Kroppshets och ett avbrutet försök till DM på insta

Alltså, jag är intensiv och fylld av känslor och ofta ovilja mot folk som jag uppfattar som dryga, insiktslösa, korkade och bara ute efter att tjäna pengar. Men jag har också en sida som är väldigt bra speciellt i min gärning som läkare, jag kan se alla människor som personer som lider, om det är riktigt svårt att känna den känslan föreställer jag dem som spädbarn med en bajsfylld blöja och föräldrar som gör annat än passar på sitt barn. Det funkar ALLTID! Tips för alla som tycker att knakare är äckliga osv.

Nu har jag sett att en känd person lider av kraftig viktuppgång och önskar att nästa generations kvinnor ska slippa detta. Min första impuls var att skicka ett stöttnde DM med mina bästa tips för allt från mat, mind set osv osv. Men sen var det för krångligt och då insåg jag att det var så korkat av mig att tro att jag ska kunna stötta/hjälpa den här personen. För det handlar ju om en självbild som är grundad långt tillbaka i tiden. Den om att man bara duger om man är smal och snygg. Och just sådana grundantaganden om livet är det svåraste att ändra. Många långa sessioner i terapi kan rå på detta men det ses väl allmänt som det sista steget när man lyckats ändra alla andra ohjälpsamma beteenden som personen i fråga har. Så jag gav upp, jag är ju inte färdig med steg ett i KBT förrän i juni dessutom så jag är ingen specialist ändå.

Men, jag kan visst känna igen känslan av att kroppen sviker en så tillvida att elasticiteten avtar att kilona och kalorierna tar längre tid att jobba bort, att man lättare lägger på sig och att kroppen inte svarar som den brukade. Detta kompliceras ju ytterligare av att man råkar ha en yngre och mycket snygg och vältränad man….det flåsar en liksom i nacken och man är en verklig time fighter. Jag har just idag bestämt mig, efter gårdagens träningspass. Och nu jävlar rent ut sagt är det nog. Inget mer småätande. Kanske mer handla på nätet för att undvika frestelser, röra på mig mer, prioritera hälsa före annat och försöka sätta detta som det nya svarta. Men jag kan helt ärligt inte säga att jag känner att jag inte duger för att jag väger fem kilo för mycket. Jag tycker mer att jag är lat, slö, det är faktiskt det värsta jag vet. Så det är min utmaning. Att vara regelbunden i min träning, inte småäta och röra mig mer.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen