Virus

Jaha…..så säljkaos på börsen. Men billig bensin. Ändå känner jag mig inte ett dugg stressad faktiskt. För om kineserna fått kontroll nu, Italien verkar ha vaknat , i vilket fall har de stormat butiker?!? Hetlevrat verkligen, tänk att just de skulle få detta….och vad som händer i Iran…who knows. Men inga direktflyg dit iallafall. Just det, mindre utsläpp pga färre flygningar. Kanske bensinkriget mellan Saudi och Ryssland gör att fler kör mer men vart ska man åka liksom?

Det är en något högre dödlighet än vanlig säsongsinfluensa….ja, då tror jag allt är tillbaka till normalen innan sommaren. Naturen tackar oss lite för vi gör av med mindre av allt tydligen. Koldioxidutsläppen har minskat dramatiskt i Kina enligt rapport från radion. Nya bilar är alltså inte ett måste. Jag började förgro potatis igår och sår sallad….för att kunna vara lite mer självförsörjande. Och ägg har vi ett jämnt om än lite litet tillflöde av. Men det kommer sol och då blir det fler. Jag är i sjukvårdsbranschen och där kommer alltid finnas jobb (även om politikerna tycker vi är överflödiga). Så nej, jag sitter bara still i båten. Mest oroar jag mig för barnen…att de inte ska kunna komma hem pga eventuellt inställda flyg från Frankrike och USA, och så äldsta dottern som är på KTH. Men de små lär inte bli allvarligt sjuka. Det är gamla sjuka som dör, som vanligt. De dör lite fortare än vanligt och alltså inte så mycket kortare liv än förväntat. Man får räkna Qualys (quality adjusted life years) och Dalys (Disability adjusted life years) i sådana här lägen. Tough shit alltså. Cést la vie, man kan dö. Fast en sak lär man sig av detta. Vi borde kanske inte vara så sårbara och ha all smådelsproduktion på ETT ställe. Vi kanske inte borde bo i jättestäder (som många mår dåligt av) utan skala ned, smallify….backa lite och faktiskt som alla redan vet, konsumera mindre OCH tvätta händerna. Det är sen Semmelweis…dvs gammalt https://en.wikipedia.org/wiki/Ignaz_Semmelweis! Ni vet, han som såg att nyförlösta kvinnor dog som flugor på den del av BB där kandidaterna gick direkt upp från patologen och rörde vid deras underliv…..Smart kille där!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen