Saker jag inte köper (och några som jag….köpte)

Fick en bild från nyårsvärdinnan. Hon var så nöjd med buketten jag gjort till festen. Den var fortfarande snygg tyckte hon! Jag med!

Idag var det ledigt för min del. Men ledigt betyder en del arbete ändå då jag går en halvtidskurs. För kursen ska egentligen motsvara 2,5 dagar/vecka men vi får bara 1,5 dagar för att faktiskt göra detta. Så, på obetald tid gör jag en hel del jobb, för annars klarar jag kanske inte kursen. Tur att man arbetar deltid……fast egentligen tycker jag att det är för jävligt och jag undrar hur andra med barn klarar detta. Om någon frågade MIG hur man skulle lägga upp Grundutbildningen i KBT för ST-läkare i psykiatri skulle mitt förslag se ut så HÄR:

En termin om 30hp förlagda till centrumet där det redan ligger. Föreläsning under 1,5 dagar per vecka och handledning en eftermiddag sen inläsning och patientsamtal. Patienterna skulle tas från en central väntelista (inte som nu när vi alla måste leta egna via psykologerna på de olika kliniker vi arbetar på). Alla läkare är vana vid ett högt studietempo och det är bra att göra saker koncentrerat (då blir det lättare gjort och man kan komma in i ämnet). Jag kan slå vad om att vi alla blev bättre på psykologi/KBT-teknik och teori om man gjorde på detta sätt.

Jag hade ett mål med dagen (och några småmål) det var att åka med en vacker bukett till mamma. Hon tar hand om F två dagar i veckan för att alt ska flyta på här hemma. Hon tar honom till träningen och sen hem för att läsa läxor. Hon har gjort det med de stora tjejerna också och jag undrar hur det hade gått för mig annars. Jag är urdålig på läxläsning, jag har aldrig gillat egna läxor men andras….det är ju riktigt beige.

Dagens fynd. Tavla, broderiram, fem mönster och en glaskruka som jag råkar samla på….155kr inalles.

Jag åkte till Ängby för där finns en fantastiskt fin liten blomsterbutik. Jag älskar att sätta ihop blombuketter efter eget huvud, fägerna, formerna och gärna någon doft! Jag bad dem beställa hem mimosa, min absoluta favoritblomma. Hon sa att det säljs sällan för det är så dyrt men det skiner jag i för doften är ju oslagbar! Nästa vecka ska jag göra en bukett till mig själv tror jag.

Efter besöket hos mamma och pappa åkte jag mot bättre vetande till Läkarmissionen som ligger nära…..jag letar inte riktigt efter något men….man vet ju aldrig. Egentligen har jag ju köpstopp men jag blir liksom lite lugn av att handla och man kan göra fantastiska fynd ju som man kan ge bort i present, och sånt är ju aldrig dåligt eller hur?!?

Lite närbild.

Jag hittade olika saker jag gillade och några lämnade jag i butiken. Ett soffbord, ett spelbord och en liten lustig vägghylla till exempel. Möbler har vi inte plats för och jag vill inte påminna maken om de väggskåp som står nere i källaren…….

Detta måste man se ut över från vårt vardagsrum. Tre stycken i rad dessutom. Min första tanke var att det såg ut som en offentlig hängning i Iran….

Jag kom ur butiken bara 160 kronor fattigare tror jag och nästa stopp blev mataffärn. Efter återvinningen då, och pantrummet. Sen hem via paketutlämningen där jag hämtade en leksak till helgens kalas och köpte en flaska silversprayfärg till ett litet DIY-projekt som kanske blir klart i helgen.

Två ”lipposfynd” i rad. En med broderade penséer som jag haft i många år och så dagens fynd föreställande sacre coeur tror jag….60 kronor, så bra!

Två barn tog sig hem för egen maskin och sen gick jag för att hämta lilla T. Jag älskar att hämta bara ett barn i taget för då hinner man prata lite med dem. Hon är alltid så klurig den lilla ungen.

Mina äldsta tjejer ska få långljolar tänkte jag, i vackra tyger.
Jag köpte fem olika mönster. Alla utom ett kostade två kronor. Det femte kostade fem. Ett barnmönster hittade jag för byxor, och det var EXAKT vad jag behövde då Tylla sliter byxor och ratar dem väldigt snabbt. Nu ska hon få vara med och sy själv.
Mamma och pappa bjöd på bigarråer, verkligen goda. Jag vill ha ett bigarråträd igen. Jag älskar dem, och andra fruktträd.
Bord med kant från DUX, det ser danskt ut och om jag inte haft fåtöljer i teak hade detta bord fått följa med hem. Det är så snyggt tycker jag.
Avslutningsvis mammas fredagsbukett, för att hon alltid ställer upp och i många år lagt ned så stor del av sin tid på mina barn och deras skolgång. Jag älskar dig mamma, utan dig…..vore jag inte född!!!! (Och så vore jag väl rökt också!)

Nu blir det fredagsmys…dvs alla ser på olika skärmar och vi är helt stilla. Ja, det är lite skönt faktiskt att försjunka för sig själv. Fast jag ”jobbar” ju lite….eller…..;)

Trevlig helg!

A

Tulpaner, ”chokladrosa” nejlikor, anemoner, brudslöja och eukalyptus ihop blir en doftande bukett.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen