Uppsamlingsheat

Nya rutiner. Dvs INGA rutiner i världen verkar bita på mina barn. Sedan en dryg vecka vaknar jag så här och en unge på madrass nedanför sängen. Som en försåtsminering ligger han där och hotar skrika till om jag kliver på honom och väcka alla…jag smyger som en ninja på morgnarna. Stirrig blick pga ser inget så här tidigt.

Tjenixen!

Ja det blir lite som rubriken säger, ett uppsamlingsinlägg här. Så mycket input som jag försöker processa…. vi börjar med det som verkade härligast.

Maken är INTE nöjd. Han tycker att hela poängen med att isolera huset går om intet när jag tvingar in gamla tunna dörrar…han tycker de är skruttiga också. Vi har förhandlat och jag ska få ha dem på prov, det är ju ändå varmt nu. Sen får vi se hur det blir…..Jag tycker de är charmiga.

 

En ny tunnelbanestation! Förvånande va!?! Jag gillar ju inte ens att färdas kommunalt. Jag är dessutom dåligt insatt i hur huvudstaden förändras i den här världen…tunnelbanevärlden. Jag var mest förbannad på tunnelbanan den korta stund jag anväbde mig av SL för att komma till jobbet sist. Dyrt (ja faktiskt), trångt, opålitligt och skränigt. Men NU har jag en plan att åka nya gula linjen (fast jag inte vet vart den bär) bara för att besöka ”Snäckan”! Åsa Jungnelius vann en tävling om utsmyckning av en station där och jag tyckte den lät HELT fantastisk! Rosa som innanmätet på en snäcka, bågar och i mitten, en marmorpärla!!! Låter det inte som något man skulle vilja vara innesluten i? Dit ska jag!

Hemmakonsert. Samma dag som jag hörde om ovanstående så berättade radion om en pianist/kompositör som ger konserter i ditt hem, förutsatt att du har ett piano! Och jag har TVÅ! Fantastiskt härlig idé, jag ska ta redan på hur detta går till och går det vägen är ni välkomna på snittar och musik! Alla!

Carolina Gynning kan tänka sig ett barn till……..

Ministern hoppas slippa träffa rökare på krogen. Ja, hon sa faktiskt så under en intervju i radion. Vad hon kanske hellre skulle ha sagt var kanske att hon såg fram emot att slippa RÖK när hon går ut nästa gång…eller? Den här nya lagen som upprört har gått mig förbi. Eller, jag hade nog hört om det men eftersom jag varken röker eller hänger på krogar så påverkas jag inte av detta. Men igår befann jag mig i rök på lunchrasten. En patient ställde sig helt sonika och rökte 2,5 meter bort och fortsatte med det en god stund. Hänsynslöst men av utanpåskriften att döma hade tjejen halt andra svårigheter och att ta hänsyn till andra kanske inte var det som låg överst på listen. Jag hade ju kunnat flytta mig från min lilla viloplats i solen där jag satt och stickade men det blåste så pass att jag inte besvärades mer än stötvis. Jag undrar dock i likhet med många krogägare hur det ska gå till rent praktiskt när de har ansvar för en yta utanför sitt hak vars storlek ej angetts. Det har heller inte tidsangetts och tydligen lyder lagen så att de ALLTID har ansvar för denna. Alltså även när stället är stängt?!?

En annan fråga är ju hur de ska veta exakt vilka som ingår i deras ansvarsområde. Det borde ju bara röra de som på något sätt är deras gäst. Tänk er att en middagsgäst går ut för att ta ett bloss, stöter på en vän som också röker och de står där och blossar ihop 20m från stället, eller 10. Ska vakten då bara sjasa bort gästen? Jag fattar inte hur detta ska gå till i praktiken. Tänk er gamla stan. Många krogar på rad, trångt, massvis med folk sommartid…..jag tror det blir svårt. Kanske det nya svarta är att få på sig en väst med logga på så att krögarna kan hålla reda på sina får?

Mer trafikpolis tack! Märker ni hur trafiken ändrats? Från ”vissa kör som galningar” till Majoriteten visar noll hänsyn för här kommer JAG-mentalitet. Igår på väg till Flemingsberg kom en kille i fet bil och lade sig fruktansvärt när min bak. Jag tyckte det var farligt så jag bromsade lite lätt. Han uppfattade inte varningen, säkert för han var för nära. Det var 70 han hade aldrig kunnat bromsa. Sen växlade det till 60. Jag bromsade igen. Ingen reaktion. Då gjorde jag det mer bestämt. NOLL effekt. Vi sniglade fram pga kö och plötsligt när ett litet utrymme gavs gasade han förbi i hög fart för att komma 10 m framför mig. Sen kom nästa bagagelucka i 60. Vi följdes sedan åt ända fram till sjukhuset i ca 40km/h. Då tappade han humöret igen och gasade om strax utanför parkeringen där jag skulle av. Suck. Miljön gråter, potentiella trafikolyckor hägrar och jag blir ledsen. Respekt, hänsyn och fan laglydighet är som bortblåst i trafiken. Iallafall i de förortsområden och kommunen där jag färdas.

Nu ska jag sticka lite och ta en kopp te!

Det går faktiskt inte att ta en fin bild på mitt jobb. Träslagen är fula, inredningen likaså. Det spelar ingen roll att konsten är fin överlag (X-et m.fl) för de drunknar i alla fula färger, icke anpassade möbler, fula golv och glasfiberduksövermåladeväggar. Här är iallafall framstycket på min lilla silkesmohairsjumper.
Här satt jag och tog en ”rökpaus” jag insåg att jag matchade stickningen med mina espadriller….
Utvalda Veror på väg till Gotland och Formverkets butik i Fröjel. Ska ni dit måste ni besöka Babs, så fin butik och härligt gemyt!
Jag är japansk nu känner jag. Dricker grönt te gör jag också. Rätt var det är börjar jag väl meditera också…..Zenskt.

Puss

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen