Bara en kortis…

Häpnadsväckande dumt. Stefan Löven. Säger att Djursholmare m.fl i rika områden bär skulden för gängskjutningar. Mm det hänger ju ihop. Men i så fall är allt hans fel. För han är statsminister.

 

Jo, det visar sig vid en kritisk granskning (som man inte behöver om man har sunt förnuft) att han har helt fel, eller såklart hänger allt i världen ihop som vid fjärilseffekten, han baserar sitt uttalande på en rapport som handlar om ungdomar. Och där kan man förledas att tro att överklassbarn knarkar mer än andra men alla vi som arbetar inom vården och i synnerhet beroendevården, att de med lägst utbildningsnivå, med sämst ekonomi lever ett liv som på alla sätt är farligare och mer utsatt. Det handlar om allt från övervikt, fler rökta cigaretter, färre försäkringar, de kanske inte vaccinerar sina barn och de slåss och drogar mer än andra grupper. Och att en socialdemokrat vill tro att allt är överklassens fel, det förvånar icke.

Men som sagt…är man statsminister, ja då har man alla möjligheter att påverka och ett ansvar att inte fara med osanning för när allt kommer omkring finns det folk som lyssnar på vad han säger, får alla sina fördomar bekräftade (hör vad Emma Frans har att säga om detta i sitt sommarprat) och när en stor del av de röstberättigade får FAKE news serverade på detta sätt…ja då har man bidragit till att dumheten får fäste och att vi inte kan rikta de goda krafterna på det mest effektiva sättet åt problemet. I detta fall kanske en bättre socialtjänst som kan ta hand om familjer i kris, en vård värd namnet med kanske behandlingshem (och då menar jag såklart att kommunerna ska sluta bedriva vård de inte vet något om och att sjukvården tar över ansvaret för beroendevården) och förstatliga skolorna? För kommunerna kan faktiskt inget om pedagogik. Det hela är lite som när man låter en trädgårdsmästare vara högsta chef för SÄPO. Och den dagen är inte här än men man vet aldrig i detta kunskapshatande land vad som kan komma att hända. Och det var ju ingen känga mot trädgårdsmästare utan mer som en illustration av att vi ska ha var man på rätt plats och den som kan något om den specifika verksamheten ska styra den. Ingen skulle drömma om att ha en bagare som chef för Scania heller tror jag….

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen