Stockholmsjävlar

Jag drömmer mig bort genom att titta på böljande fält, Parisiska butiker, fjällfoton och barmiljöer….

Jag hör på radion att kommuner i Bohuslän velat neka fritidsboende hemtjänst. De är rädda för att folk som inte är skrivna i deras kommuner ska suga ut dem…..Jag har sedan länge hört att boende i semesterparadis (både utomlands och i t.ex svenska fjällen) ondgör sig över att turister köper upp fina hus och driver upp priserna på bostäder. Också ett jävla sätt va!

Till Japan skulle jag också vilja åka igen. Meanwhile njuter jag av denna duktiga konstnärinnas bilder….@baudryclaire FÖLJ henne!

De som inte är Stockholmare verkar i ganska stor utsträckning ogilla oss. (ja, jag är Stockholmare). Själv brukar jag inte ogilla folk baserat på varifrån de kommer. Det vore så svårt när man själv gillar mer än bara sin egen hemort. Jag gillar nämligen att röra på mig, inspireras av nya människor och platser. Jag gillar att stödja det lokala där jga befinner mig, gärna småskaligt. Och så gillar jag typ folk. Inte bara sådana som är födda i samma län som jag själv. Jag arbetar inte ens i min egen kommun!!!!

Men åter till Bohuslän. För de livnär sig i ganska stor utsträckning på sin turism. Och de allra flesta som besöker Smögen är väl kanske andra svenskar? Kanske tyskar? Holländare osv. Men de gör bäst i att vara friska. För behöver de STÖD i sin vardag, då är de persona non grata. Tänk om Stockholm skulle agera likadant. Vi som betalar en väldig massa skatt, bor där allt är som allra dyrast….och har en stor inflyttning från resten av landet. Jag undrar om den idén ens slagit någon.

När vi skulle bygga hus var det väldigt tydligt att et och samma hus skulle kosta betydligt mer bara för att man bodde där vi gör. Och då handlar det inte om något annat än att vi liksom ska betala mer, förväntas kanske ha mer pengar att klämma oss på? Och kanske man tjänar mer i Stockholm? Inte läkare iallafall, tvärt om faktiskt för här finns många andra att tävla mer. Man tjänar betudligt mer i glesbygd faktiskt. Och där är husen billigare….

Min drömbild när jag behöver slappna av. Soliga palmer, det kan vara en plats varsomhelst liksom.

Turism är en stor inkomstkälla på många små orter och för mig är det ett mysterium hur man kan bita den hand som föder en. Senast hörde jag att det finns ett utbrett förakt för svenskar på ”Mallis”…..kanske Spanien skulle må mycket bättre av att slippa turister som tär, även Grekland och Smögen…eller?

Essaouira skulle jag vilja besöka. Nu slipper jag….

Jag tycker det är oerhört tröttsamt med detta Stockholmsförakt. Men ogillar man oss, stanna för all del hemma och sug på bältet, gör det. Jo….INGEN utifrån kommande hade ansökt om hemtjänst. Det kan ju vara värt att tänka på. Och att åka till fjällen behöver jag inte just nu för här snöar det så det räcker…..

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen