Världens godaste pasta – enklaste med…

Utan parmesan.

Vet ni? Jag är hungrig. Kanske det beror på att jag har en oerhört liten värld just nu. De fyra väggarna. Och mycket tankar på hur det här ska gå. Jag får heller inte anstränga mig så mycket, då kommer bakslagen. Idag märkliga känselstörningar i underbenen, mjölksyra i muskelrna, ögonen kärvar (irritation och grusighet), huvudvärk när jag koncentrerar mig, knasiga hjärtslag, feber och såklart RÖSTEN! den känns lika otäck som när lukten försvann, det är en så personlig grej ens röst…den är förvrängd nu och tål inte så mycket prat. Men, jag känner dofter nu om än svagare och jag tipsade dottern i helgen om enkelt och god mat att laga till sin far…..och kom på att det kan jag ju laga själv!

Första gången jag åt salvia och smör var på Hosteria tre santi. Men jag loooovar, min är lika god. Jag plockade salvian i trädgården och tomaterna hade kunnat vara mina egna men tre köpe var på väg att bli för gamla.

Ingredienserna

Så här!

Salvia och tomatpasta för två hungriga

Tre mogna tomater kryssas i ena änden, ploppa ner i kokande vatten i några minuter till skalen krullar upp sig. Håva upp och när de kallnat lite, dra av skalet. Sen gröper du bort alla kärnor. Det kan kännas galet men jag ger till hönsen eller komposterar så det blir liksom inget svinn tycker jag.

Hacka sedan ned i mindre bitar.

Smält 75g smör. Klipp ned två rediga kvistar med salvia och fräs till knaprigt (om du vill ha det så annars går det bra att bara bryna). Låt det puttra en stund så att smaken av salvian dras ut i smöret. Häll i tomathacket. Salta och peppra och vet ni. NU ÄR DET KLART!

Under tiden allt detta hände så kokade jag upp pastavatten. Jag valde tagliatelle som absolut inte ska kokas för mycket.

Så, där har ni mitt frossarecept med 6 ingredienser, inkluderande salt och peppar…så kanske fyra?

Testa det, det kan inte gå fel med smör salvia och tomat.

Kryssad tomat
Tagliatelle för två…nästan. Jag kokade sju nystan igår, det räckte till två och en halv person men fyra till bara mig var för mycket. Tre hade blivit perfekt.
Bon appetit!
Alunrot…så vackra
Min älskade skärbräda i olivträ från Mallorca.
Tisdagsbukett i sol.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen