Från varsel till katastrofläge på under fyra månader

Jaha, då blir det som politikerna gillar att kalla det ”skarpt läge”. Idag skulle jag redovisa uppåt alla mina kompetenser och när jag tillskansat mig dem. Jag anar att detta är ett led i att omgruppera oss läkare till de ställen där vi kan göra mesta möjliga medicinska nytta.

Jag är redo att göra det som krävs om jag bedöms behövas på en annan plats än den jag nu är, såklart. Jag är leg.läkare och kan nog snabbt friska upp minnet från när jag var på medicinkliniken eller annat. Men jag kan INTE förlika mig med att våra politiker varit så ”naiva” som de ofta gillar att kalla sig när det gjort en felbedömning av läget och inte tagit höjd för att saker kan inträffa i ett samhälle eller som nu GLOBALT! Under vår grundutbildning blev vi hela tiden påminda om att katastrofer och pandemier alltid lurar runt hörnet och därför måste man ha vissa marginaler. Det går inte an att ha ständiga överbeläggningar och nöta ut sin personal. Nu är vi där, ett nytt virus och ingen vet exakt hur detta kommer slå mot mänskligheten. Men vi vet att vi nu måste kraftsamla.

I det läget har vår ene sons friskola erbjudit de som behöver barnomsorg 2,5h i skolan och efter det lunch. DET duger INTE! Han kommer komma efter i skolarbetet för jag och maken tillhör de yrkesgrupper i samhället som just nu måste vara just på jobbet och inte sitta hemma och leka pedagoger.

Jag har mailat rektorn, skolministern och faktiskt skolsköterskan då hon just mejlade ut en glad liten inbjudan till hopp och skutt med korvgrillning i den för övrigt stängda friskolan mellan kvart i tre till kvart i fyra på fredag……Detta är en skola där grundaren blev så rik att hon brukade ta helikopter till mötena i skolan i Enskedetrakten…..Jag är INTE en motståndare till friskolor, vi är nöjda med den men nu känns det väldigt märkligt att de stänger och överlåter på föräldrar att ta detta ansvar.

Den kommunala skolan där de två yngsta går håller öppet utan störningar…..tar sitt ansvar.

Världen är märklig och jag undrar om det kan vara pengar som styr just i detta avseende…..skärpning i så fall.

För er som undrar vad jag personligen gör för att bekämpa Coronaviruset kan jag meddela att jag propagerar för att INTE gå på fake news och köpa kosttillskott till hutlösa överpriser via små videoklipp….Jag säger som Greta, lyssna på vetenskapen!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen