas med större. Vi har en harig tupp och han låter inte hönorna gå ut så mycket. Då måste login anpassas. Jag ska så frön och blommor idag inne i hönsgården. Det har jag planerat länge. De sprätter och äter upp allt på nolltid bara så det är ett mycket otacksamt jobb. Men just nu måste de gå inne för annars förstör de allt jag gör i trädgården!

Igår tog jag tag i trädgården på allvar. Jag började i växthuset. All bubbelplast som jag samlat på mig under året och sedan använde till att täcka insidan av växthuset togs bort och rullades ihop (knölades in i en svart sopsäck för förvaring) och sedan tog jag tag i min blivande ”potager” det vill säga köksträdgård.

Jag är ingen blomnörd men lite färg ska det vara och i den här krukan sådde jag en hel del fina saker som jag försådde förra året. Vi får se om det tar sig.
Simba är alltid med där det händer….

Jag konsumerrar omåttliga mängder trädgårdstv just nu, eller det gör jag året om men intensiteten har ökat. Och desperationen. För allt är sannerligen INTE bra. Jag ser mest och helst engelska program, nu med Monty Don. Och så har vi Trädgårdsliv. Som jag lät bli att se förut för jag blir så fruktansvärt irriterad på jargongen. Så töntigt men jag fattar, jag är inte målgruppen, det är folk som gillar töntig dialog. Men behövs den för att attrahera? Allt verkar gå ut på att en av personerna bossar över två män och den andra kvinnan har helt fria händer att skapa i skrot och hittegods. Jag håller mig fortfarande MYCKET skeptisk till detta men ser det ändå i total brist på annat vettigt. Jag saknar Gröna rum!

Jag har som sagt inte så mycket blommor men miniirisar kan jag inte motstå, och så hette farmor Iris så det känns som en ”given”.

Jag och maken har kommit på att gräs är totalt onödigt och bara kostar bensin så det känns naturligt att fasa ut det. Vi kommer använda grus istället och det känns befriande faktiskt. Jag ska återigen bygga en mur av hittade stenar och det enda som oroar där är ryggen. Som maken sa igår ”du sliter verkligen med det tunga jobbet” och det är väl sant. Jag backar aldrig trots att jag vet att ryggen egentligen inte tål. Men vad ska jag annars göra? Man kan inte ha en massa idéer och sen bara peka för att någon annan ska göra, eller man KAN ju det men i praktiken blir det mycket svårt att jag ska övervaka arbetet för det är vad som skulle behöva ske. Jag och maken lirar inte riktigt när det gäller sådant här. Jag tycker jag är tydlig, han missförstår och sen får jag göra om. Så jag gör själv. Alternativet är att ta in hjälp….men det har vi inte råd med. Så jag gör. Och ärligt talat älskar jag det även om det gör satans jävla ont efter. Brun blir man också!

Jag började lite försiktigt med att luta grenar mot en tall….

Barnen kom spontant ut igår också, kors i taket. Ett kojbygge satte jag igång mellan varven. Jag tror det blir urbra. De långa pilslanor som blev över när vi byggde staket lutar nu mot en tall som en teepee. Vi ska fortsätta väva in grenar i den idag.

Nu är det morgonpass här. Jag ska göra frukost, försöka få maken att ta Tylla till baletten för efter måste hönsmat och jord köpas och ärligt talat tror jag inte jag fixar bära det idag. Jag klarar små saker så här dagen efter, som att gräva upp kryddor…och bygga vidare.

Dagens projekt, flytta kryddor till min potager. Här ska nämligen 1,5m höga thujor planteras i tomtgräns för avskildhet och vindskydd! Den gången ska inte jag gräva iallafall, vi delar med grannen och tar in hjälp!
Irisar igen, och sten i rad, eller cirkel kanske.
Den här högen och allt skräp ska bort. Men armeringsnätat är inte skräp, det är en möjlighet. Så det sparas. Det har sparats i tre år nu…..
Den blivande potagern. Mitt i bild tunna med hönsgödsel. Jag blandar det med jord, kompost och sen vattnar jag. Har jag tur blir det raketbränsle!
Omflyttade idegranar. De har stått i min första trädgård men exmaken var trött på dem. Jag hämtade!
Nu utan skyddsplast. Jag grävde upp de plantor som fått vinterbo där och de fick komma ut i friska luften. Golvet lades tillbaka på plats och maken ska få gjuta fler plattor nu. I år ska golvet bli riktigt klart.
Här har jag sått grönsaker som ska ut senare. Jag försöker att inte ”förså” mig men några extra blir det alltid som man kan ge bort, det gillar jag.

Jardin på er!       

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen