Antiken – vad fan är den bra för?

Del av Hippokrates ed. Dödsaktuell.

Jaha. Återigen slås man av att mänskligheten inte nog går att underskatta. Skolverket föreslår att vi stryker antiken ur högstadiekursen i historia. Den är inte så relevant. Historieprofessorer upprörs, historielärare upprörs eller möjligen gläd åt att slippa???? Jag har ingen aning om vad som lärs ut i skolan längre och jag har inget minne av min skoltid utöver att jag tyckte det var kul upp till 6:an sen var det bara tråkigt och alla var dumma…typ. Men jag kan berätta lite om min vardag. DAGLIGEN ska jag förhålla mig till Hippokrates i form av läkareden, inte skada, om möjligt bota och alltid trösta. I tisdags på KBT-kurs (som är brännhett fortfarande) talade vi om att ställa sokratiska frågor och jag tänker att för mig är iallafall antiken väldigt närvarande. Paris, Helena, Afrodite, obelisken i Igler där vi var i somras och så arbetar jag med en man från Irak, typ historiens vagga. Han berättar ständigt nya intressanta saker som jag inte hade en jävla aning om, och jag skäms. Nu har jag ju inte utforskat om han vet allt om Vendeltid men jag sa åt honom att hoppa över Birka med barnen pga all fårskit och åka mot Uppsalatrakten istället för att utforska vikingatiden lite mer (alltså 8000 år efter där som svensk).

Men min absolut första tanke när jag hör att TIDEN inte räcker till är: Varför inte förlänga skoldagarna? På allvar, har ingen tänkt på den lösningen? För jag jagar livet ur mig för att komma hem i tid för att hämta barnen från fritidsverksamheten…..och nu när jag räknar är vi uppe i 11,5 dagar som jag/maken måste ta ledigt från våra arbeten för att skolan måste ha möten/teambuilda och planera…..och vi är nu bara i slutet av september och jag började räkna i början av augusti.

Det var det. Om någon mer påläst person, F? kan förklara för mig hur det egentligen ligger till här och om jag möjligen missuppfattat något vad gäller utökad tid i skolan så kommentera gärna. Om det är så att något ska bort……då tycker jag stenåldern får gå. Det jag minns av detta var typ flinta, djurhudar och obearbetade stenyxor. Kanske viktigt då man stryk det hellre än hela fundamantet för vår tankevärld. Snälla tänk om!

Avslutningsvis vill jag tipsa om detta lite i elfte timmen: Fixa och laga Jag gör det ju redan själv, hoppas kunna inspirera andra!

 

A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen