Vad lär vi oss av Corona?

Lunchlåda till maken. Jag lade i dubbelt av vad han kan tänkas äta. Han får en tvådagarsbox m a o.

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga helt ärligt. För vem vet hur länge detta ska hålla på, kommer det ett vaccin snart? Och ur länge verkar det? Vilka ska vaccineras först osv osv osv. Om vi blir av med Katrin Zytomierska och hennes gelikar som en konsekvens av att vi i tider av stor osäkerhet lyssnar på verkliga experter så har vi vunnit mycket tycker jag. Om vi ägnar mer tid till våra barn och och äldre istället för att stirra på skärmar likaså. Drar vi ned på onödig konsumtion, reser mindre i vardagen och kortare på semestern på miljövänligare sätt, äter mer naturligt nyttig mat istället för kosttillskott av olika slag. Då har Coronan fört något gott med sig. Jag tänker att kanske influencerbranschen också saneras lite, kanske…..så dessa levande reklampelare måste hålla sig inom lagens råmärken, granskas noggrannare av sina följare och kanske avföljs, eller jag hoppas det. Vissa följer för att hålla koll på vad som skrivs såklart men även det blir ju en typ av stöd som vi kanske inte ska ge dem?

Jag märker också att nyhetstorkan gör att artiklar återanvänds….slow news…som slow-tv med älgar som vandrar, ska vi få mer av det innan allt vänder?

Detta har iallafall jag redan läst om. Hur kändismänniskor som blir nyrika stökar till det för de gammelrika och beter sig illa i Djursholm…fruktansvärt ju. Ska de komma där med sin dåliga smak och ointresse av att vårda det gamla och till råga på allt sätta upp HÄCKAR???? Fy så osmakligt! Man måste väl ha LÅGA häckar så att alla kan se att man sköter sig och är skötsam???? VA!?! Detta måste verkligen få ett slut! Vilka Djursholmare säljer ens till dessa monster? Ska de ingrodda Djursholmarna kanske gå ihop och köpa upp alla hus och tomter och sen ha samråd kring vilka som ska få köpa in sig? Jag vet inte men det är verkligt oroande….och skönt att jag slipper ha så fräcka grannar! PUH liksom!

Jag har börjat helgprenumerera på SvD nu. Det är trevligt med papperstidningar. Och på helgen har man en chans att hinna läsa. Men jag märker att jag är tillbaka i dödsannonsträsket igen. Jag studerar verkligen sånt, säkert för att dämpa min egen dödsångest. Men jag läser såklart annat också, fast inget jag minns nu. Jag tycker allt är blaskigt, kanske det var helt fel tid att återuppta en prenumeration, nu när världen står stilla….

För ingifta kungligheter för Coronan med sig att man vill bli kallad vid sitt riktiga fullånga namn. Kate anstår sig ICKE, och från och med nu är jag Anna Claudia. Inget annat duger i dödsskuggan av detta virus. Hon verkar ha det arbetsamt Catherine, läsa läxor med barnen, även på LOVET!!!

Så, mina tips för Coronatider? Läs väsentligheter, avfölj idioter även om ni följer av nyfikenhet och inte delar influencerns syn på världen. Retar du dig på felaktig reklam, anmäl till KO! Retar du dig på att din butik säljer skräp med hjälp av falsk marknadsföring? Säg till i butiken vad du tycker, eller mejla dem. Affärer lyssnar på sina kunder! Skala ned, köp småskaligt, res med tåg (om du har råd för det är fruktansvärt dyrt och kanske blir nästa statusgrej i och med detta. Eller inte för att du måse sitta läääänge ihop med andra som kanska hostar på dig?) eller bil som vi gör….Tvätta händerna (det skulle man ju gjort hela tiden) och sluta köpa saker du faktiskt inte behöver!

Saker man aldrig undrat över…

Jag har taggat ned på mycket sista åren och ffa sista halvåret. Jag avföljer, blockerar, är sparsam med vilka företag som får min adress och köper frukt direkt från odlaren. Små steg mmot en hållbarare värld och jag önskar att barnen i Kina och Indien har ren himel och rena floder. Verkligen, jag hoppas de kräver det nu. Frisk luft för sig så de slipper bli sjuka.

Igår handlade jag ett par mycket eftertraktade jeans, på rean och många månader efter att jag egentligen hade behövt dem. De förra gick till återvinningen. Ett par Acnejeans som aldrig satt så där bra som jag önskat. Men nu kan någon annan köpa dem på Stadsmissionen….Här lite snyggt godis som jag inte köpte. 33 kronor…hutlöst dyrt tyckte jag faktiskt! En påse barndomsminnen…? Jag minns inte att jag köpte jordgubbssockerbitar som barn. Fanns de ens?

En bieffekt av allt som händer är att jag sover bättre. Kanske beror det på att jag sover i eget rum…? Jag ät tydligen mer utvilad också för jag vaknar allt tidigare, innan tuppen till och med….inte något jag önskar men har man sovit klart så har man.

Avslutningsvis….om du prenumererar kan du få ta del av hur du blir av med finnar på rumpan, så värt!

Jag såg sista Homeland igår….men sista? Verkligen? Jisses vilken cliffhanger….

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen