Ut på djupt vatten

Maggie Smith. Så bra. Jag såg The lady in the van med henne i igår. Så bra! och en film med Julianne Moore där hon spelar en homosexuell polis. Den rekommenderas varmt för hon kämpar ffa för jämlikhet. Hon vill att hennes partner ska få ärva hennes pension när hon dör, så som heterosexuella par gör automatiskt. Det gillar jag så mycket bättre än att hålla på med feminism och aktivism. Jämlikhet, vi ska vara lika inför lagen. Väldigt enkelt och så som det var tänkt. Demokratiskt.

Jag har blivit provtagen idag på min tillfälliga arbetsplats. Det finns en stark Coronamisstanke. Och jag har varit dålig med en hel del av symptomen men inte alla. Vi måste visa upp prvsvar innan vi återgår i arbete. Jag är inte helt frisk än men kanske jag kan arbeta sista dagarna i veckan. Vi får se. Jag har alltså tillbringat mycket tid i sängen. Jag har sett mycket på TV. En del gammalt som inte håller måttet (Basic instinct), en del nytt som var ännu värre (i´m thinking of ending things) och sen märkliga kortdokumentärer på SVTplay (om bla cosplay, folk som vill vara sjöjungfrur mm) men idag såg jag Hipp hipp! Och det är så askul! Jag älskar dem! Jag har också kollat för mycket på Instagram och delat länkar och saker jag hitta med kollegor….och då har detta öppnat nya dörrar som jag helst hade velat hålla stängda…som att det finns skogsalvslajv…..men väldigt mycket uppföranderegler…och att de har en homogen tankevärld inom sin speciella klan. Och att alla skogsalver vid lajv förväntas bo ihop (men det kan göras undantag om man verkligen verkligen vill bo med t.ex orcherna….)

Här en bild från Instagram. Folk köper alltså asdyra silokonsjöjungfrudräkter och fotar sig…lever sin dröm….alltså. Ja, vad ska man säga. Jag försöker tänka mig hur man umgås med likasinnade på ett bra sätt. För gå kan man ju inte när man väl fått den på sig. Man måste vara i vattnet….men måste då ta sig dit först…eller bli buren. Och sen ska man leka sjöjungfru….vad gör sjöjungfrur? Fikar?
Detta är alltså en film jag INTE rekommenderar. Den är ju ett exempel på att man kan bli känd för nästan vad som helst. Bara du har en fet budget. Jag tänker att det inte är helt olikt när t.ex halvkända personer (barn till kändisar) eller kanske de som valts ut för att de hottar upp en dokusåpamed sin ”livliga personlighet” eller snygga kropp får strålkastarljuset på sig och alla sedan vill följa varje steg de tar, köpa vin de sätter sitt namn på (men som de ej har trampat själva och i ärlighetens namn inte är så gott)….ja, vad vet jag. Har ni tid över, gör något verkligt tänker jag. Läsa om en bra bok, se Kocken tjuven, hans fru och hennes älskare kanske (ändå en klassiker om skruvad den med), spela Fia med knuff med dina barn, rensa ogräs?
Här lite om vad som gäller…tänk att någon tänkt ut allt detta. Skapat olika klaner med särdrag som präglar dem. Man får liksom lust att anmäla sig. Köra rollspel och sen börja avvika….ställa till det, bli personlighetsförändrad och göra revolt mot alla regler i gruppen eller??? Känner du också så? Då kan du få vara med i min Anarkistlajv på fredag mitt i city. Jag tänkte att vi skulle mötas utanför Regeringskansliet i folkdräkt och sen kräva att makten återgick till folket annars stormar vi….och att man ska ha direktdemokrati…och att politikerlönerna ska halveras….eller? Har ni andra förslag, kommentera gärna.

Dagens inlägg är bara ett sätt för mig att summera sista tidens få aktiviteter som ändå gett mer insikter. Allt var inte bättre förr, men det nya är inte heller genomgående bra. Folk är skitkonstiga (det visste jag ju redan) och man ska kanske ändå stanna kvar i sin filterbubbla?

Som vanligt: Man kan inte nog underskatta mänskligheten!

Och jag påminner i slutet om att kränkthet…det sitter hos den som blir kränkt. eller som Yoda sa:

Offended you are, off you must fuck!

Tack för idag!

Ps. Jag hörde senare på kvällen av exmaken att man behövde en ”nyckel” för att fatta filmen….och att en recensent sett filmen åtta(!) gånger för att fatta. Och efter att man läst den personens förklaring är allt kristallklart. Jag tänker att det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta. Och jag har inte TID att se en film 8ggr som är så lång…men tur att folk har det som sitt jobb (eller?). Ds

A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen