Lemon squash

Så många olikstora citroner gjorde jag av med.

Det finns några saker som påminner mig mer om min barndom än andra. Ofta är det dofter och smaker kopplade till de minnena. En är doften av pelargon, en annan smaken av lemon squash. Min mormor är anledningen till båda. Idag är det VAB en mi casa. Tylla hostar torrt och igår var två barn hemma, då vabbade maken. Vi kivas lite om vems jobb som är viktigast men igår var maken extra trött så det fick bli han som stannade hemma med barnen då. När jag är hemma ser jag till att få saker gjorda….maken har nu efter 13 år ihop erkänt (ja helt sant) att han har lite svårt med att se vad som behöver göras!!!! Holy shit liksom! Vilken överraskning alltså.

Duktige maken!!! Vi återanvände armeringsjärn från husbygget att ha till spaljé.

Jag har lösningen för honom…han kan få en lista. På min lista över dagen och morgondagen om det blir en dag till i sjukstugan står: Plantera om, Handla batterier (till jobbdiktafonen), hönsen, skriva sessionsrapport (också jobbet) och slutligen med stora bokstäver, LEMON SQUASH!

Hä kommer det landa jord nu från grannens tomt!

För i veckan hämtade jag gravt försenade citroner från Spanien. Crowd farming. Och felet låg hos Postnord och de har bett om ursäkt. Jag köper direkt från producenten och har gjort det ett tag. det stärker på något sätt mina band med Spanien som jag älskar.

Så, jag har rengjort flaskor och lagat till världens godaste citronsaft!

Citronsaften

Här har ni receptet:

Gör en sockerlag av 5dl vatten och nästan 5dl strösocker

Låt svalna

Pressa saften av citron så ni får nästan 5 dl. (Jag har ett indiskt recept i cups) men såklart går väl 5dl bra där med. 5+5+5 alltså!

Om ni är intresserade av C-vitaminerna ska ni blanda det hela när sockerlagen svalnat för annars förstörs de! Och man kissar ut C-vitamin för det är vattenlösligt och det boostar ingenting, det renar inte heller men det är helt avgörande att få i sig annars får man skörbjugg! Och jag är inte sponsrad av C-vitamininstitutet heller om ni undrar….;)

Ta da! Färdigblandat!

Nu tar jag resten av listan med mig ut i solen medan jag njuter av ett glas iskall saft!

A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen