Luna värper

Det lila blekt rosa ägget i mitten måste vara Lunas mirakel. Det första någonsin. Och barnen vägrar äta det. De vill spara skalet och det håller jag med om att vi ska. Jag får blåsa ur det som jag gjort med några av de andra hönornas första ägg. Vi har dem i påskrisen sen. Man är liksom stolt utan att ha gjort något alls….

Ja men det var en hektisk dag på jobbet men jag har nog ändå lyckats få till det i min smak….jag hade lite andra åsikter i en fråga men….lurig som jag är trixar jag så att jag får till det på ett sätt som passade min smak (och patientens)…;) Och jag fick fart på Socialtjänsten i ett annat ärende och…träffade en trevlig ny kollega. På det hela taget en händelserik och trevlig dag som jag lyckades ta mig igenom med en viss huvudvärk som gav sig när jag kom hem.

Grannarna samlar kartonger åt mig så då och då när kylen är full….ger jag bort överskott. Och vi byter lite växter, ägg, frön och skott. det är trevligt!
Otvättat pga de små gillar inte redet riktigt…de fick ett eget idag. Kanske det ligger massor med ägg under hönshuset för de gömmer sig där då och då när jag släpper dem lösa i trädgården. De större hönsen hackar lite på dem för att få till en rangordning och jag låter dem ofta gå ute ensamma för att de ska slippa de stora tills de själva vuxit till ordentligt. Men snart är det dags att de kliver in i gruppen ordentligt. Annars blir det jobbigt framöver.
Jag varierade mig lite idag och fixade chips istället för pommes frites. Det föll väldigt bra ut.
Först skala, sen skiva därpå koka lätt, fritera första gången, och sen en sista gång till fin färg. Sen multistegsraket och det blir ALLTID för lite….
Så naturlig pose……
Ni har sett den förr men jag tyckte med tanke på omständigheterna att jag kunde visa den igen. Det känns som ett stycke historia att ha en stor bild på Olof Palme som min farbror tagit på en flygflottilj en gång hemma. Kanske man ska rama in ändå….Kanske vår kändaste svenska politiker?
Den här lilla vildingen trivs omåttligt bra i våra utemöbler….
Det gör lite ont när knoppar faller av ändå….
Mina chokladblomster mår finemang nu!
Fikonet gav EN frukt förra året. Men det är helt OK för den borde inte ens överleva här. Den är uppgrävd i Le Lac och tål inte våra vintrar. Ändå sätter den nya blad för fjärde året nu….
Rådjur äter tydligen HELA rosenbuskar…..
Mitt lilla stenparti….
Här måste vi ordna något mot blåst och buller…..men det ska inte skymma Mälaren!
Jag har så mycket pilstörar att jag kunde binda upp varenda blomma jag har här och jag tycker det blir lite snyggt också. Här ser man björnbär och resten är hallon från grannar, skogen och några köpe.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen