My perfect weekend -blixtvisit på öfvre

Två från orten, två från Östermalm.

Maken fyller år. Vi ska fira i dagarna två. Inte tre som börjar bli kutym i de övre samhällsskikten (eller de facto varit så i många år, man ska dra ut på det. Tid är som bekant pengar och ju längre tid man har desto rikare framstår eller är man). Vi nöjer oss med två. Lagom.

Kvällsmake
Inte riktigt däran. Visst är det kul att se bilder som denna…vill ni ha fler?

Sen vi anlänt har vi spaat. Inte där vi tänkte från början på Nordic SPA på Grand hotel (mitt favoritställe) utan faktiskt på Centralbadet. Jag har en personlig anknytning till det stället för när jag var barn brukade vi bada där ihop med Familjen Halldorf i Sälskapet Gösen och nu känner man knappt igen sig. Så upphottat.

Vår dag började emellertid på McDonalds för i den totala kaosen hemma innan vi drog så glömde jag äta och att träna utan mat kändes som en dålig idé så vi började med Donken i Bromma. Nästanhemma.

På Centralbadet gick vi först och tränade var och en för sig för maken hetsar mig och jag är lite rädd att ta i för mycket för då kan något nog gå sönder (jag har så svårt att inte anta en utmaning som bekant) och jag kände mig rätt skön i kroppen faktiskt. Men gymmet var trångt, väldigt trångt och maken blev lite chockad över att det var så mycket maskiner. En hel dyr apparat bara för att träna vader när man kan hålla en vikt och gå upp på tå….jag tror stället skulle vinna på färre maskiner i de trånga lokalerna och istället ha en jourhavande gyminstruktör faktiskt. Jag gillar fria vikter så mycket bättre.

Sen ombyte och in i duschen. Det märktes av snacket på damernas att Corona är i stan…och folk har väldigt mycket tankar om det. Ändå går de glatt ut och trängs i vimlet utan någon tanke på detta….Jag trodde vi skulle vara ensamma faktiskt.

Nagellacket matchade tofflorna.

Fem duschar fanns. En ur funktion, två med väldigt svag stråle, en med jetstråle och sedan fanns den jag valde att tvaga mig i, den som hade en rikligt och lagom hårt tryck. Tvättmedlen fanns fastsurrade vid en vägg, långt bort från duscharna som efter ett tryck och en spolning sen verkade ha en latenstid på några minuter…..Inte riktigt till belåtenhet faktiskt, och då är jag ändå från en kranskommun…..

I Spat var det lugnt och tyst. Milda färgeroch infallande solsken. Det är ett plus tycker jag jämfört med spat på Grand. Det känns härligare än att veta att man är i källaren. Marmor all the way i vitt. Friser och detaljer i grön marmor VERDE! Väldigt snyggt men sen utlagda, visserligen gröna (VERDE) plastantihalknoslipmattor i prydliga rader och olika riktningar. Min tanke där jag stod och inväntade makens ankomst var….varför ha hala golv?

Det är fyrkantigt, cleant och fina bassänger, en ränna med isvatten och ordentliga handtag att hålla sig i för att sedan kliva över till rännan med hett vatten. Allt sannolikt för att sätta igång venernas muskler i underbenen. Det gjorde ont långt efter. Har man plack får man väl en stroke?

En sak är bättre med spadelen på Centralbadet jämfört med Grand. Och det är att sittdelen i bubbelbadet är tillverkat av rostfria rör som man sitter i. Varför är det bättre än galet vacker mosaik avbildandes en skogstjän tänker ni??? JO, för man kan hålla i sig! Jag är, märker jag allt mer, av det barnsligare slaget. Och om man verkligen går in för att slappna av i det varma bubbelbadet. Då flyter man iväg. Och det gjorde jag, två gånger varpå jag börjar gapflabba. Not to worry, ingen stördes (det finns stora skyltarom att inte störa andra) för bubblandet överröstar en. Maken skakade på huvudet och han fick återigen bekräftat att jag är lite knasig. Bara LITE!

Sen vidare till själva badet. Min vänster axel bråkar ju med mig trots träning men jag lyckades ändå simma, på riktigt men frisim är det som gör minst ont. Det låter emellertid mer än bröstsim och…helt ärligt, jag är snabbare än de allra flesta fortfarande så, för mig är simning svårt i grupp, jag vill vara ensam, helst i Medelhavet. Jag kommer att KRÄVA en pool förr eller senare.

OK, men har ni varit på centralbadet? Det är helt i art decostil eller jugend om man vill. Vackert som bara den. Näckrosor, gäss som flyger, bassängen är som ett stort badkaret överhäng och i botten en stor rund kran. Som man ser på u-båtsdörrar. När jag var liten brukade jag tro att det liksom var proppen i karet. Och jag brukade dyka ned. Det gjorde jag nu med. Och knackade på luckan för att höra…om det var nån där. Nope. Jag simmade mina längder. Och sen mindes jag, vi brukade hänga knävecken på bassängkanten. Det är ett överhäng nämligen som är ganska stort. Och så började jag krångla mig upp. Maken simmade framtill mig där jag hängde och pekade på skylten, INTE STÖRA ANDRA BADANDE. Men det tycker jag inte man gör bara för att man hänger i knävecken på bassängkanten och dyker till botten…eller?

Sista repan i badet vände jag ansiktet mot solen för här finns det stora fönster och det går INTE att ha det härligare än så. Simma i ett oversize badkar i jugendstil OCH ha solen i fejjan. Supernajs. MAXAT! #solskenspeppen #maxasimningen osv.

När vi var klara, JA ni ska få HELA SPA-upplevelsen beskriven för er här, detta kommer ni INTE undan!, så kom vi tillbaka till bubblerummet. Och bubblade lite till och jag försökte stå på händerna i jacuzzin. Testa inte det. Vi bestämde oss för att det var bäst för ALLA att vi avlägsnade oss men då insåg vi att vi helt missat bastuavdelningen. Vi beslöt att gå in, den är nämligen gemensam men man går in i olika omklädningsrum. Vi gick in, jag behöll baddräkten på för att bara botanisera vad som fanns, infraröd bastu, mineralbastu…herbal sauna too, fuktig, varm och ja…det var alla möjliga och omöjliga sorter. Senare fick jag veta att infraröda gjorde att man gick ned i vikt…sooooo skeptisk till detta. detox? Njae (tänkte skriva my ass men gör det inom parentes istället). Jag gick ut för att samråda med maken kring om vi ville göra något av detta men…han kom inte. Jag väntade och spanade runt. Noterade två malplacerade jugendbänkar med fiskar och snäckor som nog borde stått i själva badet istället. och plötsligt var det liksom för sent att lubba in och leta rätt på honom.Han kom senare ut ochhade bastat klart. I något örtdoftande som han inte gillade. Alltså avstod vi från att gå in igen.

Nu var det dags för duschen igen. Det vartrångt, det var kö, dörrar öppnas där man ska stå och balansera på ett ben. Och som tidigare, kallduschar var inte helt bra. Jag tvagade mig tillräckligt och valde jetstråleduschen för att få bort allt klet från tvålen.

När jag skulle klä mig och faktiskt sminka mig std jag mycket nära väggen och den stora spegeln. Ett skåp mellan mitt och väggen. Jag tänkte att ah, nu ska jag göra en smiktutorial för lätt vardagsmake…och fotade mig själv. Min tanke var att föreviga min kväll där jag växlade från osminkad i förorten, lagomsminkad på Rosendal i solsken och sen hard core make på Coco och Carmen senare på kvällen efter drinkar på Broms….men, då kom en kvinna något äldre än jag och hade fått just detta lilla skåp och hela planen föll. Vi började samspråka och det visade sig att denna assnygga kvinna var där för just den infraröda bastun. Hon var nyskild och behövde tappa vikt. Jag försäkrade henne att hon nog inte skulle ha några problem att hitta någon som ville älska henne och att män inte är så kräsna viktmässigt som vi kvinnor ofta tror….hon höll inte med. Jag tog då chansen och gav henne mina bästa tips som doktor då och vanlig dödlig. Ha ett långsiktigt mål att t.ex gå ned 15 kg på fem år, äta från mindre tallrikar, mer aktivitet och sen kanske 8-16 metoden där man hoppar lunch. I värsta fall, be husläkaren om Naltrexone!

Vi hade en trevlig pratstund och hon skulle ta tag i detta. Jag fick göra en knut av håret men det kändes ändå roligt med detta oväntade möte. Om du läser, jag tycker du är skitsnygg, det kommer går bra. Han finns där ute och skulle vara lycklig att få dig!!!!!! Verkligen, från hjärtat, lycka till och håll blicken på målet!

Jag mötte upp maken som satt i solen utanför och sen drog vi till dotter med tillhörande svärmorsdröm. de hade riggat för oss som på hotell, sötungar. SÅ väluppfostrade, well done me, A & K och M!

Sen vidare till Djurgården. Jag körde ut, den väg jag kört med min barndomskompis H för länge länge sedan i en CV€. Där får man tydligen inte köra….men jag har alltid en plan B när jag kör på Djurgården för äldsta barnens sysslingar bor där….Jag smög fram i 10km/h för att inte störa. Och ja, det bor en liten anarkist i mig. Inte antikrist alltså, anarkist. Stor skillnad…kanske.

Mat på Rosendal, jag lyckades köpa två matchande liljelökfjällsknölar och en påse potatis. De hade inte Amandine, min favorit utan en liknande tysk sort från 2011 men då de bara säljer ekologiskt…..ja, då fick det blir så. Man fick inte fota i kommersiella syften stod det tydligt på skyltar….lite onödigt tycker jag. Varför ska man inte få fota, all PR är väl bra PR tänker jag….Mer bad PR att ha en sådan skylt, känns snålt.

Vi tog en tur i trädgården, handlade ljuvlig kola i shoppen och sen satt vi på parkeringen på en bräda i solen en stund och kontemplerade över nästa steg……BROMS. Fuck me daquiri…..nej, jag menar Porn star Martini var det ju. Vår favoritdrink som vi drack just där för första gången. Världen godaste drink tror jag. (Pina colada, Marseillanaise (om den dricks just där) GT är andra favoriter). Men det fick bli en Berry 75 eller något med hallonrom.

Och HÄR börjar det hända grejer. Detta är Östermalm i mina ögon, de släta pannornas Mecka. Kvinnan vid min sida hade med sig väldigt uttråkad son i 10-12 årsåldern och hon var mycket intresserad av…sin telefon, sonen vägrade både dricka och godbit mead hon drack vad jag antar var en decaf-no sugar – half-lactosefree, gluten-out-360 chock swirl – drink i en oversize Swedish gracekopp. Och sen fyra vegansk chokladbollar. Trion bakom maken, som jag då hade full koll på pga rakt bakom honom och med spegeln intill körde the full Monty, eller två av dem. Den pratsamma väninnan i leopardmönstrad kappa snackade i princip oavbrutet men när någon ringde eller plingade i hennes lur blev hon tyst och då passade det jag antar var ett mycket nyförälskat medelålders paret som hon talade till (inte med) att tungkyssas på ett sätt som jag inte sett sen jag gick i gymnasiet!!!! Det LÄT till och med och blickarna. Herregud. Tur det fanns sprit. Och oliver!

Älsk!

Vi gick hem och började se en film som dottern tipsat om, Knifes out. Med Daniel Craig! Och vet ni, det värsta med Coronasmittan för min del och just NUUUUUU är att de skjutit upp premiären av nya Bondfilmen ett HALVÅR!! VA????? som jag längtat, major let down. Iallafall. Den började mycket bra. Jamie Lee Curtis, måste haft en rynkmask för så ser hon väl inte ut? Sen en kvinna till jag så väl känner igen men ej kommer ihåg namnet på…eller jag har nog aldrig kunnat och DON Fucking Johnson! Och han är faktiskt snyggare nu än då. Jag älskar honom! I övrigt en äldre mkt känd skådis som jag sett tusen gånger och borde veta namnet på, kollapsen. Väldigt bra film om man bortser från att Daniel Craig pratar någon släpig form av Texasdialekt? Nästan ett kammardrama och det kändes väldigt Agatha Christie, jag älskade den. En anspelning till Sherlock men jag tycker Poirot hade varit mer lämplig fast då tappar man väl för många på vägen (de under 40)…

Älsk igen

Nåväl. Vi avbröt filmen 45 min innan slutet för vi behövde skynda oss till middagen…..och jag skulle vara SNYGG, varsin lilla tid att måla med blöt eyeliner när man börjat med det när man är 49,5 år….och så var vi klara. Vi skulle 3 kvarter bort och jag hade mycket höga och vassa klackar… Ett mycket varmt och anspråkslöst ställe med väldigt mycket torkade blommor som jag blev lite nojig av, brandrisken, dammet, och kanske mest VARFÖR???? Iallafall. Vi var där en timme för tidigt. WTF? Så vi satte oss i baren och tack och lov gick några tidigt så vi kunde sätta oss rätt snabbt.

Om man bara vågade….

Sen började det. Hela upplevelsen. De frågade om vi varit där förr, nej var svaret på det, då fick man ett intro och frågan om det var något man inte åt. Jag vill alltid svara nej på den frågan men har man läst om Punk Royale vill man liksom inte göra det. Snabbt sa jag:

-Jag vill inte äta hjärna och så är jag inte stormförtjust i inälvor och sen tycker jag ostron är äckligt men han där älskar ostron (sa jag och pekade på maken).

-Äter du kaviar frågade hon då, NIX sa jag (och ljög lite för jag har aldrig testat, har svårt med rom ens) och alltså slapp jag vodka och rom, trodde jag….för det kom sen inbakat i maten men det var OK.

Typiskt opraktiska skor.

Maten var smashing. Verkligen. Yttepytteportioner men precis lagom. Fast vi skrattade lite åt hur de måste tänka i köket…

-Vet ni vad vi GÖR??? Vi köper in de minsta jävla tallrikarna och besticken och serverar soppa! Hahahahaha fan vad kul att se alla sitta där och sörpla.

-Askul, så gör vi!

Så blev det. En gulasch bestående av fermenterade, karamelliserade, fyrgångstillagade (bakade, frystorkade, jästa och sen sauterade typ) må saker som var väldigt väldigt goda men svåra att minnas när kocken rabblade. Jag kommenterade första gången:

-Varför krångla till det liksom…..? Han såg lagom road ut.

Tre sorters maräng med peppar, såklart!!!! Varför har jag aldrig tänkt på det???

Vi kom vi åt och vi somnade inte. Vi gäspar många gånger, maken drack två liter vatten för det var så varmt, och han tog av T-shirten han hade under skjortan. Jag klädde av mig kavajen och satt i underkläderna faktiskt! Men det gick bra, ingen tittar på andra utom jag tror jag. Jag observerar. Och det var vad jag skulle kalla en blandad publik. Yngre och äldre men genomgående måste alla ha råd. För även om det inte var rip off så kostar det en del. Vi betalade 2500kronor tror jag och då drack vi inget vinpaket utan varsitt mycket gott glas champagne, maken ett halvt glas vitt (för sen kom rätter där lätt rött passade till) och sen ett halvt glas lätt rött. Jag drack otroligt nog två Ramlösa för det var jävligt varmt. Men jag kissade inte. Det borde jag gjort. Vi ramlade hemåt förbi Ica och förbluffades över ett gäng tonåringar som betedde sig och en helt sonika började pissa mot en husfasad när vi var bara några meter ifrån. Sånt ser man inte i våra kvarter iallafall…… De hörde hemma där, det hörde vi av deras planer på vem de skulle gå hem till, vilkas föräldrar som var borta…Maken tyckte jag kunde kissa på mig bara lite för att klara av att ta de tre våningsplanen per fot men jag avstod. Det kändes inte rätt liksom.

Klar

Väl hemma såg vi slutet av filmen, nej fel. Maken snarkade in, jag något senare och det var en ganska full redogörelse av vår fredag. Nu väntar LÖRDAGEN!!! #myperfectweekend

Klimathotet hörna. Och torsken, är den hotad? Hur ser era reklamblad på lokala affären ut? Är det detta man tipsar om?
Den här färgen får det bli! Jag ska lämna in mitt sängbord i samma serie för omlackering. Det är 16 år gammalt nu och har överlevt fyra flyttar och sex barn. Nu ska det inte vara brunt längre även om det är en snygg färg. kanske köksstolarna får lackas om samtidigt. Men då ska jag inhandla dynor till sitsarna för de repas ovanligt lätt. Och för så pass dyra stolar tycker jag det är skamligt!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen