Jag utropar DISCOVECKAN!

Hit men inte längre. Jag ska för första gången sticka hålmönster och börja uppifrån och sticka nedåt…BOEEEEL!!!!

Jaha, vad nu då? Har mänskan blivit galen (igen)? Nej då, jag bara gräver där jag står. I tvättstugan närmare bestämt. Jag satte i vanlig ordning igång en (trodde det var två men missade att trycka 2 SEKUNDER så det blev bara en) tvättmaskin igår kväll. Jag vet, farligt att tvätta över natten (brandrisk) och dumt att tro att man ska orka tömma den på morgonen samt risk att den blir liggande om man gör så men, så gjorde jag iallafall. Jag tömde, tyckte jag, omsorgsfullt fickorna på Es jacka (på det sedvanliga kilot småsten/skruvar/pinnar, lego och papp) och stoppade den glatt i maskinen. Nu har vi glittriga svarta kläder allihopa. Men jag tänker….lite glitter har väl aldrig skadat? Men för er andra som ogillar discokläder/trosor/strumpor och tishor, leta extra noga efter Geishachokladpapper. De tål inte kulörtvått.

Igår hade jag också ett ”moment” som jag hörde Blondinbella säga idag. Ett trosmoment närmare bestämt. Och alla kräsmagade, håll i er nu. Jag svishade in på muggen och det FÖRSTA jag ser är mina inochutvända trosor som liksom inte var presentabla pga den där månaden ni vet och som på grund av att jag gick upp på tok för tidigt hamnat på tvättkorgskanten och sedan glömts bort av mig i morgonruschen. Och det värsta med detta ÄR att de legat så i minst tio timmar då. Och att svärfar är hemma och hjälper maken med hönshusförråd. Men när hjärtat börjat slå igen fylldes jag av en varm känsla (nej för i helvette men jag väljer att skriva så för det är mer poetiskt) av att det inte spelar någon som helst roll hur det ser ut här hemma. För någon annan än MOI. Två vuxna karlar som jag misstänker måste ha besökt toan minst en gång under den tid jag varit på jobbet har alltså missat den stora röda spärrballongen som fyllde hela badrummet (min upplevelse). Så skönt, jag behöver aldrig mer städa. Om inte en annan av samma sort som jag kommer hit. INGEN bryr sig om din skit utom du är väl take home message här.

Nästa ämne.

Den här rosen är så härlig. Köpt på rean i oktober ett år för mindre än vad en Big Mac kostar. Jag som inte ens gillar att ha rosor i trädgården pga taggar men de letar sig in med sin förtjusande prakt.

Igår läste jag löpet om Blondinbellas sommarprat det var tydligen som ett CV och det gjorde att jag lyssnade fast jag inte hade tänkt det(därav moment ovan). Och det var verkligen en uppräkning av hennes förtjänster i en lång rad uppblandat med lite prat om hennes fars tillkortakommanden och sen fick man veta att hon ligger i autismspektrumet (och har ADHD men det visste vi ju) vilket man anade redan när hon sa att hon hade svårt med vänskapsrelationer. Men jag kände igen mig i mycket, drivet, projekten, värmen i bröstet när man kommer på något och att man bara ser möjligheter. Vi skiljer oss åt så tillvida att hennes mål är att bli världens mäktigaste kvinna och bli rik. Hon lämnar nu Sverige och jag tänker på en enda sak…..hennes barn. Jag undrar om deras far flyttar med, eller ska ens barnen med? Ska hon pendla…? Det var vad som fastnade hos mig. Och det faktum att hon engagerat sig i miljöfrågan men samtidigt säger att hon reser väldigt mycket med barnen…och jag undrar om miljön blir glad av det.

Fådda boken i gult med origami. Sen en köpt bok om CRA som är en del i min research! Ny bok i pipeline tror jag…

Jag har ju så svårt för när kändisar talar vitt och brett om naturen och sen har sommarhus på Bali. Jag släpper det för att inte verka som räven. Släppt!

Men, jag fick smak på sommarprat. Idag var det Anders Hansen, psykiatrikern som skriver om motionens hälsobefrämjande egenskaper och det farliga med skärmar. Jag tänker ibland att det vore trevligt att prata med honom, kanske det kommer ske, vi rör oss i samma stad, han är psykiatriker, det ska jag bli, vi skriver böcker med snarlik inriktning, vem vet? Men så tänkte jag att det kanske blir så platt. Vad ska man prata om? Det vi båda redan vet? bekräfta varandra. Nej, jag tror kanske inte vi skulle ha så mycket utbyte av varandra. Kanske. Han sa också en tänkvärd sak, jag ville lära ut, det var därför han skrev och det var så hans sommarprat var upplagt. Och där är vi otroligt lika. Jag älskar att lära ut saker. Kanske det är en del i läkargärningen? Att ta svåra saker, omvandla och spotta ut på vanlig svenska? Jag tror det.

Jag har ju ingen egen fotograf som t.ex Blondinbella som förevigar alla mina rörelser så då får man fota sig själv på armlängds avstånd för att ni ska få ta del av hela härligheten i småbitar. Jag hoppas ju på att ni kan pussla ihop de olika bilderna till en komplett. Klänningen fick jag mycket beröm för idag. Den är 15 år gammal tror jag. Köpt på Nos outlet för under 300 pix. Lagad med japansk teknik på vä axel pga slitage och jag älskar den. NoaNoa är märket, bomull och silke. Love it!
Kolla fina kimonoärmen.
Jag från bröstet och ned….

Jag fick besök igår av en fd. partikamrat (älskar det ordet). Han ville komma och prata lite men hade en annan agenda visade det sig. Vi satt i kvällssolen och drack min rosa flädersaft medan han pratade om två böcker. Om fjärilseffekten och slutligen fick jag en bok han köpt och sa att om jag vill kan vi starta en samtalsgrupp till hösten. Jag sa ja på stående fot. Det är hedrande att få frågan och han behöver lite att göra (det gör inte jag) nu när han anser att rösten åldrats och han inte ville sjunga i kör längre. Jag tror att han är några år över 80. Vi beslöt också att jag och lilla familjen ska ta oss ut till paddelklubben han basar för och röra lite på oss innan vi drar till kontinenten.

Jag har börjat sticka också men kört fast…jag är så rostig att jag inte fattar instruktionen men om jag bara tar ett djupt andeta och läser igen, kanske kollar en youtubevideo osv så ska jag nog komma vidare.

Nu mot spisen, mina 30 minuter vid bloggen är till ända, maken påminner mig om det…hans mage kurrar….och jag tänker först Laga ++++++++++++++ MAT!!! Men skriker det inte. Jag är lugn, jag ska ta allt med jämnmod och sluta stirra på datorn! Gör det ni med nu, ut och promenera!

Här sitter jag och stickar på lediga stunder!

Kram

6 svar på “Jag utropar DISCOVECKAN!

 1. Kul att läsa som vanligt! Jag lyssnade också på Hansen igår och satt där och nickade instämmande. När jag flyttade till Uppsala och ändrade om i tillvaron totalt hade jag sådan yrsel och det enda som fick bukt på det, efter fem månader, var att jag började promenera till jobbet. Numera går jag 12000-15000 steg/dag och tycker faktiskt att jag är mer energisk än flera yngre kollegor.

  Beträffande spetsstickningen så är nog din största utmaning att göra det som står i instruktionerna och inget annat. Du får inte gissa och tro hur du ska göra utan lita på att den som utformat mönstret vet och teststickat. Kolla förkortningarna noga och dem kan du förtydliga genom youtube. Du behöver markörer för ökningarna (är det raglan?) vad heter tröjan, jag kan kolla upp den på Ravelry. Det ser fantastiskt ut och garnet är en dröm!

  1. Hej Boel och tack! När barnen lugnat sig lite här hemma (och jag) läste jag igen, räknade maskor och skrev upp på ”mitt” sätt och studerade de uppritade mönstren. Då var det inte så krångligt alls, jag skäms lite nu. Är som sagt lite ringrostig. Men markörer….jag tror att jag kan klara mig med garnsnuttar va? Så brukade jag göra förr om åren. Har svårt med de där små past och metallmanickerna…Ja det är Raglan.
   Anna

   1. Garnändar/öglor är utmärkta markörer! Jag har gjort egna av smyckematerial. Plastringar?, helst inte tack.

    1. Nu på plats på jobbet. Inser att jag behöver din hjälp ändå… Mönstret heter Summer Foam sv drops och jag går bet på föra ökningen efter halsringningen.Stl M. FRAM/BAKSTYCKE: Öka på varje varv 2gg, sedan på vartannat varv totalt 19ggr…..??? Jag fattar inte. Eller….Ökningar för raglan först två varv i streck och sen vartannat varv, är det SÅ de menar?
     A

     1. Drops mönster är hopplöst krångliga tyvärr! Du har en detaljerad förklaring till hur ökningarna ska gå till ovanför innan själva beskrivningen börjar. Du ska göra olika antal ökningar på ärm och fram/bakstycke.

     2. Beskrivningen till ökningarna och hur du gör dem står högst upp, innan själva mönstret. Du ska öka olika antal gånger på ärm och fram/bakstycke. Drops mönster är kända för att vara krångliga.

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen