#backaanna

Stilstudie i omlottkonstruktion. More is more liksom!

Jag fick ett nej från Nacka Tingsrätt. Vi har att göra med ett fult men inte bygglovspliktigt PLANK! Det känns som när en patient plötsligt får en diagnos som den inte riktigt tycker matchar symptomen. Men de gav mig rätt i en sak, det är fult.

 

Här kommer vad jag tror bli min överklagan av deras dom. Jag tar detta till världens ände om jag måste. Jag har blodsmak, vittring och jag viker inte ned mig. NO Fu…ing way! #rättshaveristjavisst

 

Överklagan av konstruktion.

Härmed vill jag överklaga domen om att det som uppförts på min tomtgräns inte är bygglovspliktigt.

Mina skäl: Jag har fortfarande ej blivit klar över vad det ÄR för konstruktion som har uppförts vid vår tomtgräns, framför vårt hus mellan oss och sjöutsikten vi betalat köpt av samma firma som sedan uppfört ”planket”. Om man läser vår kommuns egen beskrivning av vad för plank de kan tillåta uppfylls inte kraven. De uppger att de är återhållsamma i sina bedömningar. Min tolkning av det är att de är försiktiga med vad de tillåter, inte tvärt om.
Denna konstruktion avviker dels genom att det är 40 cm högre än vad de som säger sig vara så återhållsamma med plank tillåter (alltså bygglovspliktigt enligt alla regler kommunen anger), dels genom materialval (upphittade (?) vägräcken med tillhörande reflexer i gult och rött) därtill med den dubbla raden järncylindrar/stänger som de borrat ned i berget på motsatta sidan.

Jag är enig med rätten i att detta inte är ett smycke för miljön och hade det varit DET åtminstone skulle jag sannolikt inte driva denna fråga längre eller alls.

Vi har här att göra med en av kommunens större exploatörer med en mycket stor omsättning. Som exempel kan tas att firman när de struntat i att bygga det bullerplank de var ålagda och kontraktsbundna att uppföra (för att vi och andra grannar de också sålt tomter till skulle få bygglov) hostade upp med 700000kr som deponerades hos kommunen för att inte nämna att de ville bygga en arena här med massa simhallar, inhomhusskidspår mm mm. Jag undrar också varför de som har så stora ekonomiska muskler väljer just denna högst avvikande lösning framför alla mina fönster mot sjön vore man misstänksam av sig skulle man kunna tolka detta som en provokation. Men om man skulle lyfta blicken från min familjs situation och ta ett fågelperspektiv så kanske det större problemet är just att de kommer undan med att bygga med överblivet skräp vid sina storprojekt. Vad kommer härnäst?

Jag har återigen tittat noga på bygget och skickar med fler illustrerande bilder som visar tecken på total   avsaknad av hantverksmässighet (vägräcken omlott, liggande räcken fästade med ståltråd och lite huller om buller a la incompetent chic).

I domen verkar rätten tycka att vi ska driva detta civilrättsligt. Jag är av en helt annan åsikt. Jag finner det tydligt att detta inte uppfyller kraven för vad man kan förvänta sig i en kommun med en återhållsam hållning avseende staket som är under 1,81cm höga.

Anna Voltaire

TYdligen HELT OK plank att uppföra utan bygglov! Notera den extra säkerhetsåtgärden: Att lägga räcken omlott! I framkant också ett Gunnebostängsel för att inte barn ska trilla. tyvärr är det inte tätt mot marken så man kan ändå glida under…..
Sååååå långt och snyggt. Bra med reflexer också om vi skulle bli fulla och vilja köra bil på tomten! Här ser man
Jag kan inte få NOG av dessa reflexer! Så prydliga.
Se här, varför vra tråkig och ha en jämn övre kant när man kan gå från 2,2m till 1,4 helt plötsligt! Så trendskapande och frääääscht!

 

 

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen