Hej fjällen!

Jag kämpar emot charter…jag har åkt en gång med barnen och visst, bra med aktiviteter för dem men jag känner mig aningen kvävd. OCH stör mig på fulla människor som inte tar ansvar för sin avkomma på semestern…..Nu vill jag på INTET sätt peka ut någon speciell arrangör men denna var den enda för mig kända pga sången och figurerna.

Maken väckte mig tidigt…(oklart varför), kramades lite och var trevlig så han fick hållas. Sen frågade han mig om jag visste vart hans kläder tagit vägen…och om jag kanske GÖMT dem???

Alltså, ja, jag har gömt kläder tidigare i meningslösa försök att få honom att ta hand om sin tvätt. Och JA, jag har knölat in sockor under hans bäddmadrass för att han ska lära sig att para ihop dem och lägga i garderoben…..MEN sedan en tid tillbaka har han bestämt att hans garderob är både i sovrummet (den faktiska garderoben) och i en blå IKEA-påse på nedre plan (lite var som helst men i påsen) och sen bara försvann den. Så, jag bestämde att lägga ALLA hans grejer på ett och samma ställe i källaren, precis framför dörren. Alltså FULLT SYNLIG. men, det var han inte beredd på. Och nu får jag en idé om att han kanske faktiskt har 37 kalsonger för det kan nog vara en dryg månad sedan jag började med detta…och nu är kalsongerna slut.

Han fick bara en blick. Sen började han larva sig…försökte göra sig söt för att undvika skäll, men jag var mild och fin. Upplyste om det orimliga i att han inte tar hand om sin egen tvätt och sa var allt låg (och hur länge ungefär). Han hämtade glatt högen och nu vete katten var allt kan ha hamnat….Jag har nu satt igång en mörk tvätt och ordnat två andra högar i tvättstugan.

Det står tvätt på schemat idag. Imorgon ska jag till jobbet.

Nej tack. Jag vill inte ha full tillgång till det fantastiska gymmet eller äta på en känd sportbar när jag är i fjällen. Jag vill grädda pinnbröd över öppen eld och guidas i hur man får alla tältpinnarna på rätt plats av en entusiast. Så, jag gick med i STF igen och hoppas at vi kan komma iväg uppåt landet och vara lite friskusar. UTAN att ha ALLA bekvämligheter och flåsa runt och frottera mig med andra från stan. Tack. Och jag ber om URSÄKT om någon arbetar på just det här företaget också för jag vet ju inte om jag skulle hata all inclusive i fjällen men jag liksom hatar det ändå, innan, och bokade på STF. Nu får vi bara hoppas att vi får semester ihop i år. Annars…säger vi kanske upp oss båda två och tar säsongsjobb i…..Abisko? Eller…jag kan ju inget om fjällen, trivs bäst i en fin säng, med rinnande vatten (i kran då, inte ur en fors) och skulle gärna vilja ha lagad mat (som en kock lagat då). Puss!

Ja, det har varit en lugnare period nu för oss, kanske för många andra också (verkar det som) på grund av Coronan. Semestern verkar brinna inne så som den var planerad. Men icke desto mindre ska något planeras. Vi vet bara inte när och hur. Vi har länge pratat om att semestra i Sverige och fjällen lockar. Men när jag tittar på vad som erbjuds blir jag lite osäker…..Jag hade velat upp till Fjällstationen i Saltoluokta men det verkar fullt och inga platser när vi tror att vi kanske får ledigt ihop….En lite lyxigare variant i Åre verkade liiiite för likt de flåsiga charterresorna till Samos och nu sitter jag här och undrar om vi helt enkelt ska beställa en pool istället……?

2 svar på “Hej fjällen!

  1. Vi brukar vandra i funäsfjällen på somrarna, långt ifrån all inclusive och restaurangkedjor. Rekommenderas varmt.

    1. Exmakens syster bor där och hans föräldrar har lägenhet så kanske det blir Funäs! Älskar Fjällmuseet och Fjellnås!/Anna

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen