Lena Hallengren, på allvar??????

Jag har ett tight schema idag och JAG VET, jag ska återhämta mig men, MEN vi måste prata lite om Lena Hallengren. Beredskapen. Dålig tillgång på sjukvårdsutrustning…låg tillgång. Och beskedet i slutet av februari var att vi hade god beredskap?!? Vad är det frågan om. Jag sätter i halsen vid frukostkaffet.

Lena Hallengren säger, och jag citerar ”det vore FARLIGT att sitta och vänta in en situation…” Där bröts det”. Hon sitter alltså och säger att given den information hon hade så var vi i ett bra läge. Men länge har röster höjts om att vi är dåligt förberedda för kriser. Och hon har ju rätt i att vi inte ska sitta och vänta in kriser för då är det ju jävligt sent på jorden liksom. Men det känns som att de inte har några visioner, de har heller ingen förmåga till att föreställa sig katastrofscenarier. Sjukvården har länge länge dragits med överbeläggningar. Och jag måste säga, är det inte politikers jävla skyldighet att ha just visioner, se den stora bilden, vara förberedda på det värsta och vad har de för ja-sägare i tjänstemannaleden?

Hon är lärare, berömvärt yrke som hon aldrig verkar ha utövat. Kommunalpolitiker först sen politikerkarriär. Vad är politik? Tyckande och att ligga i tiden, vara med där det händer och släcka brasor, vara PK och fånga röster. Jag såg en tablell över hur mkt kunskap världens olika regeringar/parlament besitter. Sverige var blankt. Och hennes uttalande idag var så fruktansvärt korkat att jag vill flytta. Jag vill jävlarimig byta land! Vi styrs av inkompetenta idioter och om jag fick välja skulle INGEN som inte haft ett verkligt arbete inom en samhällsbärande funktion på en högre nivå ens få sitta på socialdepartementet, ingen jurist i justitiedepartementet och för i helvette ha lite rotation på politikerna, åtta år sen är det good bajs! Fridolin som jag aldrig är överens med har gjort rätt och Jonas S i V, de skakar om, byter sida, me like. Man blir fast i den där politiska geggan, kan inte se en väg ut som kan ge samma höga lön och upphöjda position.

Man måste vara förberedd på det oväntade! Hur bli man det? Man tänker till, vad kan hända? krig – brist på allt som man inte tillverkar själv. Klimatförändringar – ha god kvalitet på vägar, vatten och el. Yttre hot, håll skit hemligt (som t.ex hur mycket vikt Essingeleden tål). Man utgår från att allt kan skita sig och att allt exploderar samtidigt. Och bygger beredskapslager, har reservsjukhus, sjukvårdsmaterial, drivmedelsreserver och en katastrofavdelning som jag gärna basar över så fort jag gått kursen i katastrofmedicin och kanske någon annan kurs på FHM eller militärhögskolan. Vi behöver en civilförsvarsminister. Jag vill ha posten. Och i den ingår hur vi kan mötas via nätet på ett säkert sätt, hur viktiga personer kan få barnomsorg, hemundervisning om det behövs och korrekt information om precis allt. Allmän utdelning av batterier och radioapparater, återinför ledningsbunden telefoni och se till att alla har ett lager hemma för tre veckor. Kan det vara något? Ha ett eget lab för vaccin, ha egenproduktion av viktiga läkemedel! Vi börjar där!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen