Ygeman, igen.

Min allra första reaktion på den här tweeten från Ygeman var att sista delen var helt onödig. Varför måste han ge norrmännen en känga? Jo, för han känner sig anklagad. Och kanske delvis ansvarig? Men om man ser på saken utan känsla är det Erna säger sant. Det bekräftas av Expo. Svenska nazister rör sig över gränserna och sprider sitt budskap. Jag skäms inte för det för att jag råkar vara svensk, om jag på något sätt medverkat till detta (som kanske Ygeman innerst inne tycker att han gjort genom underlåtenhet) kanske jag skulle reagerat med den lilla reptilhjärnan. Det är en verklighet. Om man som politiker inte kan förhålla sig till verkligheten ska man uppsöka den. Som arbetssökande. Utan fallskärm.

Detta är ytterligare ett bevis på att politiker ska avhålla sig från sociala media. Och bär han pudlar säger han att han kanske hade fel men att han inte hade hela bilden!?!? Vem fan tror att man har hela bilden av vad media rapporterar? Han är minister och skulle sannolikt kunna få tag i någon på andra sidan gränsen att dubbelkolla fakta med.

Såklart ska vi samarbeta mot alla kriminella och farliga rörelser, kunde han inte bara svarat det? Nu handlar debatten om honom. Han som också fått avgå en gång redan för klantarslighet för att inte säga naivitet bortom sans och vett.

Avgå alla! Utom Nyamko Sabuni. Hon kan bli statsminister. Jag gillar henne.

 

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen