Tvålmakning med mera

Dagen började bra med promenad till förskolan och ingen kollaps för barnet som just bytt skola pga busstrassel och annat. Fröknarna fick en fredagsbukett från trädgården. De är nämligen superduper och hörsammade min önskan om att ge T lite mer att ”tugga i” och igår läste hon sitt livs första bok hemskickad av fröken. Så jag tänker att antiken kan vi läsa om här hemma så hon förstår sin samtid…..

Idag kom @elinas_tradgard hem till mig för att göra tvål, två sorters. Jag hade preppat lite och loppat formar, latexat dem och torkat lite kryddor och blommor. Samtidigt bestämmer sig ett av våra små ägg för att 21 dagar prick har gått och det är dags att kläckas…så det blev lite av varje idag kan man säga. Om två dagar tas tvålarna ur formarna och sedan ska de vila i en månad innan de kan användas. Jag kan knappt bärga mig. Och kycklingen kom ut och verkar vara en hona, tack och lov för det! Vi hade nog inte klarat att avliva en tupp till här och ljuga ihop en historia om att den flyttat till Vänersborg eller något en gång till.

Jag hade torkat ringblommor och sparat lavendel från mammas franska trädgård. De fick gå i ena tvålen, jag tror det blev bastilletvålen med olivolja?

Jag stoppade makens favvosockor också med den äran om jag får säga det själv och önskar bara att plommonlila var en mer vanligt förekommande stoppningstråd….fast jag köper ju mitt stoppgarn på loppis så kanske lite mycket att begära?

Nu blir det bingen och att scrolla genom kommande auktionsrunda. Jag är på jakt efter köksskåp i rokokostil. Jo, helt sant. För jag tror att kasnke det jag bett om att få måttbeställt kommer blir aningens för dyrt…vi får se.

Elina rör ihop avkoket av citronverbenan med NAOH. Man kan inte göra tvärt om, då smäller det!
Fredagsbukett med dofttema! What goes around comes around!
Noga med märning och recept så det inte blir pannkaka….
Nya lampan funkar finfint för kryddtorkning.
Smulade rosblad till andra tvålen som ska bli vit med rosa prickar då…
Avkok på citronverbenan. Elina och grannen tog en massa sticklingar också. Jag tror inte den stora plantan klarar vintern här inne, den är lurig att ha att göra med. Doftar fantastiskt iallafall.
Torkad calendula och lavendel.
Här smulas det verbena för hela slanten. Stjälc och allt för bästa smak.

Tjenixen!  

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen