Krama dig själv

Man kan ju inte vara ”hemlig” när man skriver sin dagbok offentligt men jag kan heller inte låta bli att visa…mina citroner i olika former gör mig så glad. Älskar lera.

Jag slocknade som ett ljus mellan F och E igår under det att datorn på mina ben visade filmen Angry Birds. Angry Birds har en speciell plats i mitt hjärta pga E. Han var helt uppslukad av dem som liten, gjorde underbara och naturtrogna lerfigurer av dem och kallade dem ”annybisch” vilket initialt ledde till stor förvirring och förtvivlan. Igår fällde han en tår där han låg på min arm när han mindes den fina ljusblå som han tappade på ICA i Åkermyntan. Barnen somnade alltså efter mig vilket gav mig en morgon i stor stillhet. Jag hade tänkt dricka mitt kaffe utomhus under det att jag läste SvD men det blåste för mycket. Så jag läste inomhus och stickade.

Min blomsterlönn är jag också väldigt stolt över och önskar att jag kunde avbilda på ett sätt som ger den rättvisa. Jag har vårdat den snart ett år sedan jag fick två sticklingar.

Barnen vaknade en efter en och det blev fokus choklad denna morgon. Jag föll till föga och köpte en Nästannutella igår som var certifierad. Jag kollade inte så noga vad det var certifierat FÖR eller EMOT utan antog bara att den var orangutang-friendly (dvs ej innehöll palmolja). Besluten man tar….kanske den bara var ekologisk eller fair trade…men bättre än originalet iallafall…..

Den här är jag ju ännu stoltare över och snart ska den få åka till Form från Skå och Evas keramikverkstad/ateljé för att brännas, glaseras och brännas igen. Så många och långsamma steg mot en färdig kruka.

Så mycket ork har jag nu.

Mitt hörn av världen där jag får vara ganska ensam. På jobbet upptäckte jag i veckan att någon tagit alla mina papper i pärmen med mitt namn på och kastat…….och sedan ställt in pärmen tom i en bokhylla. En vink om att ena datorn inte är min? Vi är vanligen tre underläkare i tjänst men har bara två datorer…..och jag kan ju känna att jag som fast anställd ensam ST-läkare på avd skulle kunna få ha min plats ifred….men jag delar den med alla som önskar inklusive Sodexos personal som beställer grejer där…..

Jag stickar, väntar på att min kruka ska torka och att maken ska komma hem. Och att det ska bli varmare. Och nu….precis NU att Tylla ska sluta skrika om att det endast finns en rostmacka ämnad för choklad-hasselnötskräm kvar då hon steg upp halv elva. Det finns så mycket man måste lära sig som mamma känner jag. Som att varje morgon förutse och jämnt fördela antal rostbröd……allt kan alltid skita sig med de allra bästa intentioner och sanningen är i fall som dessa synnerligen överskatta. Jag kunde ljugit och sagt att Edgar endast fått en macka. jag kunde också lova att åka och handla men det kan få så långtgående konsekvensen inkl. en hjärtinfarkt hos expediten pga mitt hårs status…

Hon löste problemet själv efter en gallskrikande session inne på sitt rum (egenvald avskiljning). Hon delade mackan i fler delar och fick på så vis FLER mackor än brorsorna. Lösningsfokuserad, likt sin mor. Jag är så stolt!

Vi får se. Nu, radio. Det är BLM, SIV och annat på g. Så mycket oro i världen och min lilla familj är i princip oberörd. Jag känner att jag vill krama mina föräldrar mer, mina äldre barn och jag förstår svårigeheter för andra som lider ekonomiskt osv. Men jag har inte påverkats utöver att sommarsemestern ställs in och ingen USA-resa blev av. Pengar för detta är utlovade att komma senare. Jag väntar tålmodigt. Och, jag ser fram emot en sommar hemma. Det känns nästan skönt att slippa ångest för att fixa passning av djuren, vattning av blommor….maken vill bort men jag känner lugn. Kanske det beror på att det är mina djur och blommor. Han bryr sig föga men gillar äggen. Vi siktar mot v.44 om det lossnar i frågan om Corona. Men kanske det kommer bli asdyrt att resa för att alla måste hämta hem ”tappet”…..men det kommer nog straffa sig, eller bli som förr….bara de väldigt RIKA kan resa och då göra dem än mer angelägna att göra just detta, flasha sina ekonomiska muskler och kan hända att de kommer livesända sina resor så att VI, de små fattiga människorna kan få TA DEL av detta underbara som vi inte har råd med men kanske köpa en T-shirt som bärs i filmen av en känd rik person och på så sätt fortsätta stötta dem i deras jakt på rikedom…..vill du kräkas? Gör det!

Raps, midsommarblomster, liljekonvalj och myskmadra. Närodlat. Och loppat alpackagarn som redan räckt till en vacker mönsterstickad tröja som min chef stickat till mig, en jättehalsduk i mosstickning och nu en sjal som får en slinga med löv bara för att jag inte ska tråka ihjäl….

Nu ska jag baka chokladsnittar, sniffa på myskmadran innan den blommar över och försöka att inte bli arg på dumma människor, giriga människor eller elakingar.

Om du undrar över varför detta inlägg heter krama dig själv så är det så at egenkramning kan ersätta att krama andra, faktiskt. I Coronatider. Inte helt oväntat, empati och medkännande med dig själv är också bra tydligen….jag vet inte…..

God söndag!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen