Ensam med kaffet

Den vita bilens förare sitter och tittar på något intressant. Han har ställt telefonen mitt framför ratten för att kunna följa detta. Just nu irriterar jag mig väldigt på att väldigt få följer trafikregler och inte håller ögonen på vägen/trafiken. Men den här killen tog verkligen priset.

Jaha, då var jag vid tangenterna igen. Skönt och anledningen är att vi pga tekniskt fel fick oväntad barnpassning igår. Mamma och pappa har kommit hem från sin sista kongressresa (kanske) och bjöd på mat och barnpassning igår. Så här sitter jag utan barn i ensamhet och relativ tystnad (vägen sover inte) och dricker/skriver. Dricker kaffe alltså!!

Igår fick jag mail från förlaget. Boken hade fått fina recensioner i BTJ. Det är de som läser och rekommenderar böcker för bibliotek att köpa in. Mycket hedrande för mig och nu kanske PR-maskineriet drar igång. Det är ju både roligt och skrämmande. Det innebär mer arbete för mig och just nu är det ju extra allt ändå. Det blir ofta det här hemma faktiskt. I måndags damp 44 1,8m thujor ned från Holland och vi kraftsamlade ihop med grannar och barn för att få dem i jorden. halv tio på kvällen avbröt vi men grannarna fortsatte för att det skulle bli klart. Lite instant häck där som någon påpekade. Det blev jättebra faktiskt och vi blev 20000kr fattigare. Vi delade kostnaden med grannarna och jag blev så nöjd att kanske vi ska fortsätta med häck senare men då köpa de kortare och låta dem växa några år.

Nu vidare till programpunkten Saker att resonera kring och förfäras över!

1. Ansiktsigenkänning i butik för mer dynamisk reklam. VA? Mer dynamisk reklam!!! Låt mig förklara. I butiker kommer vi framöver sannolikt bli filmade med kameror som känner igen vilka vi är, för att vi ska köpa mer. BRA va??? Inte, vill inte du få måttanpassad reklam så du slipper tänka? Kanske nästa steg är viktigenkänning? Höjdigenkänning? Civilstatusigenkänning? Inkomstigenkänning?

Visst var det så att man kunde få välja i butiken om man skulle filmas eller ej, men vill vi ha FLER val? Eller kanske det kompenseras för då så man slipper välja vad man vill köpa? Hur som helst, tänk att bli serverad produkter att köpa efter hur man ser ut i ansiktet. Jag försöker verkligen förstå hur det ska göra att det blir en mer angenäm upplevelse för kunden. För att det kanske är bra för butiksägaren är ju givet. Vad kan man möjligen utläsa av ens ansikte? Kön? Ja kanske beroende på hur man vill definiera sig själv. Ålder? Helt säkert om man inte är opererad. Etnicitet? Ja men kanske man kan ha samma hudton/benstruktur i ansiktsskeletet utan att faktiskt ha samma bakgrund? Detta känns nästan rasbiologiskt fast 2.0. Och i dagens rörliga multikultisamhälle undrar jag hur rätt man kommer hamna med sina annonser….VAD kan ansiktets form, färg, avstånd mellan öra-käke-haka göra för att vi ska köpa saker vi inte hade för avsikt att inhandla? Jag tänker att kanske de här kamerorna skulle sitta UTANFÖR butiken istället för mesta effekt för kunden lär ju redan ha gjort något av ett val när den stövlar in på Twilfit eller annan butik som saluför produkter mest riktad till de som behöver kvinnounderkläder och saker som hör ihop med det….Men då är det nog olagligt.

 

Letar boende i Marseillan. Rue Galilee var FULLT! Fasiken alltså, det stället har jag drömt om snart ett år nu. Detta ställe var också fullt men ser ut att ha passat mig.

Det var nummer ett att fundera även. Två är detta:

Bolånefinansierad överkonsumtion. Jo förstår ni. Det är det som orsakar ekonomiskt kaos när bankerna går åt pipsvängen. Överbelåning på fastighet där pengarna går till att köpa saker man egentligen inte hade råd med. Det ska vara därför vi har infört amorteringskrav i landet. Men den fd. vice Riksbankschefen anser att vi ska ta bort dessa krav för det förhindrar nybyggnation pga det blir så tungt att betala av på lånet för de som inte är inne på bostadsmarknaden. Han fick mothugg från en annan snubbe på FI som inte alls hade samma ingång i detta. Jag var benägen att hålla med den förre för det lät logiskt. VI amorterar lika mycket som vi betalar i ränta och där går nog vår smärtgräns faktiskt. Men som han sa, vi ägnar oss inte åt att låna för att konsumera, vi har lånat för att BO! Det är som han påstod bostadsmarknaden det är fel på och inget annat. Svenskar är också duktiga på att spara, så även om vi har lån så sparar vi som grupp. Och då är vi inte lika känsliga för räntehöjningar som andra folk i andra länder har varit. Vi är liksom lite mer ekonomiskt smarta. Han tyckte amorteringskraven skulle bort för att marknaden skulle få luft för det är DET landet verkligen behöver, bostäder till unga, skilda, nyinflyttade osv. Jag håller ju på med att betala av lån just nu, något som min farbror möjliggjorde. Jag är så tacksam för det. Det känns oerhört härligt att slippa betala räntor och istället kunna spara lite, förgylla livet lite för barnen och veta att pengarna räcker hela månaden nu utan att man måste vara kallsvettig när man öppnar nästa kuvert som innehåller en faktura eller räkning. Helt oerhört härligt faktiskt! Och imorgon ska jag lyxa till det och bjuda alla barn, maken (såklart) och vår nye familjemedlem A (pojkvän) på lunch på Broms vid Karlaplan. Vår favoritplats för att träffas, äta och dricka just nu. Det är så roligt att få bjuda på lite trevlighet då och då.

Idag en morgon utan bar och andra som stör. Men jag är en sådan tidsoptimist. Jag ska till frissan för den stora transformationen och sedan till en PT som ska ordna ryggen åt mig. Eller det är ju JAG som ska göra jobbet men hon är väldigt ”hands on” och jag får öva mig i att släppa kontrollen där. Sen till dotter nummer ett. Då i bemärkelsen: Fötts först och inget annat!!! För att planera vårt lilla projekt innan hon drar till PARIS en och en halv månad med A. En och en halv månad i Paris! Va? Och sen ska dotter nummer två dit i FYRA månader! Då ska jag hälsa på henne och göra alla de där härliga sakerna jag drömmer om. Roof top i solnedgång osv osv osv osv osv…..Ja, så ska det bli!

Nu mot nytt hår!

Grått nytt hår!

Också fullt….men kanske vi kommer få hyra ett privathus, släktingarna letar nu åt oss där nere.
TUSEN kronor gick det för. Det kändes i hjärteroten kan jag säga. Man kan verkligen få mycket fint för en struntsumma på auktion. Men, jag kunde inte intressera någon av barnen för min farbrors servis och någon mer hylla att ställa den på fanns inte. Snyft!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen