Offline

Upp upp upp liksom. 14 minuter tog det upp och ned. Det var egentligen värst nedför, livsfarligt faktiskt. Men jag gillar utmaningen. Att bara springa passar inte mig. Jag vill bestiga saker. Nå upp, sträcka mig. Plattmark…nej tack! Snart kanske jag springer upp?

I helgen fick både jag och aken toknog på alla skärmar här hemma. Vi har gjort många fruktlösa försök att begränsa barnens skärmtid men nu blev det tydligt att NOLL skärmtid är vad som behövs. Det blev ju lite ”fritt fram” i och med Coronan fast det har nu helt slagit över och vi är analoga. Dvs. barnen är analoga. Jag och maken klarar ju oss inte utan att googla, fota, blogga osv. Eller maken bloggar ju inte och håller på. Han är mer konsument, jag mer av en producent…

ja men fasiken vad det blåste på. Askallt var det. Men jag var så nöjd, såg globen och allt!

Igår ”bröt” Frank ena stortån hävdade han och imorse var den onekligen lite…annorlunda. Inte bruten men jag kunde inte med gott samvete tvinga honom iväg till skola och parkour. Han fick plugga hemma och hänga med mig på min fartfyllda lediga dag. Ni ska få veta EXAKT hur den gick till.

Jo, jag glömde, jag bakade surdegsbröd också som barnen gillade!! VA?!?
 1. väcka barn, klä och skjutsa till skolan. Men strax innan Tylla var klar konstaterade vi att hon har exakt NOLL byxor utan hål på knäna (pga har en jäkla fart den ungen) och vi fick snabbeställa byxor via nätet från HM. Jag handlar vanligen aldrig därifrån längre men det var det första jag kom på och hon fick välja själv. Hon väljer då såklart inte det jag hade önskat…men så fick det bli såklart. Mamma sa en gång åt mig för lääänge sedan att om man låter barnen klä sig som de vill när de är små slipper de leva ut och ”bli pukare” när de är stora. Jag har inga punkande barn men…så är ju punken trots att alla hävdar motsatsen stendöd.
 2. Åkte och handlade mat helt ensam medan sonen läste engelska. man ska inte vara onödigt många i butikerna nu. Jag handlade för två dagar, längre orkar jag inte planera. Det blev KÖTT så att maken blir nöjd imorgon och idag gjorde jag mat som JAG ville ha.
 3. Kom hem, fixade i kök, tog hand om tvätt, läste lite matte. lärde sonen hur man räknar ut arean och enkla ekvationer. Sen fick jag lära mig vad dam är och en hektometer….Hektometern föranledde ett mail till rektorn för vadihelvette är en hektometer? VE; har någonsin frågat efter Usain Bolts tid på en hm? INGEN! Jag fick svar. jag är ……nöjd men inte övertygad.
 4. Tog med uttråkad son som högläste för mig (läxa) i bilen för att inhandla storpack kattmat för steriliserad hankatt. En dotter tycker Simba är för fet?!?! han är väl som jag liksom…lagom som en arraksboll. Men iallafall, jag tog mig dit, köpte en stor säck för då blir det halva kilopriset på maten och sen fick jag veta att en 3kg katt ska ha en dl mat/dag…..senare på kvällen visade det sig att han väget 5,4kg…. Jag köpte en stor säck hö också till hönsen.
 5. Från centrum (eller vad man ska kalla det där gudsförgätna stället) åkte vi under högläsning till Ekebyhovsbacken. Jag hade nämligen igår bestämt att jag skulle gå upp och nedför den. För nu jävlar i min låda ska jag bli fitt. Fittas på hela ön. Eller iallafall i Närlunda. Av kvinnorna. Som är 49. Och har sex barn. För jag ska bli en jävel på att fäktas med värja. det är planen. Mitt nya liv. Med blåmärken och rispor över hela kroppen. Så en vacker dag tar jag guld i veteran-OS. Ja, hoppet levet! Jag älskar att fäktas. Har jag sagt det? Det är det sjukt jobbigaste jag någonsin gjort. Men igår, efter 8 träningar totalt vann jag min adra match. Jag tog poäng mot en som fäktats i veteran-EM och sen några till poäng…jag var överstolt. Men jag kan knappt köra därifrån. Lånar makens automatlåda för armarna skakar. Men jag älskar det!
 6. Eva kom på besök. Vi har en plan. Eller, hon vill hjälpa mig med min plan. En present till mig själv. Minns ni att jag bloggade om en, nu säger jag det där jobbiga ordet, DRÖMMIGA citronkrukan från ulriksdals slottsträdgård som jag blev kär i? Den med bara citroner…som kostade dryga 3700kr och efter att ha hört Språket i P1 idag vill jag bara klargöra att drygt betyder MER ÄN. Så MEEEEEER än 3700 kronor för en serieproducerad kruka. Nej tack. Jag gör min egen. (Med Evas hjälp då).
 7. Frank tjatade om slime. Och då påmindes jag om @ekotipset och recept jag sett där. Vi blandade majsstärkelse och vatten med lite torkat hallonpulver till en knsig smet. han lekte med den dryga (där kom det igen) två timmar. och när barn nr 5 och 6 kom hem var kaoset totalt. men inga fläckar, mamman bara glad.
 8. Edgar fick bada sig ren och sen kom han ut i sin pappas morgonrock och frågade om jag ville ha kaffe…..?!? Tydligen har Inez (storasyrran) lärt honom. Han gjorde fyra koppar och allt utom en mun dracks upp av barnen. Han frågade om han fick gå över till kaffe från O´Boy, såklart han fick!
 9. Empanadas. Jag förberedde fyllning och deg men sen mina vänner så HJÄLPTES ALLA barnen och jag åt att göra dem” Har aldrig hänt. alla åt (nästan men de smakade iallafall). maken gillade också. Sånt är viktigt.
 10. Pyssel med gips och citroner.
 11. Barnen pysslades om och somnade för andra gången i världshistorien och i rad ensamma på sina rum efter ett enkelt godnattsnack och massa pussar.
Stärkelse och vatten är da shit alltså!
Hela fejjan full!

Jag älskar livet offline så här långt, visst, helgen var tjatig och gnällig, de kräver att få spela och hålla på men det har klingat av. Vi umgås, spelar, leker, de leker ensamma på sina rum, ryker ihop med varandra och oss men det är så mycket trevligare än när de sitter som döa sillar och lyssnar på hjärndöda youtubers eller tittar på när ANDRA spelar spel! Jag kan gilla när de spelar själva med sina vänner och har kul, annars. Bara skit faktiskt!

Lillan var med också. Frank sa att det var en ”mindfuck” att det rann och sen var stenhårt. DET var en mindfuck för mig…

Imorgon är det studier på schemat. jag har snart gått klart min KBT-kurs och det ska avslutas, knytas ihop behandlingssäckar, tentas och sen….så har jag tagit 30hp till…..Men, jag som trodde jag skulle få steg-1-behörighet tror nog jag stannar här. Jag har fattat galoppen, och vill jag veta mer kan jag läsa på. Det mesta har inte varit nytt. Inget har nog varit nytt egentligen mer än att man ska ha egna patienter och följa nån slags program, som man sen gör avsteg ifrån…typ. Men roligt och lärorikt. Jag har haft så bra patienter också att jag borde skämmas kanske. Vissa har haft mycket svårare än jag…..

Kaffe någon? Här i sin pappas Missoni (ja väldigt viktigt)-morgonrock som han fick när jag var nykär…typ. Han använder den ALDRIG!

Så tips till alla er med barn: Ta bort internet! Läs! Laga mat MED barnen, skit i kladdet och följ @ekotipset så bra grejer där!

Och då kommer Frank och gör hjärtan!

Nu, ska jag lägga mig ned, jag har varit på fötterna större delen av dagen och de börjar kännas svullna benen….och så har jag börjat fila på en ny…bok…kanske….vi får se!

https://www.arla.se/recept/empanadas/ Jag gjorde på kycklingfärs med kort datum.
Måste tipsa om bästa plåstret jag någonsin köpt! Snyggt är det också! Check it out! Ena är svart för det är aktivt kol i för smutsiga sår, F, något för dig? Så jag har en på varje ”station” här hemma. I bambu no less.
Jo förstår ni, jag har ju beställt ekocitroner direkt från odlarna (Crowd farming) ett tag och igår beställde jag 6kg till varför jag tyckte det var OK att offra fem av mina sista på detta. Kanske de till och med går att använda ändå efteråt. Här gjuts formar till min kommande kruka!
Så, nu står den där och brinner. Imorgon ska jag lossa de två delarna från varandra och sen ska Eva på Form från Skå dreja mig en stor kruka som dessa ska fästas på. Jag måste göra MÅNGA citroner för att fylla en hel kruka. Men å vad jag längtar!
Många kuddar kräver denna lilla dam….Boel, ser du näckrosen? Den formgav min exmans farmor för tidningen Idun när det begav sig. Hon var sååå begåvad och gick ut konstfack på 20-talet tror jag. Hon hade utställning på Lilievalchs och sålde slut har jag hört…gjorde broderimönster och sånt som föll henne in bara. Ville INTE ha firma, då slutade hon tvärt. NK beställde nämligen handmålade barnväskor av henne men det tog sådan skruv att hennes make sa att nu var hon tvungen att skaffa bolag. Nopp, det var hon INTE intresserad av…mycket bestämd och fantastisk kvinna!
Nu går solen ner här och varje kväll i princip ser vi någon form av fantastisk solnedgång. det borde vara en mänsklig rättighet att få se en sådan varje kväll…jag älskar verkligen det här läget! Åh, men se är det inte en dammsugare som sitter där???

Tjing!
/A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen