Rättshaverist

Tjena alla monsterdiggare, nu har jag något riktigt rysligt att dela med mig av! Idag när jag kom hem efter ännu en intressant dag på psykakuten fann jag att vi har 24 ägg i kylen och därtill fem kokta som ska bli matlådor imorgon. Vetskapen om att det daligen kommer minst 2,5 till gjorde att jag tog ett sexpack in till grannarna. Frun i huset där är blivande advokat och hon upplyste mig om ett besök hon fått idag av näringsidkaren nedanför våra hus. Ni vet där de spelar discomusik och har dans på taket när andan faller på….En liten lustighet där är att det är olagligt med spontandans, det renderar fängelse. Men det kände inte ägaren till(!!!). Nåväl, han har nu planer på att expandera. Han vill ha AW på nämnda tak. Han vill att vi ska gilla läget…Grannfrun upplyste honom om att vi redan nu är störda av matos, buller och annat och att vi nog inte ville ha mer av den varan utan att de byggde det 2m höga bullerskydd som vi utlovats. Han menade då på att vi ju faktiskt hade köpt tomter i vetskapen om att det fanns en väg och skulle byggas affärslokaler….

Jo, sa hon då men det var ju så att vi skulle SKYDDAS från detta mha ett bullerplank som aldrig kommit till stånd och att man inte får spela musik i villaområde utomhus om natten (jo det får man om man inte dansar till musiken och den inte överstiger 30dB(A)) varje dag i veckan (typ). Då tyckte han att vi skulle vända blad och gilla läget ungefär.

Jag tänkte lite på den uppkomna situationen, hur galet det är att sådant här kan hända, att politikerna skiter i en och att Länsstyrelsen i Stockholm inte gör ett skit och NÄR de gör ett skit blir det fel (ja, vi har ett annat ärende som gått till Miljödomstolen och där påpekade de att Länsstyrelsen fattat fel, saken skickades tillbaka till dem med de fattar fortfarande inget och så håller det på för våra skattepengar). Så, vi bor i ett hus sedan tre år utan utlovad bullerskärm, vi ska acceptera detta och få mer av störningar…och det roliga är att det tog dem två timmar att avhandla detta. Han ska tydligen hit också för att sälja in idén om AW utanför min uteplats varje dag i veckan under sommarhalvåret. Det kommer inte ske. Två timmar lägger jag inte på detta, knappt fem minuter faktiskt.

När jag gick ut för att filma den fantastiska solnedgången och skicka till barnen insåg jag att filmen nog är mer avskräckande än lockande, så jag skickade den aldrig. kanske Länsstyrelsen ska få den? Eller polisen? Det är olagligt störande i min mening att ha det så här. Och tänk, detta är halv nio. Mao LITE trafik mot vad det kan vara. Jag har faktiskt räknat hur många bilar som passerar här en vardag mellan 10-11 och det är över 1000 stycken! Fatta jobbigt att vara hemma och skriva då! man blir trött i skallen. Men snart kommer ljudkillarna och mäter så vi får ordning på detta för vi har rätt, vi har ett kontrakt som säger att vi ska ha ett bullerplank. Att politikerna inte fattar…är jag inte förvånad över. Jag blir sällan förvånad numera, tyvärr får jag säga. Imorgon ska jag blogga om något mycket roligare, att mina nya bok snart är tryckt och klar, den är krispig och maxad, ni kommer bli så pepp av den att bara lägga er i en skog och andas!;)

Love på er alla godingar!

Jag filmar utsikten och får med ljudmattan.

 

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen