Skyll dig själv!

Den här bilden brukar jag ha när jag föreläser ibland, ja snodd men den är så bra att illustrera vad som händer när man drogar ned sig. Han har tagit receptbelaga läkemedel och kan plötsligt inte GÅ! Men han kan rulla, så det gör han, och kör bilen på ett i hans tycke föredömligt sätt (den ser ut som en ihopskrynklad colaburk dagen efter). Hela filmen är väldigt underhållande och ger en otäck bild av girighet, droger och sexmissbruk. Den har mest fuck you i av alla filmen som någonsin producerats utom möjligen porrfilmer då men så är det en mastodontfilm också.

Kristofer Stahre säger att deras försvar i princip bygger på att man ska skylla sig själv om man köper nätdroger och sen dör av dem. Jaha, men Å vad praktiskt! Med den typen av resonemang behöver man ju egentligen inte döma någon för något. Vållande till annans död är det nu frågan om då åtta personer dött av detta gift.

Men om vi översätter det till mågot annat….hm….all sjukvård som pga slapphänthet lett till döden. Som kvarglömda peanger i öppna bukar som sys igen? Servera dålig mat som leder till förgiftning, som t.ex botulism….Köra för fort så man kör över ett barn när en skola…jag vet inte riktigt vad som är direkt jämförbart men de här två bröderna har alltsp via nätet sålt en fentanylanalog. Och tänker inte att det ska orsaka död? Är det så vi ska förstå detta? Den här killen under 15 som sköts igår i Kärrtorp…..vadför var han ute ens? Man kan skadas av ett vådaskott om man är utomhus i vissa förorter, som Blackeberg till exempel. Man kan bli våldtagen också om man är full och går hem på en mörk parkväg sent om natten……

Jag blir helt uppgiven på hela världen och misantropen i mig växer för var dag och en juristvän sa en gång till mig när jag var väldigt upprörd över ett missförhållande att det gäller att hitta en jurist som brinner för samma sak och inte bara vill casha in…Minns ni filmen Firman med Tom Cruise? Den där de saltade räkningarna…jag har själv varit med om något liknande. Jurister som tar mer än dubbelt i timpenning från vad till exempel läkare gör fast vi har den längre utbildningen och kanske med den analogin skulle ha mer betalt än dem per timme. Min timpenning (fick jag nyss höra) är 1350kr enligt SLLs taxa. ganska billigt för mig kan jag tycka!)

Nåväl, nu ska fallet med nätdroghandlarna upp i högsta insans och deras advokat ska gå på spåret ”skyll dig själv” om du tar droger så du dör. Och visst, man är ansvarig för sina handlingar men samvetslösheten hos folk som tjänar grova pengar på att förse utsatta människor med fuldroger är helt oerhörd. Och sen ska den här liraren få dem fria med detta helt omoraliska trick. Det finns ett prejuidkat som jag inte riktigt är jämförbart, en grosshandlare som förväxlar salt med gift och sedan avlider. Ja, det var klantigt och sorgligt men inget någon tjänade på. Här antar jag att pengarna gått till bilar, klockor, bling-bling? Eller, jag bara spekulerar. Men skulle JAG klara av att sälja knark om än ännu ej olagligt på nätet när man ändå med IQ över 70 borde fatta att någon kan fara illa och rent av dö?

Jag skulle aldrig kunna försvara folk som säljer knark, gräver ned giftigt avfall på åkrar och förgiftar vattendrag, eller annat som hotar andras hälsa men det kanske är en yrkesskada, att inte ha ihjäl folk? Och då är jag ju i branschen där folk faktiskt dör. Både för egen hand och pga sjukdom, men vi gör allt vi kan för att lindra och i bästa fall bota. Om jag lät BLI att göra det skulle det vara något för rätten, det finns prejudikat på. Och jag tror att en sjuksköterska just nu ska ställas inför skranket pga att ett barn skadades vid en förlossning. Ska man skylla sig själv för att man inte kan föda barn utan hjälp också?

Jag skulle bli mycket förvånad och nedstämd om den här killen frias för då öppnar vi ju upp Pandoras ask och jag är förundrad över att det finns försvarsadvokater som tar sig an sådana fall. Jag vet, alla har rätt att försvara sig på bästa sätt men man kan välja vilka fall man tar sig an. Jag skulle spara pengar till kommande terapi om jag var han för en vacker dag kan hända att man ångrar sig. Lite sent kanske att utveckla ett samvete men ändå, för nattsömnen. Cash är en hård huvudkudde.

Jag vet inte vad jag blir mest arg på faktiskt när jag tänker efter här…att folk är idioter, att girigheten är bottenlös och att folk skiter i andra DET visste jag men just detta tycker jag är extra cyniskt, att leta upp ett gammalt fall från början av förra seklet för att få en knarkhandlare friad från detta. Man kan inte nog underskatta mänskligheten.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen