Måndag hela dagen

Såklart man ska bygga en egen ugn liksom….Så vackert med tegel i den där ljusgula färgen.

Jaha, då var den här måndagen förbi och lagd till handlingarna. Ingen fysisk överläkare på avd så det blev till att springa upp och ned när det var frågetecken…man kan ju inte kunna allt ju! Och en patient som jag bedömde i torsdags vid ett på IVA skulle läggas in IDAG (alltså nästan fyra dygn efter att hon bedömdes och 4,5 dygn efter remissen…jag undrar lite hur man tänker när en remiss skickas 04.53 till psyk och pat är intuberad. Det är inte jättelätt att bedöma då, inte heller strax efter extubering och kanske inte ens förrän när personen i fråga är medicinskt färdigbehandlad…men såklart bra att ha en plan….skicka vidare asap. Nåväl, nu har pat hamnat rätt och imorgon ska jag gå förbi och säga hej för det hade jag lovat. Och jag håller alltid det jag lovar om det är fysiskt möjligt.

OK, det var dagens gnäll. Nu kommer bara härliga saker.

Nu står den där i Evas fina ugn. Å VAD JAG ÄR SPÄND!

Efter jobbet åkte jag direkt hem, jagade ut hönsen för att de skulle få lite färskt grönt och insåg snart miss misstag…de ville sabba mina rabatter och inte gå runt huset som de brukar…men å andra sidan upptäckte jag då att julens hyacinter snart står i blom! Så kul, även om inte alla överlever!

Jag åt ett kallt kokt ägg som hade varit menat som lunch och sen packade jag bilen för att lämna all torkad lera på keramikverkstan. Jag försökte verkligen köra sååååå försiktigt så att de små citronerna inte ramlade omkull. Men en skadades….den får bli min.

Krukan höll, men den är ju så stabil, väger säkert 10 kilo trots att den är torr. Det visade sig att Eva redan skröjbränt tre citroner i min egen superstarka bruna lera och de hade hållit. Nu packade jag in allt i hennes ugn, borrade ihop med henne hål i tre andra citroner och imorgon slås ugnen på. UUUUUUU 950 grader för skröjbränning. Hoppas allt håller nu!

När det steget är över väntar glasering som är lite av en konst i sig, och sen…..bränna i över 1300 grader om jag inte minns fel. Jag har ju gått kurs och så och det är stengods .

Hemma jagade jag sen in hönsen igen, räknade hur många ägg som låg i redet och lät dem ligga, jag tänker att det vore roligt om det blev lite ruvat…..men vi får se, än så länge är ingen så intresserad och de små har inte börjat värpa än.

Fullpackad med mina citroner och barnens alster. en sköldpadda skadade ett ben, amputerad kan man säga men jag tror det blir bra ändå.
Men kolla va! Och sen ljuvliga blå matskålar i samma stil som min soya/tekanna…hur underbara som helst! Ni måste åka dit och kolla Form från Skå, ett guldställe om man passerar Ekeröarna i sommar. Man kan ta det och Äppelfabriken samt Juntras i ett svep. Juntras har bästa thaimaten jag någonsin ätit och de odlar allt själva! Man kan plocka blommor också. På väg hem från Ekerö/Färingsö så stannar man och tar en glass i Ålsten på Scarfó!
Dildo? Frågade eva men nej, jag tror Frank gjort någon slags knivfodral…den ska torka lite till så den inte sprängs och förstör alla mina alster! Men där ser ni de första citronerna jag gjorde som bara är till lyst, för att ha i fönstret eller något….Vid sidan om ligger något som ser ut som Skriet…..

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen