Du nya sjuka värld

En byracka hur söt som helst.

Femtiotre dagar. Det är så många dagar som jag har haft feber nu. Det ställer livet på ända. Jag har gått upp fyra kilo och förlorat många tusen lappar i utebliven lön. Jag ser med bävan framåt mot de 180 dagarnas gräns för sjukskrivning. En del har haft feber i sju månader…..

Sol tack och lov.

Jag var på träningen med Frank igår, maken kunde inte åka med honom för många på hans jobb har bekräftad Covid-19 nu. De har ej tillåtits att arbeta hemifrån i någon större utsträckning. DET tycker jag verkar vara ett hot mot demokratin. Han har emellertid fått det under några dagar, tack god gud för det! Iallafall, det gjorde att jag kunde åka till affären och hinna med några ord med min tränare, olympiern Thomas Åkerberg. Vi pratade lite om den här sjukan och hur duktig min son blivit på att fäktas. Jag grät inombords för jag vill ju också träna. Fäktning är så otroligt roligt. Men, det ser unte ut som om det blir någon träning av den sorten den närmaste tiden. Jag vågar inte med febern. Såklart. Även om jag vissa dagar tänker att jag fan får skita i den om den nu ska vara så här efterhängsen.

Det har blivit en del glass…här av brynt smör. Så otroligt gott.

Jag är arg på Corona, på Kina och på att jag smittades på jobbet. Jag är arg på ganska mycket just nu men en sak gläder. Biden och Harris flyttar ut Trump från vita huset. USAs nedsolkade rykte kan nu polera upp sin forna glans. Det finns hopp. Tack Fruday för att du lovade mig detta.

Efterlängtad dotter kom på besök.

Jag läser att Trump är arg och förtvivlad…..han skriker och bråkar…spelar golf. Man undrar hur det går med putten i detta läge. Jag får rörliga bilder av den orange mannen för mitt inre. Hur han surar, sparkar på lösa saker och tycker att HAN blivit dåligt behandlad. Som om HAN är viktig. En president har ett uppdrag, att leda andra för DERAS skull. Trump har liksom missuppfattat allt detta, Det blir smärtsamt tydligt vilken narcissist den mannen är. Och jag ser bilderna på hur hans fru upprepade gånger slår bort hans trevande hand….det är också lite smärtsamt. För bakom varje maktgalen man som hetsar befolkningen finns en osäker och oälskad man.

Köpt kärlek…..väldigt sorgligt och farligt. Vad gör Melania nu? Stannar? Hon verkar inte precis överlycklig vid Trumps sida får jag säga. Men det är svårt att lura ut vad en kvinna med hennes preferenser gör. Förhandlar upp priset? Eller ber om underhåll…..Man vet inte.

Så, jag vaknar o ottan, med huvudvärk och feber, det börjar bli den nya rutinen. Maken sover där jag sov i sju veckor, vi avvaktar att han testas för Corona (det fanns inga tider över hela helgen så vi hoppas han kan göra det på måndagen). Han är testad två gånger redan och då negativ. Jag tror inte han kan få detta…

Duktige sonen. Maken fotade med sin nya telefon.

Jag ska prata med husläkaren idag och ska skriva ned hur jag mår för märkligt nog glider man snabbt in i det nya svarta och tycker nästan att feber och noll ork är ”normalt”. Jag ska börja småträna också, ja jag vet, man SKA inte, men utan att höja pulsen. Träna styrka, jag måste det. För nu börjar det göra ont i kroppen, ryggen framförallt.

I den nya veckan ska jag tänka ut ett schema. För mat, aktivitet och vila. Jag blir för trött nämligen. Av att göra i stort sett ”ingenting” jag somnar efter middagen….men….så är det ju jag i första hand som gör saker här hemma…håller kolla på att hushållet rullar på…sopor bärs ut, saker handlas in, mat kommer på bordet…och ja. Då orkar man bara till 18. Maken….han ska få gå på kurs. Min kurs.

Det var nattens tankar. Jag får återkomma. Nu släpper värken lite….det blir ljusare…..och familjen ska snart vakna.

Hej!

4 svar på “Du nya sjuka värld

 1. Prova Sofia Åhman Hemmagympa med Sofia p svtplay när du vill träna. Men du kanske kör yoga med Adrienne på YouTube. Lugna och glada och stärkande kvinnor.
  Din långvariga feber r verkligen oroande. Önskar bättring.

  1. Hej och tack för det. Ja, nu börjar jag bli lite orolig själv. Men en del har ju trots allt tillfrisknat efter några månader! Jag ska kolla på Dofias gympa då. Mamma kör den!
   /anna

 2. Tack för dina inlägg. Du delar verkligen med dig och bjuder på dig själv i medgång och motgång. Krya på dig.
  Mvh Åsa

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen