Långtgående planer

Så fort man tittar bort….

Men tjenixen!

NU är all inskolning klar! Fyra dagar fick jag vara ledig för detta och maken två för det var planeringsdag också. Det är många dagar som föräldrar ska avstå från att arbeta tycker jag. Den där föreslagna veckan för föräldra-barnrelationen…vad blev det av den? Jag tror jag behöver den eller så behöver skolor och fritids omorganisera sina planeringsdagar-kick-off-lära-känna-varandra och studiedagar. Och så behöver vi ta krafttag vad gäller städningen i kommunala (och såklart privata) skolor.

Men det var inte primärt det jag tänkte skriva om, nej förstår ni. Idag tänkte mag ”MAXA” dagen dvs försöka fylla tiden till bristningsgränsen så jag hinner med livet och samtidigt verka duktigare än alla andra…suga musten ur livet lite…

I väntan på att ungen ska komma ut från skolan. Det skulle regna idag, det gjorde det INTE!
Vi firade avklarad inskolning med mjukglass och strössel. Jag matchar Sandras klänning med saltlakrids!
Jag sparkar av mig skorna (tofflorna) en stund!

Så, efter att ha vinkat av F vid IES i Bromma åkte jag till Ms Humble & Mr Frank för att researcha lite och fika innan jag klippte håret hos underbara Sandra (min kompis från plugget och nu) och sen strosa storslaget avspänd på diverse secondhandbutiker. Men impulsiv som jag är kom jag på att jag nog skulle passa på och ta porträttbild utifall att jag skulle behöva framöver….för kompisen S deklarerade i söndags hos mig ”att alla ser skitsnygga ut på sina författarporträtt utom…” sen tystnade hon. Och med undantag för det svartvita foto som Katarina tog av mig i profil (och ett i smyg) så är det verkligen så. Jag ser banne mig inte klok ut! Så jag googlade fotograf + Vasastan och så valde jag nr tre på listan. Studio 26 hamnade jag då hos. Jag förklarade att det var ett infall och att han skulle vara beredd på att jag inte är ett dugg avslappnad och i princip skulle behöva vara dyngrak för att bli det framför en kamera men då skulle bli rödflammig…han tog uppdraget och precis när jag var klar hos Sandra M så tog jag mig fotledes till Surbrunnsgatan. Jag hade då lurat av S två klänningar och lite mascara. Jag insåg emellertid på vägen att jag hade fel skor. För plisserad svart klänning rocker inte riktigt med Dockstas toffla Gunilla hur snyggt flädertyg det än är. Så jag kastade mig in i en skobutik vid Odenplan där det var knökfullt med spanska turister i 65 årsåldern…men nej, inte min stil. Då kom jag på…Stadsmissionen! Så jag tog den istället och rusade runt och plockade upp et par puppor i rätt storlek (fanns två) och sen skyndade jag vidare.

Från fotografens dator, han tog 133 bilder tror jag…eller vi valde UT 133 bilder som kunde vara OK.

Jag var ju nyfrillad så jag kände att oddsen var bra men NEJ, jag har för stort hår. Så när 45 min av 60 gått sa jag att jag nog måste sätta upp håret. Och det gjorde jag, då lossnade det. Kanske rakt hår a la Aniston också hade funkat men mina lockar passar bäst på stranden eller en nattklubb, inte på bild.

Nu väntar jag bara på länken….så spännande! maken ska få välja, han är bäst på mig och mitt utseende. Jag är för kritisk, allt är fult, fel färg, för mycket fett och så vidare. Jag märkte själv hur jag lät när jag dissade bilderna på mig själv. Ful, fet, rynkad mun, för bestämd, galen blick….herregud. Men en gång klämde jag ur mig ”jag ser ju faktiskt SMAL ut!” med stor förvåning. Jag kanske behåller klänningen. Och skorna, skitbra köp helt ärligt!

När han drog igång fläkten kände jag mig lite som Marilyn i den här plisserade klänningen….
Äkta studio alltså, meet Doris!
Läser på…och kardemummaglufsar
Ruff kombo.
Jag är så sugen på lite blåa toner nu….
Det drar åt turkost..
Knasigt namn
Jag borde nog suttit ute för det var fantastiskt varmt i skyltfönstret där jag satt…

Mer spontanitet i livet…eller…jag svängde förbi Anna Holtblads rea på väg hem….shit, en rosa virkad kjol för nästan 4000kr höll på att följa med hem! Och på grund av det höll jag på att missa tiden kl.14.00 när jag skulle hämta hem sonen!

Hej för nu!

A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen