Nu är det sommar!

ransformationen är igång! Jag var säkert tre och en halv timme hos Sandra M i torsdags för att förvandlas till den jag egentligen är, en grånad tant! Det mörka blektes bort och topparna försvann. Nu känner jag igen mig. Det grå ska få leva och solen kommer göra sitt under den ljusa tiden. Känns helt rätt och behöver ni en gudabenådad frisör vet ni vart ni ska ta er. Igår i kvällssolen.

Första juni, igen! Ännu en sommar ligger framför oss som en oöppnad bok. Ska det bli regn, bara sol och inget regn som förra sommaren eller blir det precis som vi helst vill ha det, en svensk sommar med under 25 grader varje dag, regnhot på midsommar och sen är det över…..? Alltså en sommar som vi känner den från barndomen. Inte det här nya med tropisk hetta och torka.

Jag skulle vilja ha en balans där. Gärna 25 grader varje dag, regn var sjätte dag, helst på natten eller kanske alla nätter så man vaknar upp till frisk grönska. Vi får se helt enkelt, nu har jag önskat iallafall.

Igår sista dagen på akuten. Den blev verkligen ”maxad” full av roliga saker (personalen mestadels), kollegor man lärt känna och nu kommer sakna, kakan jag bakat till de två avdelningarna blev lyckad och alla verkade nöjda med presenterna, några galna samtal i telefon (den tar vi senare så jag hinner lugna mig lite) och makalösa möten. Jo en kul journalgroda också. Idag ska jag bjuda alla mina barn, maken och nytillskottet i familjen A (sambo med äldsta dottern) på Broms för att fira att vi alla överlevt den här…terminen? Jag har avslutat 3 mån på psykakuten, A och F varsin termin på KTH (och gjort det i stor stil), Tylla börjar snart förskoleklass, Frank går vidare till ny skola (IES Bromma), maken avslutade ett av sina jobb(!). Ja han har arbetat på två positioner (med EN lön) och blev avtackad för det igår. Den ende som inte ska mötas av så mycket nytt i höst är Edgar, han ska upp en klass. trean väntar, men sedan blir det skjuts iväg till Internationella Engelska skolan för honom med. Jag har inga dagisbarn snart längre. Hjälp, hur gick det så fort? Är det för att jag har så mycket omkring mig som tiden rusar? Dags at dra ned på tempot då så jag kan suga märgen ur deras barndom. Det händer i höst. Då ska jag skruva ned betydligt. Det känns jätteskönt! Och så ska jag gå den efterlängtade steg 1-utbildningen i KBT. Egentligen är det nog DET jag längtat efter hela tiden. Jag vill BEHANDLA folk, hjälpa dem att hjälpa sig själva. Det är så fruktansvärt härligt att ge folk nycklarna till deras egna lås. Jag får en sådan kick av det. Att få HJÄLPA någon, det är nog min drog. Håren på mina armar reser sig bara vid tanken. Och snart ska jag kunna göra det ännu bättre. Jag har redan börjat samla på mig patienter faktiskt för det kan vara lite svårt har jag hört. Jag behöver tre till en början som sedan ska kokas ned till en. Två terminer och sen……kanske jag ska gå steg två?

PT. Jorå. jag har anlitat en PT eller…hon har snarare anlitat mig för innan jag hann boka en tid hade hon ringt mig! Hon är ett energiknippe av sällan skådat slag. Jag är närmast letargisk i jämförelse, slö, fet och stel. Men det är OK, det finns hopp. Jag tänker att Madonna är betydligt äldre än jag och kan hon gå på snedden nedför an jävligt brant trappa i höga klackar och se ascool ut (även om hon sjunger som en sopa just nu) så finns det möjligheter. Och som sagt men lite nedtonad jobbprofil i höst vore det väl attans om jag inte fick ordning på min lekamen, NON?

Komplex psykomaticusfraktur! Den du! Benet i ansiktet heter zygomaticus men jobbar man som sekreterare på psyk får man inte öva så mycket på just den delen av latinet och det kanske låter som psyko- matikus. Väldigt kul tyckte jag ändå för i min del av medicinvärlden är det mer psykomatiska frakturer vi hanterar! Den första groda jag hittat själv och verkligen älskat! Tack snälla!

Våra ägg. Jag föreslog för maken att vi ska ta med hönsen till Frankrike i år. Blicken jag fick! Han sa: -Ska vi åka i vår NYA bil i tre dagar med fem höns och en TUPP? är du helt jävla galen eller? Aldrig. Någonsin. Punkt. Typ…..

Shit va!?! Vilken torris! När såklart man inte kan om man tänker närmare på saken. Fukking galet, jag vet det. men jag kommer sakna dem och ffa äggen. Jag älskar verkligen att ha färska ägg. Och sen sa maken: -Vi kan ju TA MED oss ägg!

Hahahahahaha ja, det är SÅ vi ska lösa det! Vi TAR MED OSS ÄGGEN, inte hönsen! Så smart han är alltså! Där ser man vad 128 i IQ betyder jämfört med 123!

Vi gjorde båda Danska Mensas IQ-test online dagen innan. Han vann. Och det var inte alls oväntat. Han är så himla rationell (se ovan!). Jag är mer av typen, om jag inte OMEDELBART vet lösningen tappar jag fokus och bara chansar. Han sitter och TÄNKER en liten stund, så trist! Jag vet patienter som i testsituation (QB-test, googla det) på min förra mottagning, efter bara 8 minuter var redo att kasta datorn ut genom fönstret i ren frustration, jag är nog lite åt det hållet. Men jag lärde mig igår att det finns grader i helvetet (det visste jag ju men jag fick mer insikter ändå). Jag tänker ju då och då att jag har ADHD men att min funktionsnivå gör att det blir meningslöst att utreda då jag inte har ett stort lidande (???!!!???) av att det går fort. En kollega berättade om sin nyliga diagnos och jag blev så förvånad. Hög IQ, medlem i Mensa men ADHD och svårt att städa, utan sambon skulle ingen mat bli lagad/äten/undanplockad osv. Arbetsuppgifter var svåra att slutföra mm. Nog för att det är stökigt här, trädgården växer igen och tvätten är som ett egen organism så blir det mat varje dag, jag kommer till jobbet, bilen blir besiktigad etc. Men lite spännande att tänka hur man klarat sig i skolan om man pluggat……för jag är en lyssnare. Jag har aldrig pluggat så värst, inte förrän på KI. Då blev man ju tvungen att åtminstone ögna igenom böckerna inför tentan. Jag tror att barnen har haft en bra inverkan på mig. Att ha ansvar för bar har tvingat in mig i rutiner. För jag minns att jag när jag var yngre kunde sitta uppe en hel natt och sy eller greja med något spännande, jag äter inte när jag har något på gång och jag håller på tills jag är klar (eller stupar). När barn nummer två kom tror jag det hände, jag fik inordna mig en lunk. Vakna, lämna på dagis, mata bebis, hämta på dagis, middag, borsta tänderna och sen bingen.

Gårdagen på akuten. Hallonkaka från Underbara Clara och sen hemmasnickrad glasyr för jag tyckte inte om den i hennes recept. Jag tog istället mindre florsocker och smör och använde philla istället och mixade hallonen istället för att passera. Det blev så meckigt. Ekologisk riven kokos över. Asgott! Och superenkelt.

Nu galer Rutger, jag måste starta den här dagen. Vi har mycket på schemat. Maken har länge önskat sig en gasolgrill (jag har spjärnat emot men nu är det upp till bevis. Jag frågade hur många gånger han tänkte använda den på ett år, för att motivera prislappen) Jag ska till Auktionsverket och hämta ut saker som ej sålts (så vi måste fortsätta den här processen lite till och det är lite på mig det ansvaret ligger) sen in till stan och käka nio. Jag har också bestämt att alla dagar fram till vintern ska EN timme läggas på trädgården. Jag måste vända skutan där och få kontroll på den. Det börjar IDAG!

Men den här är så fin! Näst bästa gravsten jag sett. Den coolaste är Ralph Erskines so far. Den besökte jag på Lovön när vi bodde där!
Gårdagens middag. Salade Mixte! med vattenmelon, körvel, sparris, och ÄGG FRÅN EGNA HÖNS! Smaksensation! Egenodlad sallad också kan jag tillägga.
Omåttligt nöjd med mig själv. Och blygsam.

Hej då alla monsterdiggare, ta hand om er! och minns, det finns alltid en fyrkant att andas i!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen