Så många läsare!

Måste fläta håret utan spegel för att inte ha det i hela ansiktet under masken….

Jag blir så glad av att så många läser det jag skriver. Så väldigt glad, och rädd….för hu vad jag vräker ur mig allt jag har på hjärtat.

Men jag gillar det ju, och allt är sant. Jag har som ledstrjärna att det som inte uppenbart är ”fiction” är helt sant. Och osponsrat, fokus på det. För mitt höga nöje liksom.

Igår middag med knytis ihop med två grannfamiljer. Fantatsisk mat kom senaste tillskottet grannar med. Herregud vad med coola såser. Vi har så mycket kvar att det kommer räcka veckan ut. MUMS!

Härliga tränaren fick champagne av gruppen och lite egen present från mig då jag inte visste om att vi skulle köpa ihop.

Och idag, sista fäktningen för mig och Frank. Han har tväling nästa helg men träningen tog slut idag. Jag som är nybörjare men tränar med fortsättningsgruppen tävlade. Jag backade först ur för jag hatar att vara sämst. Och det måste man ju jobba lite på…utmana sina dämoner lite…eller hur var det nu? Iallafall, jag lockades att deltaga och jag är så glad för det. Vi kom trea i lagtävlingen av sex lag. Helt ok insats kan man väl tycka vad gäller värja. Jag var mycket nöjd med att träffa 4/10 pingisbollar med värjan som sköts ur en apparat…några träffade noll….och sen var jag OK snabb med att pricka på måltavlan. Fast jag var för försiktig.

En vnnen match och jag tjatar om detta med 12 poäng….jag blir ju överlycklig bara jag får en en touche faktiskt. Och alla var män utom en, och matchen kvinna mot kvinna vann jag. Kändes bra. Jag ska öva på att sträcka armen INNAN…Riposte, skisvårt också. Och jag ska vara snabbare bakåt och INTE alltid vara så snabb….man ska avvakta, det är inte fel, låt dem komma inpå dig. och SEN sticker du till. Mycket effektivt och inte så tröttande. Så roligt att se proffsen fäktas och man blir faktiskt lika trött i hjärnan som i kroppen. Och man måste ha fokus. Det är som när jag drejar. Man kan inte tappa fokusen då rinner det iväg.

Det svåra med att fäktas mot män (utöver att de är starkare) är att de oftast är längre. De har större räckvidd och då måste man vara snabb och lurig. Jag ska öva mer på det och träna mer kondition tror jag…..fotarbete och att göra lite oväntade saker. För i värja är det lite skit samma om du gör rätt eller fäktas snyggt, du ska få in en stot och hela kroppen räknas, även fötter….det blev jag varse idag. Och man får poäng för dubbelstöt så stöter den ene, gör det du med. Bara det blir samtidigt.

Nog tjatat om fäktning. Alla barn är i säng innan halv tio, bara det makes it champagne o´clock liksom men imorgon är sista dagen för mina inlämningsuppgifter till KI, KBT-utbildningen. Jga är egentligen klar men…kanske en finputs? Imorgon då, innan midnatt….jag ska lämna bilen till mamma för att hon ska köra den på service och sen mot keramikverkstan! Citronkruka it is! Tisdag blir föreläsningar och handledning IRL och sensäger det bara VIPS och jag är på sjukhuset igen…..som jag har längtat….typ.

Jag behöver köpa fäktningsbyxor nu. Det är ingen billig sport detta och min värja tog lite stryk idag. Ny handske ska jag kanske också köpa och sen vill jag ha riktigt bra strumpor. Gärna i en cool färg, kanske svart? Rosa (för att matcha min värja och fodralet till….) Men jag känner inte till fäktarvärlden så bra… och kanske det är en vit sport…?

Nu ska jag försöka tänka ut hur min kruka ska se ut, om den ska stå på golv eller i fönster, ha fötter eller ej, vilken form den ska ha……oval, rund kantig och hela eller halva citroner….kanariegul glasyr är bestämt, utöver det vete fåglarna…..

God natt! Ge gärna tips på krukform…men fönsterbrädorna gör alltför stora krukor omöjliga och jag vill verkligen kunna ha en liten citron i….eller helst en stor såklart!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen