Succékakan med citron och kardemumma

Här är den i hela sin längd.

Jag utlovade recept på onsdagens kaka som jag svängde ihop. En dag försenad med detta kommer det nu!

Du behöver till kakan:

3 ägg (jag tar såklart våra egna som är helt fantastiska!)

3 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker (jag gör eget av florsocker och vaniljstänger jag fått från en vän med släkt i La Réunion. Bara att skåra stången och mixa med sockret!)

2 tsk bakpulver

3 dl vetemjöl

75 mg smält smör

1 dl vatten

2 tsk mald kardemumma men stött är sannolikt ännu bätre!

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form.

Låt det strimlade skalet torka lite innan du strör på det!

Vispa ägg och socker pösigt. Smält smör och häll i vattnet, låt koka upp. Blanda alla torra ingredienser och häll i smeten, rör om försiktigt så allt blandas. Rör sist ned vatten och smörblandningen. Tjoff in i ugnen i va 45 minuter eller tills provstickan är torr!

Jag köpte en bukett för en vecka sedan till ex-svärmor. Den är fortfarande strålande vacker och bekräftar det jag alltid tyckt: Franska tulpaner är de bästa snittblommorna! Här har de fått flytta från stan till landstället (som också ligger i ”stan”. Hon skcikar bilder på hur de utvecklar sig och kommenterar att de ser ut som dinosaurier som vill äta upp en!

Låt svalna en aning och under tiden rör du ihop ett paket (200gram ca) naturell Philadelphiaost (eller ngt liknande från t.ex Lidl för ynka 9,90kr). Pressa en citron på 1 msk saft, riv zest för garnering och lägg skalet åt sidan. 1 msk vaniljsocker och en klick smör och 1 dl florsocker. Mixa slätt och smeta på toppen när kakan är sval nog. Strössla zesten på toppen!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen