Bakar

De står i ugnen nu, snart klara….

Jag är världens sämsta på att baka. Men jag är envis. Nu väntar jag på att surdegsbrödet som jag fixade med igår ska gräddas, jag vet inte HUR länge, vilket gradtal eller egentligen någonting om surdeg. Jo, jag har provat förr men det har aldrig gått så bra. Bakning är inte lätt, man ska VÄNTA, det ska jäsa och tidigare har jag försökt göra egen surdeg men det har slutat med kaos och mögel. Nu har jag fått/bytt till mig surdeg mot ägg (jag hade fått det ändå men det känns alltid kul att byta grejer) och fått hjälp från A och H med att baka. Men jag experimenterar lite nu med frallor, har sparat lite deg om det skulle bli knas igen och så två deciliter surdeg om jag ska försöka en annan dag.

Det här bordet köpte jag och exmaken när det begav sig. Han har det kvar och det är lika fint nu som då. Vi såpade det regelbundet, slipade och det blev en fin yta som står emot nästan allt. Fast detta är i björk, vårt var i ask om jag inte minns fel. Man kan dra ut det och sätta i den ”rutiga” skivan i mitten om man har mycket gäster.

Idag blir det match igen. I Huddinge, jag åker nog ensam dit. 90 minuter är lång tid för små barn…..Innan dess ska jag försöka skrapa ihop kraften att städa igen i mitt arbetsrum. Två hyllor gav vika under tyngden igår och jag måste säga att jag tyckte konsollerna från IKEA var klena. Mycket kort skruv faktiskt….och man undrar om kanske det inte vore värt att satsa på riktig kvalitet om är väldigt dyrt ändå…..eller platsbackar…..från IKEA? Norrgavel har alltid haft en särskild plats i mitt hjärta sedan jag köpte deras fina bord i den nyöppnade butiken i början av 90-talet…men priserna har gått up betydligt sedan dess….

Den här skulle jag vilja ha på hela väggen…..
Mina Margaretheskålar hänger med, år efter år…
Fulländat kaos när hyllplan lämnar väggen….

Medan jag väntar tittar jag på….Den stora älgvandringen. Natur tv jag blivit tipsad om. Men jag ser bara snö. Och sen plötsligt byts utsikten. Från ett skogsbryn till en sjö…och sen till mitt i en skog. Inga älgar. Bara ett stilla snöfall. I sista vyn gungar kameran och jag blir nästan sjösjuk innan jag bestämmer mig för att såga detta koncept här. För jag fattar inte varför man ska BYTA vy?!? Om man nu suttit och stirrat på en dunge i fem minuter men inte sett skymten av något djurliv, varför byta? Då får man ju känslan av att man kanske missade något….Nä, då stirrar jag hellre på samma ställe hela 24h istället och vet då att där fanns INGA älgar. Nu blir jag nervös istället…..

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen