Stoffträngsel & sakernas pris

Hej där munkjackan, ska jag ta hand om dig? Vad har du kostat naturen i din framställning?

Det ordet hörde jag igår på radion med anledning av att antiken ligger pyrt till. Och historieläraren som intervjuades kom väl fram till samma slutsats som jag skrev om tidigare. Om det finns mycket väsentligt att lära (som ju historien ständigt har eftersom tiden går…) kanske man inte ska ta BORT saker utan lägga till TID! Vilket ju är det enda rimliga och kanske kan få våra unga att hålla sig längre borta från sociala medier och grotta ner sig lite mer i böcker.Helst då inte sådana som jag skriver för det skulle ju vara fruktansvärt att fler unga bränns ut.

Sen en annan sak appropå att världen håller på att gå under….på min skogspromenad med barnen kom jag på att vi borde ha högre skatter på slit och släng-grejor. som t.ex strumpor, T-shirts och ffa barnkläder! För ingen verkar bry sig om vad barn har på sig riktigt, ffa inte barnen och de slänger sina kläder och persedlar hit och dit för de vet att de kommer få nya vantar i äcklig akryl så fort någon märker att ena är borta. Då lär vi kanske barnen att vara varsamma med sina saker, vi blir fattiga och straffade om vi köper skitsaker och kanske vi kan få till mer hållbara strumpor och vantar. Jag upplever nämligen att även om jag köper dyra strumpor så håller de kanske som mest en vecka innan stortårna tittar ut.

Ett pat yllesockor från Polarn och Pyret har jag lyckats para ihop men först år efter att de växts ur. Låg i ett påslakan….
Stackars ensamma, blöta och kalla plagg. Jag ska ta hand om dig så du kan få komma hem igen.

En alternativ och eller kompletterande lösning är att vi ALLTID har oddsocks för jag, och säkert alla andra också, har massor med strumpor som inte har en make/maka, singelstrumpor. Sen kan man som förälder kanske kolla lite noggrannare i k orgarna på skolorna efter borttappade plagg och inte genast rusa och köpa nytt åt barnen. Måste nytt köpas kan det med fördel göras på närmaste Myrorna eller Stadsmission osv. Barn struntar i princip i hur kläder ser ut, de vill ha sköna kläder. Och de vill ha en framtid.

Jag passerar dagligen kläder som ligger kastade ute på skolgårdarna och undrar hur det är möjligt att de ligger kvar dag efter dag…idag ska jag kanske plocka upp dem, ta hem och tvätta för nu är de genomsura och skitiga och sen hänga upp på galgar i skolan med texten, upphittad tvättad och redo för en ny ägare!

Tror ni DET kan vara några bra idéer för miljön?

 

Tjing!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen