Jag vilar huvudet i händerna

Här har mina citroner som jag gjort som ett test landat i keramikerns trygga händer. Hon drog fram en kanariegul kanna. Och DEN gillar jag!

Jag hade tänkt vara ”duktig” igår. Jag skrev en sprängfylld lista…..jag klarade av några av sakerna på den. Som att kasta in en tvätt, tömma en maskin disk. Men när barnen var iväg….kom jag av mig. Jag åkte hem, Packade mina citroner och tog min handlalista, lappen jag ritat av Edgars fot på och drog iväg längre ut på ön. Jag har en vän som bor där, konstnärinna, vi ses ibland och pratar, grejar. Just när bilen börjar ta fart ringde jag för att höra om hon var hemma. Då visade det sig att hon var närmare mig, och handlade. Ägg bland annat. Men så onödigt sa jag och vände hem för att hämta av våra, inte så många som hon behövde men vi får ett överflöd. Jag föreslog en tur till handelsträdgården. Bra idé tyckte hon.
men vi blev uppehållna av oss själva. Jag lastade ur citroner och rörde upp glasyrer, glaserade provlera och sen gav vi oss av. Efter en näve nötter.

Massor med klet och spännande grejer….Dijonsenap kunde man tro.

Jag skulle vilja köpa massor med växter, man får ett sådant sug. Men det går ju inte. Vad var det nu jag behövde…? Klätterväxter! Så var det!

Jag fick abrupt avbryta min vilodag då barnen plötsligt gått hem och fann sig ensamma där….så jag tog ett snabbt avsked, handlade det jag kunde minnas som mest angeläget på listan och sen vad halva dagen slut. På andra halvan väntade en nattjour som började rätt kraftfullt och sedan fortsatte så….men det får ni läsa om i nästa inlägg!

Jag rörde och rörde. Mixade och slabbade. 6 Olika varianter gjorde vi och sen fick jag med vit lera hem och i läxa att tänka till kring hur den här krukan egentligen ska se ut….och jag tänker och tänker…senare idag. Nu är jag för trött efter nattjouren.
Kolla vilken ordning! Jag typ dör av avundsjuka. Jag har ingen ordning alls nästan, men jag kämpar med den. och fåt låsa in saker…katter och barn är ute efter mina saker…fast jag skulle nog kunna styra upp om jag ville. Jag ska inte skylla ifrån mig. Tänk er oceaner av TID att organisera. En våt dröm ju!
Det är så fantastiskt fint här. Olikt mitt hem men jag vill liksom ha det så här, och inte. Jag slits mellan avskalat och totalt bohemiskt. Jag slås av hur fint det är att i samma rum ha tre olika gardiner…och från vardagsrummet faktiskt skymta fyra olika. Idag ska jag, om jag orkar leta fram de där längderna jag sparat på så länge och haft uppe i omgångar. En blekblå med blomtryck från Jobs handtryck och sen farmors spetsgardiner. Jag tror de kan lira ihop med de vita sammetsgardiner jag nu har uppe….
Sen gav vi oss av. Vi älskade de aprikosa narcisserna. Jag ogillar annars just den blomman. Den är så övertydlig på något sätt, och vanlig. Jag gillar inte vanligt. Extraordinääääär ska det vara. Tack!

Tjing!

Jag velade och velade men den fick stå kvar. Något skavde ihop med övriga blomster…..Men ensam är den fantastisk!
-Hej ursäkta men vad står klotlönn? -Där, sa han och pekade mitt framför näsan på mig. oddsen på den?
Delar av ”skörden”. Som vanligt hamnar jag i samma färgtema…ovillkorlig. Eller, det smög in en blekt rosa och en rosa lavendel var i korgen ett tag men min vän påpekade att den var lite risig…det var de alla tyvärr.
Jag fick lunch som mest bestod av linser…och en del kärlek kändes det som. Jag bad om recept på linssalladen och med lite tur kan vi alla äta den i helgen utomhus ihop med några av våra grannar….vi måste bara ha vädret med oss.
När jag kom hem var det skärmförbud fortsatt. Men Tylla är inte så svår. Jag fick henne att både hämta ägg och mata dem med resterna av dagens middag…hon var så duktig!
Alla ÅT!!!
Lilla ungen så stolt hon är när hon får hämta ägg!
Här ska de nog stå….lite kläter till jordväggen eller vd det är och sen sånt som täcker marken lite…..En bokharabinda att gömma fula huset nedanför oss med det där fruktansvärda fiket…jag gillar inte att folk ser allt man gör. Eller att jag HÖR allt som sägs….
Jag hade bett maken tända åt mig efter jouren. Jag älskar när det lyser så där. Jag är orimligt nöjd med min idé om en ”stjärnhimmel”….
Morgonen efter nattjouren är detta vad man ska hantera…jag arbetade till 23…..och sov sen ganska illa, man gör det när man vet att vad som helst kan hända. Jag vaknade av en mardröm halv sex……så. Nu är det en ny dag, snart webinar från KI i KBT. Fokus, psykodynamisk behandling och dess evidens…..

A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen