Kim K wet look

Morgongänget. Lite trötta och grå trots att vi var i solen mycket igår.

Jag vaknade inkämd mellan mina två yngsta halv sju. Det gör egentligen inte så mycket för jag har alltid något att göra och jag uppskattar verkligen att få vara för mig själv en stund på morgonen. Jag kan tänka bra då. Och så hann jag montera jumpern jag stickat. Helt ärligt blev den för stor så jag klippte ned den lite och nu sitter den som det var tänkt. Ska bara säkra alla garntåtar med maskinen senare. Jag betalade nya bilen också mha mobila bankidt. Väldigt praktiskt. Jag har försökt att betala den i flera dagar, nu är det gjort. Och bara för att jag skrev att alla sov och jag satt ensam så vaknade alla tre hemmavarande barn exakt samtidigt och ett avbrott fick göras i tankearbetet. Men nu är jag tillbaka och känner mig så SNÄLL som låter maken sova.

Liten flicka och liten kattrumpa.

En vecka kvar att arbete. Den ska innehålla en sit in och på måndagen är jag ensam läkare på hela mottagningen. Jag vet inte vad jag tycker om det, kanske lite skönt? Men det kan också innebära en hel del samtal om patienter från infektionsavdelningen och andra frågor…jag vet inte riktigt. Är för ny för att veta än. J, en kompis till min dotter A ska komma idag. Hon ska passa alla djuren och växterna. Vi bor nära så det blir kanske inte så stor ansträngning för henne.

Jag tog mig an att städa i köksvardagsrummet, det sitter ju ihop, igår. Och det gick långsamt framåt. Det är lite för lite skåp här hemma och det är mitt fel. Jag vill ju inte ha för mycket saker här men det blir ju oundvikligen så att man samlar på sig saker. Små okategoriserbara ting som bara flyter runt i hemmet utan tydlig adress. Jag är nöjd med resultatet men det är inte helt klart. Jag plockar mer under morgondagen. Men jag fixade lite i garderoben på kvällen, i mörkret faktiskt, det blir ju inte kolsvart precis och jag passade på medan maken lade E och F sov i vår säng. Jag kör Marie Kondos vikningstips och säger sayonara till kläder som inte gnistrar av glädje längre. Så bra, då känns det lite bättre att kassera saker faktiskt.

 

Och så var det det där med Kims stil. Jag undrar verkligen vad som gick fel i världen när detta är någons stilideal. Jo jag vet, människan har länge försökt ”försköna” sig med korsetter, krinoliner, puder, peruker och så vidare och allt i en önskan att utstråla välstånd. Men estetiken…..? Jag blir bara förbryllad av detta. Pattarna ser ut som två frallor som spraymålats med matallicbronzer och sedan klämts fast med hjälp av slimeklänningen. Även ”tyget” ser overkligt ut. Är det plast, lycra eller förhatlig mesh? Jag kan tänka mig SÅ mycket vackrare kläder med den budget hon har. Eller, hon betalar säkert inte för sina kläder, hon får dem bara för att göra reklam. Sen ska mindre rika och kända ta den kostnaden. Det är så vi måste tänka när vi ser reklam. Den som visar upp den vill att andra ska härma så att de och företaget bakom tjänar pengar. Vill man det? Jag tycker reklam är så märkligt. Nya algoritmerna som jag påverkar genom mina googlingar. Det löjliga i mitt fall blir ju att all reklam kommer för sent. Jag har ju redan handlat! Jag köpte en bil, idag kom första reklamen för denna fast det var i januari vi bestämde oss. Jag handlade sex krukor på Jotex i förra veckan och nu ser jag dem överallt i mitt flöde. Skor från repetto skrev jag om i våras och i förrgår kom de första annonserna upp. Böcker jag själv skrivit kommer ständigt förslag på att jag ska köpa och alla andra böcker jag just köpt inför vår resa och hösten…..himla meningslöst på mig. Jag undviker konsekvent reklam, klickar aldrig på länkar och väljer med hjälp av helt andra metoder ut det JAG vill köpa, inte det som andra TROR att jag vill ha, att de gör reklam för det jag redan köpt….är ju bara för fånigt. Kanske det är den nya algoritmen….att summera alla köpkluster och utefter detta beräkna vad jag kommer vilja ha NU? Jag har köpt böcker för barn i åldern 6-13, garn, stickmönster, hönsbok, städbok, linolja, en bil, städbok, kråsnål, målarböcker……vad kan nästa drag bli? Växthus är svaret. Nästa stora inköp kommer bli ett växthus tror jag. Den såg man kanske inte komma?

Suck, hon ser helt overklig ut, och lite blöt. Han ser otroligt blasé ut och man skulle ju vilja läsa hans tankar.

Tillbaka till Kim K. Jag undrar alltså vad nästa grej blir. Nu är stor rumpa som ser ut att tillhöra en annan person än den den sitter på alltså det senaste. Själv har jag alltid önskat mig en mindre rumpa så detta mode är ytterst förbryllande för mig. Att se blöt ut är också konstigt tänker jag och att vilja verka naken….men vad finns kvar att operera aller modellera. Kanske fötterna ändå. För det är ju ändå en bortglömd kroppsdel. Eller öronen? Men de är så svåra att operera pga finns så lite kärl i brosket och det läker dåligt. Jag tror underben. Det är den enda oopererade delen som finns kvar. Frågan är bara hur ett snyggt underben med fot ska se ut….bulligare, rakare, större stortå eller annan vinkel?

Inget fel på den här bilden. Men man undrar ju lite över transpirationen…är det blött även där?

 

Aldrig mer dagismorsa alltså. Här i min avlidna fasters kulturtanströja från Gudrun Sjödén och en nyinköpt Fjällrävenjacka! på dagis sista dan
Makens klädorganisation lämnar lite övrigt att önska tycker jag. Några lyckoglimtar blir det inte av detta. Det stör mig verkligen att det ser ut så här i vårt sovrum och det oroar mig lite att jag på något sätt alltid försöker förstå hur det BLEV så här. Är katten inblandad, barnen eller är stolen hal? Han brukar ha massor med skäl till varför det blev så här, oftast handlar det om yttre faktorer som ovan nämnda eller faktiskt att det är MITT fel, alltså att jag har tagit större del av den gemensamma garderoben…men det är LÖGN och hans del är oftast glipande tom pga alla kläder ligger på detta sätt på golv, möbler, hängr på krokar eller ligger ouppackat i påsar och väskor. Hans dyraste skjorta som jag köpte på fars dag i fjol låg kastad delvis på golvet igår….jag blir helt GALEN av sådant. Primark borde vara hans hovleverantör tycker jag. Men inget skäl för att hålla kläder på golvet ändå….
Tylla fick välja en leksak efter sista dagisdagen, hon valde en enhörning med pridehår. Ett självklart val.
Tog ett känslosamt avsked.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen