Sommaren är HÄR!

Morsdagsblommorna slår ut till min stora förtjusning. Pioner, en av de sorter jag saknar i min egen trädgård men känner att jag villhöver. (ett nytt ord jag faktiskt gillar så konservativ jag är).

Herregud vad jag är dålig på att tenta. Jag skriver och skriver, tänker och tänker och så plötsligt får jag NOG. Jag orkar inte mer, känner mig uttömd och vill bara skicka in skiten, hellre underkänd liksom än att plågas mer. Och nu mer än någonsin är det stela och stressade stillasittandet rent fysiskt plågsamt. Jag fick avbryta för ryggen höll på att gå av kändes det som. Jag gick ut för att vila för är det sommar och supervarmt kan man ju inte ligga i sängen…men det var så väldigt varmt att även det blev plågsamt. Så jag gick in och kände mig…..onödig. Och orkade sen inte annat än att handla middagsmat, återvinna lite, brodera en smula och hänga en tvätt. Jag hade tänkt fäktas men med den ryggen…nä, det hade bara blivit tråkigt. Så jag vattnade en hel del, försökte knyta an till de minsta hönsen (de kommer närmare för var dag) och sen var liksom alla hemma igen…..

Det blir ju inget utlandsresande i sommar, så jag har satsat på konst med utlandsmotiv. Här från @baudryclaire som hon heter på Instagram. Det är en morisk port i Spanien. Jag trodde först Marocko men nej, detta är Spanien. Passar mig bättre.
Palmer som vid strandpromenaden eller L.A. jag ställer dem intill varandra och drömmer mig bort….
Det kom ett försenat kuvert från Bordeaux. Dit vi inte kommer i sommar….
Jag har en blå och en vit klänning i samma modell. Från HM back in the day…. båda köpta för knappt några pengar alls. Det är sådant som numera oroar mer än det roar….fast den andra köpt på second hand så DET känns ju bra. Garden collection någonting hette kollektionen….Helt galen i håret också, passar för trädgården.

Idag blir det andra bullar. Jag ska på en MR, skriva lite till och sen hämta äldste sonen för att ”kitta” upp honom inför seglarlägret. Han behöver flytväst, gummistövlar, seglarställ och solbrillor. Allt annat på packlistan hade vi. Det var skönt. Jag ska hämta mina ringar också. De är klara nu så kanske ni får en bild av dem senare. Jag är SÅ spänd. Jag har ju sett dem men bara på bild. Det är häftigt när ens påhitt blir verklighet i händerna på en duktig hantverkare. Jag önskar man hade mer pengar och kunde få till exempel alla sina kläder uppsydda istället för som nu prefab från galgar….ganska trist faktiskt. Alla ska ha samma. Skittrist när jag tänker på det. Jag har nog alltid stretat emot konfektion. Jag har verkligt svårt att köpa kläder. Det är mycket sällan jag hittar något jag verkligen vill ha….fast jag köpte ju en kjol för inte så länge sedan….var katten har jag lagt den? Ett stort problem här hemma är att saker ”flyttar på sig”…jag gömmer grejer för att inte barnen ska ta de,, de äldre tjejerna lånar saker utan att alltid säga till och så står jag där utan……men det har blivit bättre. Som det nu är saknar jag bara två grå klänningar inför sommaren och den där nya kjolen. Kanske garderoben ska få sig en Marie Kondo-attack ikväll….och så ska jag baka chokladsnittar. Imorgon torsdag ska jag arbeta, känns främmande. Och sen semester för skolavslutning på fredag….livet rullar på trots allt.

Så här såg min dag ut i stora drag…det straffade sig senare. Jag kunde knappt röra mig efter så mycket stillasittande. Värre än att slita i trädgården faktiskt. Jag hatar att sitta stilla.
Hon har sin storasysters linne på. Jag blir så glad av att barnen kan använda gamla saker. Vi köper verkligen ett minimum av nytt här hemma. Man behöver inte köpa mycket nytt om man handlar bra kvalitet och inte för modernt.
Liljekonvaljer och myskmadra. Vilka dofter alltså. Dessa tre fyller hela köket med sin väldoft.
Vad tror ni, plantera om NU när jag vet var lökarna finns eller vänta till hösten…..jag har planterat lite huller om buller och sen har rådjuren rafsat runt i rabatterna. Detta har resulterat i en oreda som jag inte gillar…..Den här jättealliumen är säkert 150cm hög. Jag vill ha den närmare huset för bästa effekt…och inte I själva buxbomen.
Jag längtar ofta tillbaka till Japan. Så märkligt land, geishor, avskalat, bugningar och maten….en dag, när alla virus håller sig i schack åker jag dit igen…hoppas jag. Då tar jag en sväng förbi Okinawa också. Och äter deras goda citrus…yuzu. Så länge tittar jag på den här bilden och drömmer mig tillbaka. Eller ser Lost in translation.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen