Sjukstuga med pyssel

Masai, ett klädmärke där min mor handlar mycket ifrån, skickade med henne ett magasin sist. Jag fick det. I det fanns pyssel med vackra mönster. Och recept. Jag gillar sådant, det är mervärde för mig och det gav oss många bra timmar igår. Dessa ska pryda våra framtida kalas har jag tänkt!Snöre från Irland ärvt av farbror L. Man blir bra bara av det, så fint snöre, kvalitet känns det som.

Jag blev ju sjuk måndag natt, dagen gick långsamt, analogt. Vid 22 på kvällen blev jag plötsligt illamående….och sen kom febern. Nattsömnen blev sådär, så svårt att somna när man är illamående och vill kräkas. Men till slut somnade jag. Först upp blev jag iallafall och mediciner hävde jag i mig. Bara två dagar kvar nu innan vi drar, så taskig timing! Men det känns lite som om jag bitit ihop så länge det gått och nu öppnar fördämningarna. Men, inget ont som inte har något gott med sig. Vi hade en ganska mysig dag trots allt. Jag satt och pappers- och träpysslade med barnen och inga skärmar så långt ögat nådde. Men som vanligt blir jag taggad att göra mer, ha ett långsiktigt mål och slutresultatet blev två födelsedagsgirlanger och några festreosetter. Skeden ska jag jobba vidare på och jag längtar efter det. Men det var lite tungt när man är sjuk. Jag blev alldeles svettig faktiskt bara av att tälja.

Jag är helt förundrad över den killens krativitet. Han har fixar ett magasin för sina armborstpilar!

Jag hade köpt en origamibok för barn i hopp om att sporra och ledsaga dem in i pappersslöjd. Men den var svår att förstå, eller så var det feberdimmorna. Varken jag eller maken kunde få till en Zebra. Så jag letar efter en annan mer pedagogisk barnbok i detta ämne.

Sen kan jag tipsa om ett TV-program för barn, URs Arkeologens dotter. Vi har sett två avsnitt och den är bra, riktigt bra. Inget fjantigt övertydligt som man är van vid från Bollis osv. Sen Våffelhjärtat i ljudboksformat inläsa av Ulla Skoog, hon är alltid bra! Tylla älskar Drama för barns (SR) Alice i underlandet och det kan jag väl hålla med om. Men för femte gången?

Nu ska jag vila. Jag har gjort en checklista till maken. Vi ska hinna med massor med saker innan vi drar….och jag kan inte hjälpa till så mycket. Jag ska vara nattjour imorgon och jobba hela to och fre….efter lunch bestämmer jag mig för om jag kan genomföra det. Som det är nu kan jag inte prata knappt, rösten är väck. Det är alltid där det slåt för mig, min svaga punkt.

Jo, ni kan se Follow the money också på SVTplay. Den är spännande och DANSK! Älskar danska serier. Jag börjar till och med förstå lite rotvälska!;)

Maken lyfte inte blicken när jag stapplade ut från toaletten. Jag blev lite ledsen över det och skickade ett sms…bara för att väcka hans medkänsla. När han kom ut i köket till mig efter att alla barn sov frågade jag om han inte märkt att jag kräkts…? Jo, det hade han. -Men fattade du inte att jag var ironisk med smset och inte EGENTLIGEN undrade hur DU mådde?!?. Nej det hade han inte fattat, han trodde verkligen att jag undrade hur HAN mådde eftersom jag tydligen var sjuk och kräktes. Alltså om HAN blivit smittad……. Jag blev fundersam men orkade inte tjafsa. Istället tänkte jag på detta en stund och kom på att han var väldigt rationell, för känner man mig så är det helt rimligt att jag undrar hur andra mår….och bryr mig mindre om mig själv. Fast inte igår. Igår hade jag velat få frågan, hur mår du älskling?
Pysselstudion. Den fortsätter att hålla öppet idag.
Dragspelsviktning. Mönster från Masai.
Maken har nu målat golvfärg i nya hönshuset. Jag hoppas han blir klar innan vi drar så att J som ska passa djuren får det enkelt för sig. Gamla huset är för litet och jag har inte orkat göra rent och fint där sista tiden faktiskt….snygg grå nyans tyckte jag.
Fint snöre, vackra mönster.
Väldigt duktig och kreativ visar hon sig vara. Gör en egen bok med utklippta saker och personer. Och så lite origami på det.
Sked i väntan på krokig kniv.
Ett vedträ blir en sked.

A demain! 

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen