Juni har rivstartat

Ogräs och flox tror jag. Jag belönade mig själv med att plocka en bukett på väg ned från toppen av skidbacken.

Oj, vilken start på sommaren. Hettan alltså. Härligt och maken har återigen börjat lobba för en AC…för vi ska ju inte resa bort…så vi kommer ha råd… Men jag tänker att vi får ju inte mer pengar för att vi stannar hemma, vi slipper bara bli av med mer. Och hade vi varit i Frankrike så är det ju stekhett och det klagar han inte på.

Jag är liks stolt varje gång jag kommer upp. Nu klarar jag hela backen på 6 min utan att stanna och har sen en puls på 104 när jag är på toppen….jo, jag hämter jag med. Kan inte låta bli!

Jag skulle in till stan en sväng idag. MR av hjärnan….trodde jag. Det visade sig vara en CT. Och då backade jag ur. När jag läser på om migrän känns det inte som att strålning av hjärnan är helt nödvändig utan mer en klinisk diagnos. Så jag avvaktar. Vi vet än så länge att jag inte lider av anemi och jag varken röker eller dricker eller lever helt osunt….jag får mestadels huvudvärk av svår stress eller när jag är ledig så….stressutlöst huvudvärk alt migrän.

Älskade huset.
Jag gjorde en ”Kondo” idag. Välte ut hela garderoben i sängen och sen började jag sortera, rensa och vika.

Det kan se väldigt jobbigt ut men det går fortare än man tror att få ordning på en garderob. Jag hade en ungefärlig ordning och saknade några plagg. Allt återfanns i princip omedelbart and then some…shorts bland annat som jag glömt av.

Det blir mycket plats över och jag tog chansen att flytta om lite bland trådbackarna så det blev ett enklare system.
Jag satte på Dymotejp på alla backar. De översta fick texten på undersidan. Mycket lavendel hamnade också bland de känsligare kläderna…just in case.

Man blir så oerhört stolt över sig själv när man rensat ut. Och en del saker som jag sparat, kanske bara för att de var dyra när jag köpte dem eller att de varit älskade fick jag säga hej då till nu, ARIGATO. För jag kan inte laga tunna T-shirts snyggt och har de tio små hål känns det som att recycling är bättre. Jag har kläder nog ändå. Så för varje gång jag rensar blir det lite luftigare.

Allt på plats. Jag fick till och med in en liten låda för väskor!
Jag såg den här hos sömmerskan. Jag är gammal nog nu för knytblus tänker jag….

Jag hade ett ärende till sömmerskan…en party outfit i den högre skolan. Så jag behövde rådfråga henne. Hon är fantastisk. Och efter det tog jag mig runt till två tygaffärer. En på söder där jag brukade handla mycket tidigare men det var fasansfullt svårt att få parkering och…

Vill inte se ut som en sjöjungfru men en snutt hade funkat…
Här var andra tyget jag hittade men det var lite för tjockt tyckte jag…
Mycket nöjd med min parkeringsförmåga. Inga backkameror, bara känsla och ögonmått. Notera lastbilen som också står lite i vägen för mig….Skickade skrytsamt till maken och som alltid ställer sig män och tittar klentroget på mig. Men HA! Jag är the queen of fickparking I tell you!
Jag drog från söders höjder till sumpan. För jag skulle till den sidan ändå för att hämta ett barn som behövde seglargrejer….och jag hade lite tid över för Myrorna….Jag köpte inte men den står där….
Detta gick jag ut med. En gaffel jag samlar på för två kronor….Signe Persson Melin har designat. LYCKA!
Den här hade jag gärna tagit med hem….
Om inte annat så för tygets skull…
Den där va!!!!
Jag köpte 1,5m sidenchiffong som var lite ”kräppad”….för efter ett snabbt samtal till sömmerskan fick jag veta att det var åtgången….så kanske en knytblus till hösten.
Så fint japaninspirerat tyg, de hade flera. Jag lägger det på minnet.
Och så det som ska bli partystass…hoppas det funkar. Jag har en målbild ändå….
Detta var också fint men lite fel färg…
Sonen fick seglar- väst/ställ/gummistövlar, strumpor, solglasögon och en festis, mycket nöjd. Edgar fick en HH tunnaste dunjacka i sista exet så den sattes ned från 1190kr till 300, det är vad jag kallar ett FYND!
Jag fick min pimpade förlovningsring idag…jag älskar den. Smaragden är ett fd örhänge min pappa köpte i Sydamerika för säkert 30 år sedan till mig. Ett tappade jag. Den röda stenen köpte jag i Varkala 2008 bara dagar innan jag visste att jag var gravid med Frank. Båda stenarna betyder ngt för mig och de passar så fint ihop. -Nu ser du jävligt gift ut sa guldsmeden och ja, det gör jag verkligen! SKITGIFT!
Så fint när ljuset skiner igenom…
Den är gammal och har ett pyttigt hål men den får stanna kvar. Den är oersättlig. På många sätt.

Så det var min dag i stora drag. Jag har en städad garderob, mina ringar på fingret, ett nytt örhänge istället för det jag förlorade på kirurgen och Frank är all set för seglarläger. Jag lade mig mycket fattigare än jag vaknade men en hel säck med kläder som både är för återbruk annat för återvinning fann sin väg till Emmaus och jag ligger nöjd. Imorgon är jag psykkonsult på sjukhuset och kanske får ränna hit och dit, det är det roligaste just nu, konsultationspsykiatri. I höst ska jag går kurs i det också, det ser jag fram emot!

Hej hej!

A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen