Time use survey

Kollar statistik på morgonkvisten. Kvinnor i USA som heltidsarbetar ägnar 2,1h per dag på hushållsarbete. Det är gifta kvinnor med barn under 18. Männen i dessa relationer lägger 1,4h…..en diff på 0,7h PER DAG!

I Sverige är skillnaden 0,77……sju år SENARE…..Skulle inte det betyda att vi är mindre jämställda?

Fast nu var den svenska mätningen gjord på alla personer. I USA arbetare bara 43% av gifta mammor med barn under 18 heltid. Männens andel är 88%. Det är klurigt med statistik och jag antar att man i USA, som i t.ex England i större utsträckning blir hemmafru när barnen kommer för att det är dyrt med barnomsorg. Här betalar vi ju med skatten om någon råkade tro att det var GRATIS med skola, vård och omsorg i Sverige.

Jag ska fortsätta leta statistik, det roar mig. Iallafall när sonen väckt mig vid tre för att HAN inte kan sova……

Maken låter honom inte komma upp i vår säng vilket gör MIG orolig och sonen ännu mer. Så efter att ha legat och försökt sova en stund gav jag upp, erbjöd min sängplats till den lille söte gossen som blev så glad och sa:

-Tack så HEMSKT mycket mamma. Jag pussade honom och bäddade ned honom och kysste hans lilla panna och sa godnatt älskling, sov gott. Nu sover de sött allihopa. Jag tittar på statistik över ojämställdheten i världen. Så kan det gå!

A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen