Lemon curd och blommor

Jag är ju inte precis känd för förskönande bilder eller beskrivningar, tvärt om skulle jag säga. Men igår fick jag lust att försöka mig på en finare bild än vanligt. Jag hade nämligen gjort lemon curd, är som vanligt omåttligt stolt över mina höns och deras ägg och ja….jag fick lite inspo. Jag hittade däremot inte det fina tyg jag var ute efter från Jobs handtryck för att ha som duk. Jag letar vidare idag efter att jag jobbat klart (pluggar ju som ni vet och nu är det bråda tider inför kursavslutning och examination).

Jag lovade recept på lemon curd, här kommer det!

Vispa samman 2,25 dl strösocker med två ägg. Samtidigt smältar du 90g smör. Pressa saften ur två stora citroner och blanda i ägg- och sockerblandningen. Sätt det smäla smöret i ett vattenbad och häll i resten av ingredienserna i kastrullen och sjud några minuter. Det ska tjockna något men absolut inte skära sig. Så vakta på temperaturen. Jag lät vattnet i vattenbadet koka och sen hade jag den mindre kastrullen mes smöret i och så vispade jag och vispade. När jag bedömde det hala som klart ställde jag curden att svalna något och hällde sen upp på en normalstor burk (till mig) och en mindre (till engelska svägerskan). Man vill ju inte att hon ska sakna sitt hemland så då och då får hon ägg av mig (hon hade det som liten i Nottingham) och så gör jag lite lemon curd som hennes mormor brukade göra.

Älskar tulpaner!

Jag älskar blommor i vas. Men det har aldrig slagit mig att använda de jag har i trädgården. Förrän nu. För på så sätt så kan jag ju njuta av dem lite mer än bara när jag passerar dem på väg in eller ur huset. Så nu skördar jag i den takt de vissnar här inne och min plan är att till hösten köpa på mig massor med lökar och ha en tulpanodling. Ingen rabatt alltså utan en fabrik!

Plockat nu på morgonen!

Nu ska jag ta tag i KBTn, skriva och tänka, värka fram och sen maila till handledaren. För imorgon är det den stora studiedagen för veckan. Då gäller det att vara förberedd!

Och min favoritkrukväxt just nu, min blomsterlönn som jag verkligen är imponerad av och tar sticklingar från.
Jag knöt om ett halsband åt mamma som gått sönder tidigare. labradorit heter stenen.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen